Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda."— Sunum transkripti:

1

2 PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda Aile Atölyeleri kurmak ve bu çalışma alanlarında okul öğretmenleri tarafından aile eğitim programının uygulanmasının sağlanmasıdır.

3 PROJE PİLOT ÇALIŞMALARININ SAYISAL VERİLERİ 2 İş Okulu Eğitici eğitimine katılan 16 gönüllü öğretmen Grup açan 7 gönüllü öğretmen 69 Veli

4 AİLE EĞİTİMİ KONU BAŞLIKLARI --Sunumlar --Özel Eğitimde Haklar --Gelişim Dönemi Özellikleri --Problem Davranışlar --Öfke Kontrolü --Alternatif Terapi Yöntemleri --İlgili Kurum ve Kuruluşlar

5 Ve projemizin faaliyetlerine başladık

6 İlk önce kurumsal görüşmelerimizi yaptık MEB İl Özel Eğitim Şube Müdürlüğü ve Hollanda Konsolosluğu ile proje içeriği görüşmeleri yapılarak, anlaşmalar sağlandı

7 İş Okulları ile Proje Tanıtım Toplantıları yaptık İstanbul’daki 9 İş Okulu müdür PDR ve özel eğitimciden oluşan temsilcilerine Yeşilköy İş Okulu’nda bir toplantı düzenlenerek proje anlatıldı. Pilot çalışmaların uygulanacağı 2 okul bu toplantı sonrasında alınan talepler doğrultusunda belirlendi. Ataşehir İş Okulu/ATAŞEHİR Ataşehir Lions İlköğretim ve İş Okulu/ATAŞEHİR Beykoz İş Okulu/BEYKOZ Eram Fatih İlköğretim Okulu ve İş Okulu/FATİH Kazım Beyaz İş Okulu/BAHÇELİEVLER Saadet İlköğretim Okulu ve İş Okulu/ŞİŞLİ Vala Gedik İlköğretim Okulu ve İş Okulu/TUZLA Yakacık İş Okulu/KARTAL Yeşilköy İlköğretim Okulu ve İş Okulu/BAKIRKÖY

8 İhtiyaçlarımızı belirledik Müdürler toplantısı katılımcılarına uygulanan anket sonuçlarına göre ailelerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik veri toplandı ve içerik oluşturulurken bu sonuçlar referans alındı.

9 Ve Aile Atölyelerimizi kurduk Pilot okullarda birer sınıf Aile Atölyesi olarak düzenlendi. Aile eğitimlerinin uygulanacağı bu sınıflarda, U oturma düzeni, masa, kırtasiye malzemeleri, duvar panoları vb. demirbaş ve ekipmanlarla donatıldı.

10 Eğitim Programımızı geliştirdik Proje ekibi uzman eğitimcileri (özel eğitim, psikolojik danışman rehber ve yetişkin eğitimi uzmanı) tarafından 15 saatlik bir aile eğitim programı geliştirildi.

11 Öğretmenlerimize Projemizi Tanıttık 19 Kasım 2011 Tarihinde pilot iki okulun gönüllü 16 öğretmeni ile eğitici eğitimi çalışması yapıldı. Eğitime katılan öğretmenlerin, ikinci dönem grup açmaları ve kendi velilerine aile eğitim programını uygulamalarının beklendiği bilgisi de bu toplantıda paylaşıldı.

12 Ve son olarak, Pilot okullarda ailelere projemizi tanıttık ve katılımcıları belirledik.. Okulların Rehber Öğretmenleri aracılığıyla ailelere yönelik proje tanıtım toplantıları düzenlendi. Proje ekibi tarafından proje ve eğitim uygulamaları ailelerle paylaşıldı ve birinci dönem uygulanacak eğitimler için grup listeleri hazırlandı.

13 Eğitimleri uygulamaya başladık… Projedeki eğitim uygulamaları iki farklı ekiple uygulandı. 1. Dönem eğitim uygulamaları: Proje ekibi eğitimcileri tarafından her iki okulda eş zamanlı 2 grup açıldı ve program uygulandı.

14 2. Dönem eğitim uygulamaları: İki pilot okulda görev yapmakta olan 7 öğretmen eğitim öğretim yılının ikinci yarısında aile atölyelerinde eğitim grupları açtılar.

15 BİZDEN BEKLENENLER “Bazen kendimi yetersiz hissediyorum. Çocuklarıma yaklaşımımda neler yapabilirim, onları öğrenip, kendimi iyi hissetmemi sağlamanızı istiyorum.” (ERAM’dan bir veli) “Eksik olduğumuz konularda bizi bilgilendirmenizi istiyorum. Çocuğumun olumsuz davranışlarıyla baş etmenin yollarını öğrenmek istiyorum. Kitaplarda yazılan düz bilgilerle değil de çocuğumun kişiliğine ve karakterine uygun yöntemlerle.” (ERAM’dan bir veli) “Sizden dertlerimizi dinlemenizi, biz aşırıya kaçsak da, bıkmadan usanmadan dinlemenizi isteriz.” (ERAM’dan bir veli) Çok bunalımda olan kişileriz, biraz eğitim ve moral bekliyoruz.” (ATAŞEHİR’den bir veli) “Yeni ufuklar açmanızı, umutlarımızı güçlendirmenizi bekliyoruz.” (ATAŞEHİR’den bir veli)

16 “Bu programa katıldığım için çok mutluyum. Hayatımda hiç böyle bir ortama katılmamıştım. Sizlerin ilgisi ve güler yüzü beni çok mutlu etti.” (ERAM’dan bir veli) “Bugünü sabırsızlıkla bekledim. Sizlerin candanlığı; bir şeyleri karşılıklı konuşarak daha eğlenceli hale getiriyoruz.” (ERAM’dan bir veli) “İlk hafta çok eğlendik, ikinci haftayı iple çektik. İkinci haftayı iple çektik. İkinci hafta biraz öğrendik. Fark ettiğim bir şey oldu; ‘çocuklarımın sorumlulukları olduğu ve bunu da gayet iyi yaptıkları’. Fark ettirdiğiniz için teşekkür ederim.” (ERAM’dan bir veli) ANNELERDEN MESAJ VAR… “Bugün buraya katılmam kızımı çok mutlu etti. Şu an onun mutluluğunu bildiğim için onunla paylaşmak beni çok mutlu ediyor.” (ATAŞEHİR’den bir veli)

17 Ve işte böyleydi sürecimiz.Bu proje ile birlikte kocaman bir aile olmuştuk.Artık annelere teşekkür etmenin vakti geldi.

18 Ve projenin sonuçları: Program sayesinde ben de kendimi geliştirdim. (%96) Buradaki paylaşımlarla, sorunlarımızın "ortak" olduğunu fark ettim. (%91) Buraya gelmek rahatlamama, moral bulmama sebep oldu. (%91) Buradaki paylaşımlar, diğer velilerden de öğrenmeme fırsatlar yarattı. (%82) Burada yeni bilgiler edindim. (%82)

19 Bu yılki takvimimizde projemizi anlattık…

20 Ve çocuklarımızın resimleri ile süsledik…

21 www.okul-aileisbirligi.com www.yoret.org Valikonağı Cad. Akkavak Sok. No: 17/11 Nişantaşı –İSTANBUL Tel-Faks: 0212 219 28 67 – 246 76 47. yoret@yoret.org.tr


"PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları