TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Advertisements

ULUSLARARASI GENÇLİK ÖDÜLÜNÜN 10 TEMEL PRENSİBİ. Uluslararası Gençlik Ödülünün dayandığı 10 temel prensip vardır.
YALOVA SOSYAL GELİŞİM DERNEĞİ (YALOVA SOGEL) ZİYARETÇİ ANKETİ-RESMİ SONUÇLARI 5-6 Temmuz 2013 Yalova-Merkez UM Kültür-Sarayı merkezi önündeki KAB Platformu-Feyzül.
Toplumsal yaşamda bazı gelişmeler öylesine tam olur, bazı haklar öylesine işlerlik kazanırlar ki zamanla bu haklara sahip olanlar dahi bunları olağan.
REHBERLİK SERVİSİ PANOSU
TÜRKİYE GENÇLİĞİ EL ELE PROJESİ
PRATİK TECRÜBELER BUSINESS EXPERIENCES BETWEEN SWEDEN & TURKEY.
NENEHATUN KADIN DOĞUM HASTANESİ.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
ORTAÖĞRETİM DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI DERSİ
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
HAYATI PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
ÇORLU DEVLET HASTANESİ SOSYAL FAALİYETLER
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
AB OKULU ANSİAD2005. NEDEN AB OKULU ANSİAD AB KOMİSYONU AB Bilgilendirme Seminerleri düzenlemektedir. ANSİAD AB KOMİSYONU AB Bilgilendirme Seminerleri.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
L/O/G/O Yerel Yönetimlerinizin Kapsama Alanında mısınız? Eylem 5.1 Projesi Değerlendirme Akdeniz Belediyeler Birliği.
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
“ Genç Düşün, Değişimi Yarat”. Biz Kimiz? e-gençlik Derneği, internet sayfası ve bölge temsilcilikleri yoluyla farklı yerlerdeki.
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
SOLAR GENERATION (GÜNEŞ KUŞAĞI)
«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
Çiğdem ODABAŞI.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
HÜSSAM Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü Prof. Dr. Orhan Derman.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 NAZİFE ŞİŞMAN.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
HOŞGELDİNİZ… ODTÜ TOplum Gönüllüleri Grubu ARJANTİN İLKÖĞRETİM OKULU
NEREDEYSE EN SÜPER HAFIZA yeni bir milat mı acep?.
Trabzon Bölge 9. Sınıf Anketleri
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
Prof. Dr. Aysen Müezzinoğlu Dokuz Eylül Üniversitesi
İZMİRİN KALKINMASININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER 10 Nisan 2012 tarihli Çalıştay’ın sunumu İŞ İNSANLARININ GÖRÜŞLERİ Seza YORULMAZ.
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
DERS KİTAPLARINDA İNSAN HAKLARI PROJESİ TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ TARİH VAKFI İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ 10 YILI ULUSAL KOMİTESİ TÜ RKİYE İNSAN HAKLARI VAKFI.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ. Avrupa Gönüllü Hizmeti YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER, BİR AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİNDE 2-12 AY ARASINDA HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN GÖNÜLLÜ.
PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.
1992 yılında IFMSA üyesi tıp öğrencileri tarafından oluşturulan Üreme Sağlığı Çalışma Kolu (SCORA), toplumu HIV’den ve Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlardan.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
BİLECİK CUMHURİYET MAHALLESİ
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
MESLEK İ E Ğİ T İ MDE 3. BOYUT. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda yer alan;  "MESLEKİ GELİŞTİRME PROGRAMI"  "İŞ GÜCÜ PİYASASININ ETKİNLEŞTİRME PROGRAMI"
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
GENÇLERDE UYUM.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
‘’SAHNEDEN UZANAN SEVGİ PATİLERİ PROJESİ’’
ORTAÖĞRETİM DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI DERSİ
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde çevreye karşı duyarlı, sorunun yerine çözümün bi parçası olmayı; bu amaçla projeler üretmeyi ve ekip olarak çalışabilmeyi başarıyorlar.

55 ilde toplam 88 örgütlenme gönüllü

MUTOG olarak bizim yürüttüğümüz 3 proje var; Çeçen Eğitime Destek Projesi Nesilden Nesile Psikotek

Çeçen Eğitime Destek Projesi ve Nesilden Nesile gönüllü olarak eğitim verdiğimiz projeler; Psikotek ise Taksim Şizofreni Dostları Derneği’ndeki şizofreni hastalarıyla yürütülen, çeşitli atölyelerin kurulduğu bir projedir.Beyaz Şapkalar isimli 4. projemiz de başlamak üzere.

Ataklar; gördüğümüz bir sorunun çözülmesi ya da soruna dikkat çekilmesi amacıyla yapılan en kısa bir gün en uzun bir hafta süren kısa süreli projelerdir.

Bizim atağımız ‘GENÇLİK HAKLARI İHLALİ’ temalıdır.

NEDEN GENÇLİK HAKLARI? Yürüttüğümüz projelerin hedef kitlesinin hep çevremizdekiler olduğunu farkettik ve gördük ki kendi yaş grubumuz için bir şey yapmıyoruz.Bu sebepten dolayı atak temasının ‘Gençlik Hakları İhlali’ olmasına karar verdik.

Maruz Kaldığımız Hak İhlalleri Nitelikli barınma Ücretsiz eğitim Engelli gençler için sosyal yaşam alanı (Eğitim, Sağlık, Ulaşım, Kültür Aktiviteleri vb...) Fırsat eşitsizliği Bilgilenme

Neden Atak Yapmayı Seçtik? Kısa vadede sesimizi en etkin şekilde duyurabilmek ve yerelin de bu konuya dikkatini çekebilmek için atak yapıyoruz ve ulusal atak yapmak istiyoruz çünkü Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan gençlerle çeşitlilik sağlamak istiyoruz.Ayrıca bu ulusaldan gelen katılımcılar ‘Gençlik Hakları’ konusunda edindikleri tecrübeleri kendi örgütlenmelerine de taşıyabileceklerdir.

Atağımızı daha fazla insana ulaşıp, etkilemek için Beşiktaş Meydanı’nda yapmayı planlıyoruz.

ATAK İÇERİĞİ Atak başlangıcında katılımcılara ‘Gençlik Hakları İhlali’ konusunda bilgilendirme yapılacaktır. İnsanların dikkatini çekmek için yazılan skeçleri oynama ; çizilen karikatürleri, resimleri sergileme; dilek ağacı, çadır, hazırlanan fanzinlerin dağıtılması atak esnasında yapılacak etkinliklerin bir kısmıdır. Ayrıca atağın ilk günü yerel halka, içeriği profesyoneller tarafından hazırlanan bir anket yapılacak, çıktıları atak içerisinde değerlendirilecektir.

İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER...