Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLECİK CUMHURİYET MAHALLESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLECİK CUMHURİYET MAHALLESİ"— Sunum transkripti:

1 BİLECİK CUMHURİYET MAHALLESİ
KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEĞİ

2 GRUP ÜYELERİ Telefon E-posta Adı Soyadı Mesleği Efsun Gönül Şahin
Emekli Turgay Yılmaz Hicran Neşe Oğuz Nurettin Kuş Seyfi Özgen

3 PROJE DANIŞMANI NEJLA EKER

4 PROJENİN SÜRESİ: 28 GÜN PROJE BAŞLANGIÇ TARİHİ : 03.12.2104
PROJE BİTİŞ TARİHİ :

5 PROJENİN AMACI Bilecik İli Cumhuriyet Mahallesinde yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm Projesinin mahalle sakinlerine olması gereken gerçeğin aktarılması.

6 PROJENİN HEDEFLERİ Bilecik Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini gerçek kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirmek ve madur edilmelerini önlemek. Daha önceki seçimde kaybettiğimiz seçmen kitlesini yeniden kazanmak Madur kitleye tek tek ulaşıp maksadımızı anlatabilmek.

7 PROJENİN HEDEF KİTLESİ
Bilecik Cumhuriyet Mahallesinde Kentsel Dönüşümden mağdur olan mahalle sakinleri.

8 PROJENİN UYGULANACAĞI YER
Bilecik İli Cumhuriyet Mahallesi

9 PROJE UYGULAMA TAKVİMİ
ETKİNLİK YAPACAK KİŞİ SÜRESİ 1. H. 2. H 3. H. 4. H. Konuyla ilgili mahalle muhtarı ile görüşmek. Grup olarak 1 GÜN * Mahalle sakinleri ile görüşmek. 20 GÜN Gerekli donelerin hazırlanması. Çevre şehircilik BAKANLIĞI Turgay Yılmaz- Seyfi Özgen 3 GÜN - Ara değerlendirme Mahalle sakinleri ile CHP İl Binasında toplantı. projenin tanıtımının uygulanması esnasında il ve ilçe örgütü,belediye meclis ve il genel meclis üyelerinden destek alınması. SEYFİ ÖZGEN TURGAY YILMAZ ERDOĞAN YEŞİL 15 GÜN

10 PROJE UYGULAMA TAKVİMİ
YAPACAK KİŞİ SÜRESİ 1. H. 2. H 3. H 4. H. Sonuç raporunun hazırlanması. Grup olarak 1 GÜN *

11 PROJENİN MALİYETİ 100 TL 1100TL 300TL 1500 TL Ulaşım
II Ziyaretlerdeki broşür ve malzeme ( TÜRK BAYRAĞI) 1100TL III Toplantı günündeki ikramlar 300TL (Maliyet ekip tarafından karşılanacaktır) TOPLAM 1500 TL

12 PROJENİN GZ ANALİZİ GÜÇLÜ YÖNLER
Proje grubundan bir kişinin il genel meclisi,bir kişinin belediye meclis üyesi, diğer iki kişinin il disiplin kurulu ve diğer kişininde merkez ilçe de eğitim sekreteri olması. Proje grup elemanlarının arabalarının olması. Farklı mahalleler için de uygulanabilir olması. Uzun süreli hazırlık gerektirmemesi. Sürekliliğinin olması.

13 PROJENİN GZ ANALİZİ GÜÇLÜ YÖNLER Mahalle halkına proje bilgisi olarak destek sağlanması Mahalle halkına ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmesi. Kentsel dönüşüme uğraması muhtemel mahallelerde projenin sürdürülebilirliği.

14 Devamlılığının sekteye uğrama olasılığı.
ZAYIF YÖNLER Devamlılığının sekteye uğrama olasılığı. Mahallede CHP’ye yönelik olumsuz düşüncelerden kaynaklanan engelleme girişimlerinin karşılık bulma olasılığı Diğer siyasi partilerin proje üzerindeki çalışmaları.

15 PROJENİN SONUÇ RAPORU CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ OKULU ÜTSE’de grup olarak Bilecik ili kentsel dönüşüm gerçeği çerçevesinde Cumhuriyet mahallesi için uygulamış olduğumuz proje çalışmamızdır.

16 Projemizin amacı kentimizdeki kentsel dönüşümün halka açıklanmayan yüzünü gösterebilmek onları doğru bilgilendirebilmek mahalle sakinleri ile tek tek görüşebilmek ve yanlarında olduğumuzu hissettirebilmekti. Uygulamada Bilecik ili Cumhuriyet mahallesi kentsel dönüşüme uğraması muhtemel 600 konut sahibi ve 150 kiracı (130’a yakın boş konut) ile birebir görüşerek kendilerine yansıtılmayan haklarını aktardık.

17 Ziyaret ettiğimiz her konuta bir Türk Bayrağı ve projemizi içeren broşürümüzü teslim ettik kendilerine konu ile ilgili birebir bilgi verdik. 2011 Seçimlerinde kaybettiğimiz hedef kitlemizden sadece iki olumsuz yanıtla karşılaştık. Tamamen CHP karşıtı olduklarını belirten bu iki hane sahibi dağıttığımız Türk Bayrağımızı ve broşürümüzü reddetti.

18 Belediyenin seçimlerden önce halka sunduğu Kentsel Dönüşüm Projesi Yandaş bir firmaya TL karşılığı yaptırılarak tamamen Rantsal projeye dönüştüğü için mahalle sakinlerinin topladığı imzalarla geri çekilmişti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın isterse 6306 sayılı yasayı uygulamaya geçirmesi ile çekilen projenin yeniden hayata geçirilebileceği bu nedenle vatandaşlarımızın haklarını bilmeleri gerektiği düşüncesine dayanarak bu projeyi hazırladık.

19 Halktan aldığımız olumlu tepkiler projemizin amacına ulaştığını göstermektedir. Gelecek günlerde aynı kapsamda İstiklal ve İstasyon mahallelerinde de projenin uygulanmasının kaliteli bir yaşamı hak eden yöre halkına sunulmasını proje gurubu olarak kararlaştırmış bulunmaktayız.

20 CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİLECİK İL ÖRGÜTÜ OLARAK HALKIMIZIN HAKLARININ
BİZLER; CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİLECİK İL ÖRGÜTÜ OLARAK HALKIMIZIN HAKLARININ SONUNA KADAR SAVUNUCUSU OLDUĞUMUZU KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEĞİNİ ANLATMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIMIZI YİNELERİZ

21

22

23

24

25

26


"BİLECİK CUMHURİYET MAHALLESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları