BURSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 57.Madde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
5766 SAYILI KANUN İLE 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUN ÇEŞİTLİ MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE ANILAN KANUNA EKLENEN.
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
İşyeri Açılışı, İşyerinin Devri, Nakli, İntikali, İşkolu Kodunun belirlenmesi, İşkolu Koduna İtiraz                                      Murat ÖZDAMAR.
TERFİ-SİCİL RAPORLARI VE EMEKLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
YENİ TTK’YA GÖRE ŞİRKETLERİN YAPMALARI GEREKEN SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
KOBİ BİRLEŞMELERİNDE SAĞLANAN TEŞVİKLER
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ÜMRANİYE MESLEKTE BİRLİK
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI.
Tevfik BAYHAN Bakanlık
FİNANSAL MUHASEBE 4 [BAŞLANGIÇ DÜZEYİ] SOSYAL GÜVENLİK
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İŞVEREN-ALT İŞVEREN İŞVEREN : 5510 SAYILI KANUNUN 4.MADDESİNİN (a) VE (c) BENTLERİNE GÖRE SİGORTALI SAYILAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN GERÇEK VEYA TÜZEL KİŞİLER.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
5510 SAYILI KANUNA GÖRE İDARİ PARA CEZALARI
İşvereni bulunduğunuz null sicil sayılı dosyada işlem gören işyerinizde çalışmakta olan TC kimlik numaralı.
İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İLE BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN GÜNCEL MESLEKİ.
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10 24 Mayıs 2011.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) İnşaat Sektörü 24 Aralık 2014.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Okullarda İş akdi İle işçi Çalıştırılması
Bankalarda Kurumsal Yönetim
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
6645 Sayılı Kanunla Getirilen Sigorta Primi Desteği
BAĞ-KUR 4/B SİGORTALILIĞI. 4/B KAPSAMINDA OLANLAR -Ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi.
2 2 4/a ve 4/c sigortalı çalıştıran gerçek ve tüzel kişiler İşveren adına ve hesabına hareket eden İŞVEREN İşveren, İşveren Vekili – md.12 tüzel kişiliği.
BURSA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI (İEP)
1/28 Sunum Planı  Kurumumuz Meslek Mensupları İlişkisi  Sosyal Güvenlik Mevzuatına İlişkin Beklentilerimiz  Kayıtdışılığı Önlemeye İlişkin Beklentilerimiz.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI.
1. ADIM İşyerini Kayıtlı Hale Getir. İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında sigortalı çalıştırmanız halinde, işyeri bildirgenizi.
DERS : ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KONU: İŞ KAZALARI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR ŞİMŞEK BÖLÜM: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI.
MALULLÜK YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİMLERİNİN İŞVEREN HİSSESİNDEN BEŞ PUANLIK İNDİRİM 5510.
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Birimi
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Bireysel Emeklilik Sistemi
SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ 2018
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ ONAY SUNUMUNA
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrıları sonrasında; işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak,
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Çok tehlikeli sınıfta yer ve ondan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde işverenlerin ödediği işsizlik sigortası primi 3 yıl süreyle %2’den %1’e düşürülmüştür.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
Sunum transkripti:

BURSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 57.Madde

9 Nisan 2015 Bursa SGK İl Müdürlüğü Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 11 inci ve 14 üncü maddeleri gereğince Anonim şirketin yönetim kuruluna seçilenler ve limited şirkete dışarıdan ortak olanlar adına düzenlenen işe giriş bildirgesi 15 gün içerisinde;

9 Nisan 2015 Bursa SGK İl Müdürlüğü  Anonim şirket yönetim kurulundan ayrılan ortaklar ile hissesinin tamamını bir başkasına devreden limited şirket ortakları adına düzenlenen işten ayrılış bildirgesi 10 gün içerisinde kağıt ortamında şirket yetkilileri tarafından kuruma bildirilmesi gerekmektedir.  Bildirim yapılmaması halinde ise her bir bildirge için şirket tüzel kişiliği adına bir asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.

9 Nisan 2015 Bursa SGK İl Müdürlüğü  6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen geçici 57 inci madde hükmü gereği bu bildirimlerin tarihine kadar yerine getirilmesi halinde süresinde yapılmış sayılarak idari para cezası uygulanmayacak, uygulananlar ise terkin edilecektir.  İşverenlerimizin bildirim yükümlülüklerini tarihine kadar yerine getirmeleri ilerleyen dönemlerde idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmamaları açısından önem arz etmektedir.

9 Nisan 2015 Bursa SGK İl Müdürlüğü  Limited şirket ortağının/anonim şirketin yönetim kuruluna seçilen ortağının, emekli olması veya bir başka işyerinde 4/a kapsamında sigortalı olması yada aynı zamanda bir başka şirkete de ortak/yönetim kurulu üyesi olması, bildirge verme yükümlüğünü ortadan kaldırmayacaktır.

9 Nisan 2015 Bursa SGK İl Müdürlüğü 6 / 20 «ÖRNEK» A Ltd.Şti. ortağı Ahmet Bey Tarihinde hissesinin tamamını şirket dışından Mehmet Bey’ e devretmiş ve devir tarihinde ortaklar kurulu kararıyla onaylanmıştır. Bu durum A Ltd.Şti. tarafından ortaklıktan ayrılan Ahmet Bey adına 10 gün içinde işten çıkış bildirgesi,yeni ortak Mehmet Bey adına 15 gün içinde işe giriş bildirgesinin, şirketin merkezini içine alan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir.

9 Nisan 2015 Bursa SGK İl Müdürlüğü TEŞEKKÜRLER...