GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
Advertisements

SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
BİR UZMANLIK SEÇENEĞİ OLARAK AİLE HEKİMLİĞİ
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
BAKIŞ AÇISI.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ERZURUM
KİMYAGERLERİN ROLÜ KAMU SEKTÖRÜNDE Uzm. Kim. Güray METE
İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ (PARAMEDİC)
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
Merkezi Randevu Sistemi
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Çalışma Süreleri
Yardımcı Doçentli ğ e Ba ş vurma ve Atanma PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
Doktor Doktorların Görevleri Nelerdir?
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
EĞİTİM VE MÜFREDAT KOMİSYONLARI ÇALIŞMALARI-İŞLEVLERİ
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
DOKTOR DOKTOR NEDİR, NE İŞ YAPAR DOKTOR NASIL OLUNUR DOKTORUN MAAŞLARI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
G R U P ANGE R D.
DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?
HEMŞİRE NE YAPAR?.
İntörn Doktor Oryantasyon Programı
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
Temel Bilimler Dr. Ayşegül AYTEKİN
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
KILIÇARSLAN ORTAOKULU MESLEK TANITIM GÜNLERİ
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 3- Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 30 Kasım 2016 Ayşegül AYTEKİN.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Hastalıklar ve Hastaneler
EĞİTİM YILI 2. SINIF 5. KURUL SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ
Dönem 6 Koordinatörlüğü Sunumu
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
DÖNEM IV Dr. Özgür Mehtap.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
EĞİTİM YILI 1. SINIF 4. KURUL SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.
MESLEKLER Sunan:Eray EREN Sınıf:5/D No: 391. DOKTOR Doktorların Görevleri ; 1- Hastayı muayene bölümüne alarak hastanın şikayetini sorar. Doktorların.
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF DERS PROGRAMI.
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA

ÖĞRETİM ÜYESİ: YARD. DOÇ. DR. LEVENT ALTINTAŞ GRUBUN BAŞKANI : GÖRKEM ADALI GRUP ÜYELERİ : İREM DİLARA KÜRKCÜOĞLU ÖZGE KÜMBETLİ !! MEHMET KARAGÜLLE !! ÖZGÜ KİZEK TUĞBA ALADAĞ FATMA KARAKAŞ MELİKE DEMİR UMUT METE DURMAZ HAZAN KONCAGÜL

KONUMUZ : KARİYER OLANAKLARI AMACIMIZ : TIP FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLAN BİR DOKTORUN KARİYERİNE NE ŞEKİLDE YÖN VEREBİLECEĞİNİ ARAŞTIRMAK

USMLE (AMERİKADA UZMANLIK EĞİTİMİ) PRATİSYENLİK YURTDIŞI TUS AKADEMİK KARİYER DİĞERLERİ

Dönem 1’deki arkadaşlarımıza kariyerlerini nasıl yönlendirmeyi istediklerini sorduk :

PRATİSYEN HEKİMLİK

GÖREVLER Hastayı muayene bölümüne alır, şikayetlerini sorar Steteskopla hastanın sırtını ve göğsünü dinler, tansiyonunu ölçer Sağlıklı bebekleri ve erişkinleri hastalıklardan korumak için aşılama hizmetleri düzenler.

Hastanın durumuna göre özel testler veya röntgen incelemesi yaptırır. Reçete yazarak alınacak ilaçları belirler. Aile planlaması konusunda danışmanlık yapar. Bulaşıcı hastalıkları önlemek için çalışmalar yapar.

Nerelerde Çalışır? Ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda devlet memuru olarak çalışmaktadırlar. Çoğunlukla sağlık ocaklarında, 112 sistemi içinde, Devlet hastanesi acillerinde,

Kurum hekimliklerinde, Belediyelerde, Değişik kademelerde idari işlerde, Aile hekimliği pilot illerinde toplum sağlığı merkezlerinde çalışma alanı bulmaktadırlar.

Özelde ise; Özel poliklinik Tıp merkezi Hastane Ambulans Diyaliz merkezi Sigortacılık Evde bakım gibi kurumlar ile Aile hekimliği pilot illerinde aile hekimi olarak çalışmaktadırlar.

TUS Genel Bilgi Kimler Sınava Girebilir? Sınavın İçeriği

-Bu sınava kimler başvurabiliyor? Tıp, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir.

-Başvurmanın başlama ve bitiş tarihleri nedir? Nisan ve eylül aylarında olmak üzere her yıl iki sınav yapılmaktadır. Başvurma, sınavdan yaklaşık iki ay kadar önce olmaktadır. Başvurma tarihleri ilgililere, basın-yayın organları ile duyurulmaktadır

-Sınava kaç kişi giriyor? Her dönem, sınava 14 000 - 16 000 arasında başvuru olmaktadır

-Sınavda ne gibi sorular sorulacak / nelerden soru sorulacak -Sınavda ne gibi sorular sorulacak / nelerden soru sorulacak? Sınav iki günde yapılmaktadır. Cumartesi günü Yabancı Dil Sınavı, pazar günü de Bilim Sınavı yapılmaktadır. Bilim Sınavında, Temel Tıp Bilimleri ve Klinik Tıp Bilimleri testleri uygulanmaktadır.

TUS-Bilim Sınavında : Temel Tıp Bilimleri Testi 1 (TTBT-1) Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere üç test kullanılır.

TTBT-1 ve KTBT tıp fakültesi mezunu adaylarca, TTBT-1 ve TTBT-2 tıp fakültesi dışındaki fakültelerden mezun olan adaylarca cevaplanır.

TTBT-1 anatomi, histoloji-embriyoloji, fizyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji… TTBT-2 histoloji-embriyoloji, fizyoloji, biyokimya… KTBT ise dahiliye ve cerrahi gruplarına dahil alanlar ile pediatri, kadın hastalıkları ve doğum gibi alanlara ilişkin sorulardan oluşur.

AKADEMİK KARİYER Uzmanlık, Yardımcı Doçentlik, Doçentlik, Profesör

Uzmanlık: -Asistan olarak uzmanlık eğitimi alınılır. -Asistanların uzmanlık eğitimi sırasında hazırladıkları tezlerin başarılı olarak kabul edilmesinden sonra, yeni bir sınava girmeleri gerekmektedir.Uzmanlık Sınavından önce girilmesi gerekli olan bu sınav Yeterlik Sınavı olarak adlandırılmaktadır.

Yeterlik Sınavı; Asistanın eğitim süresinin son yılı içerisinde gireceği merkezi sınavdır. Bu sınav, ÖSYM tarafından yılda en fazla üç kez ilgili uzmanlık dalı bilgilerini kapsayacak biçimde ve test usulü ile yapılır. Bu sınavda başarılı sayılmak için 100 üzerinden en az 70 almış olmak şarttır.

Uzmanlık Sınavı Yeni düzenlemeye göre Uzmanlık Sınavına katılabilmek için, a) Asistanlık süresini ve rotasyonlarını tamamlamak, b) 9 uncu maddeye göre kurulan komisyonların belirlediği asgari uygulamaları yapmış olmak,

c) Uzmanlık tezi kabul edilmiş bulunmak, d) Yeterlik sınavında başarılı olmak, şarttır. Uzmanlık sınavı, yılda en az dört kez asistanların uzmanlık dalında uygulamalı olarak yapılır

Yardımcı Doçentlik: Özel bir sınav yapılmaz. Her üniversitenin kriterleri vardır. Çalışmaların içerdiği bir dosya hazırlanır.

Doçentlik: YÖK’ün kriterleri vardır. Yapılan yayınlar, katıldığı kongreler in oluşturduğu dosya YÖK’ün oluşturduğu bir jüri tarafından değerlendirilir.

Bu jüri tarafından sözlü sınav yapılır. 5 jüriden 3 ü olur verirse doçent olunur. Ancak yardımcı doçentlik ve doçentlik için adayın ingilizce bilmesi gerekli.

PROFESÖRLÜK Doçentlikten sonra 5 yıllık bekleme süresi vardır. Bu sürede çalışmaların içerdiği bir dosya hazırlanır. Üniversitenin belirlediği kriterler doğrultusunda kadro açıldığı takdirde profesör olarak atanılır.

YURTDIŞI OLANAKLARI

Yurtdışında uzmanlık eğitimi almak için her ülkenin şartları var. Birçoğu TUS’a benzer sınavlar uygulamaktadır. Örneğin; ABD ve Kanada için bu sınav USMLE iken, İngiltere için PLAB-1 ve PLAB-2 olarak bilinen tıp kurulu sınavlarıdır.

USMLE (The United States Medical Licensing Examination)

Üç aşamalı (Step 1,2 ve 3) bir sınav olup A. B. D Üç aşamalı (Step 1,2 ve 3) bir sınav olup A.B.D. dışında alınan tıp eğitiminin A.B.D.’de denkliğinin kabul edilmesi için gereklidir.

USMLE doktorların bilgileri, kavramları ve tıp ilkelerini, hasta tedavisinde güvenli ve etkili bir şekilde uygulamaya geçirebilme yeteneklerini değerlendirmek amacıyla hazırlanmış bir sınavdır.

Yurtdışında çalışmış olan Murat Kasap hocamıza yurtdışında çalışmak hakkında sorular sorduk . . .

Yurtdışında çalışmanın zorlukları nelerdir ? Video 4

Yurtdışında bir Türk olarak çalışmanın zorlukları nelerdir? Video 7-8-10

Hastanemizde çalışan Beyin ve sinir cerrahisi ana bilim dalından Batuhan ÜYE ve Kalp damar cerrahisi ana bilim dalından Ömer Faruk GÜLAÇTI ‘ ya sorduk : Doktorlar, doktorluktan başka ne iş yapıyorlar?

Pratisyen hekimler ek iş olarak işyeri hekimliği ve özel hastanelerde ek nöbet alarak çalışabiliyorlar. Farmakoloji uzmanları ilaç firmalarında çalışabiliyorlar. Diyaliz merkezi açabiliyor. Turistik mekanlarda doktorluk yapabiliyorlar.

Ayrıca kendi istekleri doğrultusunda bir meslekte de çalışabiliyorlar.

Ferhat Göçer İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur Ferhat Göçer İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Genel Cerrahlık yapıyor.

Cüneyt Arkın İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1961 yılında mezun olmuştur.

Mustafa Altıoklar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur Mustafa Altıoklar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Uzmanlık alanı Fizyoterapi.

KAYNAKÇA tip.uludag.edu.tr www.pdh.org.tr www.usmle.org www.nbme.org

Teşekkür Ederiz . . .