ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zinde İSG Etiği DRUZ.
Advertisements

Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
DEĞERLER EĞİTİMİ Prof. Dr. Emin Karip Milli Eğitim Bakanlığı
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
AİLE.
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
Temel Eğitici Nitelikleri
ATATÜRK İLKELERİ.
7.5.ÜNİTE DİN VE GÜZEL AHLAK
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
İÇTİMAİ(TOPLUMSAL) GÖREVLER
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 3. Ünite Sunusu
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
AİLE bilgidagi.com.
İNSAN HAKLARI.
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
ÖĞRENME ALANI:İNANÇ 11.SINIF I.ÜNİTE: KAZA ve KADER
4. Sınıf - 2. Ünite ÖĞRENME ALANI -
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BÖLÜMÜ
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
4. ÜNİTE :İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR ÖĞRENME ALANI: KURAN VE YORUMU
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ
SAYGI.
BAŞKALARININ İNANÇLARINA HOŞGÖRÜLÜ OLMAK
ÖĞRENME ALANI İNANÇ ÖĞRENME ALANI İNANÇ 7.SINIF 1.ÜNİTE 7.SINIF 1.ÜNİTE MELEK VE AHİRET İNANCI MELEK VE AHİRET İNANCI pedagojiformasyon.com.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
RESİM-SLOGAN-KARİKATÜR-FOTOGRAF 7. SINIF
AHLAK NEDİR?.
YAREN BOZDAĞ YENİKÖY ORTAOKULU 7-A.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
BÜŞRA KOÇAK PEDAGOJİK FORMASYON 1. GRUP
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
ATATÜRK’ÜN İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE VERDİĞİ ÖNEM
HÜSEYİN SEYMEN SORGUNAİHL
BÖLÜM 7 AHLAKİ GELİŞİM, DEĞERLER ve DİN. BÖLÜM 7 AHLAKİ GELİŞİM, DEĞERLER ve DİN.
AZİZİYE FATİH SULTAN MEHMET İMAM HATİP ORTAOKULU
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 11. SINIF
Sınava hazırlanırken …. 2. Sınav Müfredatı: Toplam 5 Üniteden sorumluyuz. 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ ÜNİTE:
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ Her insan doğduğu andan itibaren bir takım hak ve hürriyetlere sahiptir.
VII. Ünite SİYASET FELSEFESİ
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
20. KÖKENKÖKEN “Etik” terimi Yunanca ethos "töre" sözcüğünden türemiştir. Ancak tarihi süreç içerisinde töre sözcüğünden farklı anlamda kullanılmaya.
DEONTOLOJİ Eski Yunanca “deontos” “gereklilik, zorunluluk”
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİNDEKİ ROLÜ
GENEL OLARAK ETİK ve AHLAK KAVRAMLARI
ÜNİTEMİZDEN NELER ÖĞRENDİK
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
KÖY MANTALİTESİ = KÖY DÜŞÜNÜ
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Bugün neler öğreneceğiz?
Din,Ahlak, Değer İlişkisi Ve Eğitimi
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
Saygı Saygı ; değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu,
HÜSEYİN SEYMEN SORGUNAİHL. 9. SINIF ÖĞRENME ALANLARI İNANÇ 1 DİN VE LAİKLİK DİN, KÜLTÜR VE MEDENİYET AHLAK VE DEĞERLER HZ. MUHAMMED İBADET VAHİY VE AKIL.
İSTİKLÂL MARŞI MIZ Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ (4-8) MÜFREDAT DEĞERLENDİRME
Sunum transkripti:

ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER pedagojiformasyon.com

ÜNİTE KAZANIMLARI Bu ünitenin sonunda öğrenciler; 1. Değerleri oluşturan süreçleri sıralar ve kendi değerlerini fark eder. 2. Örf , âdet ve ahlaki değerlerin oluşumunda dinin etkilerine yönelik çıkarımlarda bulunur. 3. Ahlaki değerlerin dinle ilişkisini açıklar. 4. Dinî değerleri doğru anlamanın önemini açıklar. 5. Kişilik gelişiminde dinî ve ahlaki değerlerin etkisini açıklar. 6. Kendi değerleri ile eylemleri arasında ilişki kurar. 7. Toplumu birleştiren değerleri korumaya özen gösterir.

Değerlerin kazanılmasında KAZANIM:1 Değerleri oluşturan süreçleri sıralar ve kendi değerlerini fark eder. Aile etkilidir Vicdan Din Değerlerin kazanılmasında etkilidir etkilidir etkilidir Örf -Âdet

KAZANIM:2. Örf ve âdet ve ahlaki değerlerin oluşumunda KAZANIM:2 Örf ve âdet ve ahlaki değerlerin oluşumunda dinin etkilerine yönelik çıkarımlarda bulunur. ANAHTAR K: KAVRAM A:AÇIKLAMA Ö: ÖRNEK K K K A A A Ö Ö Ö DİN VE DEĞERLER Âdet Örf Ahlaki değer Toplumda eskiden beri uygulanagelen, toplum tarafından benimsenen davranış biçimleridir. Yasalarca belirlenmemiş olan, halkın kendiliğinden uyduğu davranış biçimleri ve kurallardır. Ahlak; huy, karakter, mizaç, tabiat gibi anlamlara gelir. Bir toplum içinde kişilerin kendilerini uymak zorunda hissettikleri davranış biçimleri ve kurallardır. Dini bayramlarımızın kutlanış biçimi, düğünlerin yaapılış şekli... Komşularla iyi geçinmek, misafirlere ikramda bulunmak... Doğruluk, güvenilirlik, hoşgörü, merhamet...

KAZANIM:3 Ahlaki değerlerin dinle ilişkisini açıklar. Adaletli olma Dürüst olma temizlik Hoşgörü Doğru söyleme İyilik Büyüklere saygı

Kazanım:5. Kişilik gelişiminde dinî ve ahlaki Kazanım:5 Kişilik gelişiminde dinî ve ahlaki değerlerin etkisini açıklar. DİN VE AHLAK Okuyup bilgi edinmeyi Tüm canlılara sevgiyle yaklaşmayı Çalışkan olmayı Zorluklar karşısında sabretmeyi Temizliğe önem vermeyi Öfkeli davranışlardan kaçınmayı Hatalardan dönmeyi

KAZANIM: 7 Toplumu birleştiren değerleri korumaya özen gösterir. K K A A K K A K A Vatan Her millet, sınırları uluslararsı anlaşmalarla belirlenmiş bağımsız bir toprak parçası üzerinde yaşar. Bu toprak parçasına vatan denir. Aynı toprak üzerinde uzun süre yaşamak, aynı doğal çevre koşullarını paulaşmak , sıkıntı ve sevinçlerde ortak olmak insanları birbirine yaklaştırır. Ülkü Birliği TOPLUMU BİRLEŞTİREN TEMEL DEĞERLER Bayrak Bu değerlerimiz vatanımızın bağımsızlığının, milletimizin özgürlüğünün , birlik ve bütünlüğünün simgesidir. İstiklâl Marşı Her insanın doğuştan sahip olduğu bazı temel haklar vardır. Yaşama, mal mülk edinme, düşünme, inanma, inançlarının gereğini yapma, düşüncelerini özgürce ifade edebilme, özel yaşamın gizliliği bunların başında gelir. İnsan Haklarına Saygı ANAHTAR K: Kavram A:Açıklama Bir milletin, varlığını başka milletlerin hakimiyeti altına girmeden onurlu bir şekilde sürdürebilmesi için hür ve bağımsız olması gerekir . Hürriyet ve Bağımsızlık