Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül 2011- Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
SUNUM.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.

LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
26 ŞUBAT 2014 ÇANKIRI. 1- GENEL KONULARDA BİLGİ VERİLMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ BAHAR YARIYILININ.
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI 15 Şubat 2011 Çankırı.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Süleyman Demirel Üniversitesi 5. MYO Müdürleri Toplantısı Prof.Dr. Metin Lütfi BAYDAR Rektör.
Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Erasmus Web Sitesi Araş. Gör. Çiğdem EROL Erasmus Web Sorumlusu
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
FUAR PAZARLAMA & TANITIM SÜREÇLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sunum transkripti:

Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü

TR 82 BÖLGESİNDEKİ MESLEK YÜKSEKOKULLARININ İŞBİRLİĞİ NİÇİN ÖNEMLİ Ülkemizin kalkınma planlamasında TR 82 bölgesi (Çankırı-Kastamonu-Sinop ) olarak tanımlama yapılmış ve bölgesel gelişmeyi desteklemek üzere Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı kurulmuştur. Kalkınmanın en önemli bileşenlerinden birisi mesleki ve teknik alanlarda uluslar arası kalite ve standartlarda bilgi ve beceriye sahip Meslek ara elemanlarıdır. İşbirliğimizin ana hedefi Meslek ve Teknik Eğitim alanında bölgenin ihtiyacı olan Tekniker ve Meslek ara elemanlarını işbirliği içinde yetiştirmek ve Yüksekokullarımız arasında bölgesel gelişime katkı sağlayacak alanlarda işbirliğidir.

İşbirliğimizin Gelişim Planı Öncelikle Çankırı – Kastamonu - Sinop Meslek Yüksekokulları arasında bölgesel işbirliği konusunda prensipte anlaşma sağlanması ve bunun somut projelerle bölgenin gelişimine katkı sağlayacak projelerle uygulamaya konulmasıdır. Meslek Yüksekokullarımız Valilik İl Özel İdareleri, Belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odaları,Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, planlanan projeyle İlgili kamu ve özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve diğer eğitim birimleri ile işbirliği yaparak daha etkin ve başarılı projeleri gerçekleştirebilirler.

Hangi Alanlarda İşbirliği Yapabiliriz KUZKA Bölgesel Kalkınma Projeleri Hayat Boyu Öğrenim Projelerinde (LDV, Grundtvig, ERASMUS vb ) işbirliği Mevlana öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarında İşbirliği Ortak DPT, TÜBİTAK projeleri Ortak Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Konferans, Seminer, Çalıştay vb toplantılarda İşbirliği Diğer alanlar

İşbirliği Ağımız ve Yöntemimiz Rektörlüklerimizin onayını aldıktan sonra İşbirliği için ortak bir internet sitesi oluşturmak, telefon ve e-posta ile iletişim ağını oluşturmak, Her MYO ‘dan bir öğretim elemanını iletişim ve işbirliği konuları için temas kişisi olarak belirlemek, Yıl’da 3 defa (Çankırı-Kastamonu ve Sinop) düzenli ve gündemli olarak toplanmak,toplantı sonunda ortak toplantı raporunun yayınlamak, Ortak projeler konusunda yetkilendirilmiş öğretim elemanlarının bir araya gelmesini ve görüşmelerini sağlamak, Bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerimizi ortak internet sitemizden duyurmak,

SONUÇ Çankırı-Kastamonu-Sinop Meslek Yüksekokulları arasında Pilot olarak başlatılacak olan işbirliği,bir yıl sonra elde edilecek sonuçlara göre Üniversitelerimizin diğer birimlerini kapsayacak şekilde geliştirilebilir ve zaman içinde talepler doğrultusunda işbirliği değişik alanlarda geliştirilebilir.

TEŞEKKÜR Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Tel: