Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKLER Sunan:Eray EREN Sınıf:5/D No: 391. DOKTOR Doktorların Görevleri ; 1- Hastayı muayene bölümüne alarak hastanın şikayetini sorar. Doktorların.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKLER Sunan:Eray EREN Sınıf:5/D No: 391. DOKTOR Doktorların Görevleri ; 1- Hastayı muayene bölümüne alarak hastanın şikayetini sorar. Doktorların."— Sunum transkripti:

1 MESLEKLER Sunan:Eray EREN Sınıf:5/D No: 391

2 DOKTOR Doktorların Görevleri ; 1- Hastayı muayene bölümüne alarak hastanın şikayetini sorar. Doktorların Görevleri ; 1- Hastayı muayene bölümüne alarak hastanın şikayetini sorar. 2- İlk aşamada stetoskopla hastanın sırtını ve göğsünü dinler, hastanın tansiyonunu ölçer 2- İlk aşamada stetoskopla hastanın sırtını ve göğsünü dinler, hastanın tansiyonunu ölçer 3- Sağlıklı ve herhangi bir hastalığı olmayan bebek ve yetişkinleri hastalıklardan korumak için aşılar 3- Sağlıklı ve herhangi bir hastalığı olmayan bebek ve yetişkinleri hastalıklardan korumak için aşılar 4- Hastanın hastalık durumuna göre özel testler ve röntgen çektirir ve bunları inceler 4- Hastanın hastalık durumuna göre özel testler ve röntgen çektirir ve bunları inceler 5- Hastaların tekrardan sağlıklı olmaları için tavsiyelerde bulunur, reçete yazar ve hastalığı geçirebilecek ilaçları belirler 5- Hastaların tekrardan sağlıklı olmaları için tavsiyelerde bulunur, reçete yazar ve hastalığı geçirebilecek ilaçları belirler 6- Aile planlaması konusunda danışmanlık görevi yapar 6- Aile planlaması konusunda danışmanlık görevi yapar 7- Sorumlusu olduğu hastane yada benzeri yeri idare eder 7- Sorumlusu olduğu hastane yada benzeri yeri idare eder 8- Bulaşıcı hastalıkları önlemek için çalışmalar yaparlar. 8- Bulaşıcı hastalıkları önlemek için çalışmalar yaparlar.

3 Doktorlar Genellikle hangi Alet Ve Malzemeleri Kullanır ; Her doktor uzman olduğu dal üzerine değişik aletler kullanırlar. Şimdi sizlere doktorların kullandığı ortak aletleri göstereceğiz. Bu aletler : 1- Steteskop 2- Kalp Elektro cihazı 3- Dil baskısı 4- Otoskop 5- Offalmoskop yani göz muayene aleti. Doktorlar Genellikle hangi Alet Ve Malzemeleri Kullanır ; Her doktor uzman olduğu dal üzerine değişik aletler kullanırlar. Şimdi sizlere doktorların kullandığı ortak aletleri göstereceğiz. Bu aletler : 1- Steteskop 2- Kalp Elektro cihazı 3- Dil baskısı 4- Otoskop 5- Offalmoskop yani göz muayene aleti.

4 Polis Polisinin Görevleri 1- Hizmetin gerektiği şeyler yapmak, yasakları yapmamaktır. Polisin görevlerinde hukuki bir dayanağının olması gerekmektedir. Polisin temel görevi ; ülkenin güvenliğini sağlamak, suçları önlemek ve olayları açığa kavuşturmaktır. 2- Polis Yetkileri temel amacı, kamu otoritesini ve kamunun yararını sağlamaktır. Polisler kamu yararı için çalışırlar. Kamunun yararının sağlanması ancak kamu düzeninin sağlanması ile gerçekleşir. 3- Polisin görevi çeşitlidir. Günlük yaşantıda polisin alanına girmeyen, polisi ilgilendirmeyen neredeyse hiçbir konu yoktur. Polisin görevlerini kanunu, geleneksel ve demokratik olarak sınıflandırılabilir. Polisinin Görevleri 1- Hizmetin gerektiği şeyler yapmak, yasakları yapmamaktır. Polisin görevlerinde hukuki bir dayanağının olması gerekmektedir. Polisin temel görevi ; ülkenin güvenliğini sağlamak, suçları önlemek ve olayları açığa kavuşturmaktır. 2- Polis Yetkileri temel amacı, kamu otoritesini ve kamunun yararını sağlamaktır. Polisler kamu yararı için çalışırlar. Kamunun yararının sağlanması ancak kamu düzeninin sağlanması ile gerçekleşir. 3- Polisin görevi çeşitlidir. Günlük yaşantıda polisin alanına girmeyen, polisi ilgilendirmeyen neredeyse hiçbir konu yoktur. Polisin görevlerini kanunu, geleneksel ve demokratik olarak sınıflandırılabilir.

5 4-Polisin kanuni görevlerini genel asayiş, sosyal yardım, devletin yürütme gücüne yardım, önleme, olayları bastırma, ve adli görevleri olmak üzere altı ana başlık altında toplamak mümkündür. 5- Polisin temel görevi olan kamu düzenin 4 ana öğesi vardır. Bu öğeler güvenlik, sağlık, esenlik ve ahlaktır. Polis açık, kısa, net ve anlaşılır olmalıdır. Eşit, adil ve dengeli olmak polis olmak için çok önemlidir.

6 Öğretmen Öğretmenin sözlük anlamı öğretme işini görev edinen kişiye verilen isimdir. Öğretmenlik önemli bir meslektir. Bir insanın öğretmen olabilmesi için üniversitelerde öğretmen yetiştiren bir bölümden mezun olması gerekmektedir. Öğretmenlik mesleği önemli bir meslektir. Çünkü ; bir milletin ulusun gelecek yeni kuşaklarını yetiştirirler. Öğrenci yetiştirmeye göre milletin geleceği şekillenir. Bu yüzden kültürlü bir toplum için öğretmenlerin yeri büyüktür. Öğretmenin sözlük anlamı öğretme işini görev edinen kişiye verilen isimdir. Öğretmenlik önemli bir meslektir. Bir insanın öğretmen olabilmesi için üniversitelerde öğretmen yetiştiren bir bölümden mezun olması gerekmektedir. Öğretmenlik mesleği önemli bir meslektir. Çünkü ; bir milletin ulusun gelecek yeni kuşaklarını yetiştirirler. Öğrenci yetiştirmeye göre milletin geleceği şekillenir. Bu yüzden kültürlü bir toplum için öğretmenlerin yeri büyüktür.

7 Peki Öğretmenin Görevleri Nelerdir ; Milli Eğitim Bakanlığından Yapılan Araştırmaya Göre Öğretmenlerin Görevleri Şu Şekilde Belirtilmiştir Kendilerine verilen ve yetkili sayıldıkları dersleri okutmak Okuttukları derslerle ilgili uygulama ve deneyleri yapmak Serbest çalışma saatlerinde öğrencileri gözetlemek Ders dışında okulun eğitim öğretim ve yönetim işlerine katılmak Kanun yönetmelik ve emirlerle tespit edilen ödevleri yapmak Öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmek. Bir öğretmen öğrencilerini yetiştirirken sadece ders saatlerinde değil her fırsatta onu yetiştirmek için çaba harcamalıdır. Öğrencilerine örnek olup onlara iyi bir kılavuz olmaları gerekmektedir. Peki Öğretmenin Görevleri Nelerdir ; Milli Eğitim Bakanlığından Yapılan Araştırmaya Göre Öğretmenlerin Görevleri Şu Şekilde Belirtilmiştir Kendilerine verilen ve yetkili sayıldıkları dersleri okutmak Okuttukları derslerle ilgili uygulama ve deneyleri yapmak Serbest çalışma saatlerinde öğrencileri gözetlemek Ders dışında okulun eğitim öğretim ve yönetim işlerine katılmak Kanun yönetmelik ve emirlerle tespit edilen ödevleri yapmak Öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmek. Bir öğretmen öğrencilerini yetiştirirken sadece ders saatlerinde değil her fırsatta onu yetiştirmek için çaba harcamalıdır. Öğrencilerine örnek olup onlara iyi bir kılavuz olmaları gerekmektedir.

8 Mimar Mimarlar; mesken, ticarî ve sanayi amaçlı binaları, şehir planları, peyzaj ve trafik sistemleri ile ilgili araştırmaları yürüterek, danışmanlık hizmetleri vererek tasarımlar yapan kişidir. Mimarlar; mesken, ticarî ve sanayi amaçlı binaları, şehir planları, peyzaj ve trafik sistemleri ile ilgili araştırmaları yürüterek, danışmanlık hizmetleri vererek tasarımlar yapan kişidir. Görevleri; -Yeni veya ileri mimarî kuram ve yöntemleri geliştirmek, -İnşaat alanlarını denetlemek, müşteriler ile fikir alışverişi yapmak ve inşaatın modeli ile diğer yönleri hakkında tavsiyelerde bulunmak, -Binaların tasarımını yapmak, bunların inşaatı ve rehabilitasyonu için ayrıntılı çizimler ve planlar hazırlamak, ayrıca stil, maliyet, zamanlama, talimatlara uygunluk, v.b. hususlarında projelerin uygunluğunu sağlamak için gerekli bağlantıları yapmak;. Görevleri; -Yeni veya ileri mimarî kuram ve yöntemleri geliştirmek, -İnşaat alanlarını denetlemek, müşteriler ile fikir alışverişi yapmak ve inşaatın modeli ile diğer yönleri hakkında tavsiyelerde bulunmak, -Binaların tasarımını yapmak, bunların inşaatı ve rehabilitasyonu için ayrıntılı çizimler ve planlar hazırlamak, ayrıca stil, maliyet, zamanlama, talimatlara uygunluk, v.b. hususlarında projelerin uygunluğunu sağlamak için gerekli bağlantıları yapmak;.

9 -Binaların iç mekanlarının işlevi ve kalitesi konusundaki problemler için en iyi çözümleri belirlemek ve bulmak, ayrıca gerekli tasarım, çizim ve planları yapmak, -Talimatlara uygunluğu sağlamak için inşaatı denetlemek; -Kentleşme alanlarının planını yapmak ve gelişimini koordine etmek, -Parklar, okullar, kurumlar, havaalanları, karayolları ve ilgili projeler ile ticari, sanayi ve mesken amaçlı yerler için arazilerin gelişimini planlamak ve tasarımını yapmak, -Etkinlik ve güvenlik için yolların ve trafiğin rotasını ve kontrolünü planlamak, ayrıca bu konularda danışmanlık hizmetleri vermek, -Diğer ilgili uzmanlarla teknik irtibatı ve fikir alışverişini sürdürmek, -Bilimsel makale ve raporları hazırlamaktır

10 Basketbolcuların Görevleri Nelerdir Basketbolcuların Görevleri Nelerdir - Takımla birlikte sezon öncesi hazırlık çalışmalarına, sezon içi çalışmalara ve kamp programlarına katılır, - Baş antrenörün belirlediği çalışma programını antrenörler nezaretinde uygular, - Takımla birlikte maç takviminde belirtilen tüm basketbol müsabakalarına ve turnuvalara katılır, - Antrenörlerin maç öncesi, maç sırasında ve mola ve devre aralarında vereceği taktikleri ve oyunları dinler, uygular, - Sezon çalışmalarını (11 aylık bir çalışma) yürütür, - Kategorisi (yaşa göre) ile ilgili müsabakalara katılır, - Gerekli sağlık ve beslenme kontrollerinden geçer, sakatlıklarını klüp doktoruna bildirir ve tedavisini yaptırır, - Takımı ile ilgili bütün toplantılara (rakip takımın analizi, oynadığı maçtaki istatistikler vb.) katılır, - Karşılaşmayı yöneten hakemlere ve rakip takımın oyuncularına saygılı, centilmen ve sportmence davranır, uluslar arası oyun kurallarına uyar, - Antrenör, klüp yöneticileri, diğer teknik ve idari kadro ile sporcu arkadaşlarıyla iyi ilişkiler içerisinde bulunur, - Davet edilmesi halinde milli takımın kampına katılır ve milli takım adına basketbol karşılaşmalarına katılır, - Bedeni ve ruhi sağlığını korur, sporcuya zarar verecek kötü alışkanlıklardan uzak durur. - Takımla birlikte sezon öncesi hazırlık çalışmalarına, sezon içi çalışmalara ve kamp programlarına katılır, - Baş antrenörün belirlediği çalışma programını antrenörler nezaretinde uygular, - Takımla birlikte maç takviminde belirtilen tüm basketbol müsabakalarına ve turnuvalara katılır, - Antrenörlerin maç öncesi, maç sırasında ve mola ve devre aralarında vereceği taktikleri ve oyunları dinler, uygular, - Sezon çalışmalarını (11 aylık bir çalışma) yürütür, - Kategorisi (yaşa göre) ile ilgili müsabakalara katılır, - Gerekli sağlık ve beslenme kontrollerinden geçer, sakatlıklarını klüp doktoruna bildirir ve tedavisini yaptırır, - Takımı ile ilgili bütün toplantılara (rakip takımın analizi, oynadığı maçtaki istatistikler vb.) katılır, - Karşılaşmayı yöneten hakemlere ve rakip takımın oyuncularına saygılı, centilmen ve sportmence davranır, uluslar arası oyun kurallarına uyar, - Antrenör, klüp yöneticileri, diğer teknik ve idari kadro ile sporcu arkadaşlarıyla iyi ilişkiler içerisinde bulunur, - Davet edilmesi halinde milli takımın kampına katılır ve milli takım adına basketbol karşılaşmalarına katılır, - Bedeni ve ruhi sağlığını korur, sporcuya zarar verecek kötü alışkanlıklardan uzak durur.

11


"MESLEKLER Sunan:Eray EREN Sınıf:5/D No: 391. DOKTOR Doktorların Görevleri ; 1- Hastayı muayene bölümüne alarak hastanın şikayetini sorar. Doktorların." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları