Taşınırların Giriş İşlemleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TAŞINIR MAL YÖNETİMİ Faysal ÖZCAN Maliye Bakanlığı Bütçe Başkontrolörü
Advertisements

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
ANKARA İL BİLGİ İŞLEM MERKEZİ
Taşınır İşlemleri.
SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ YÖNETİM MAHALLİ
MUHASEBAT KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ
5018 SAYILI TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
Taşınır Mal Yönetmeliği Eğitim Sunusu
Taşınır Mal Yönetmeliği ve Uygulamaları
TAŞINIRLAR YÖNÜNDEN YÖNETMELİĞİN KAPSAMI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
HESAP PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ Dayanak (Md 3) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesi 1- Taşınırların kaydı ile.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SUNUM PLANI
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
STRATEJİ VE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
MUHASEBE EĞİTİMİ.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR MAL UYGULAMA EĞİTİMİ 10 KASIM 2014.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİYLE İLGİLİ UYGULAMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR
tarih ve sayılı Resmi Gazete
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
Taşınır Mal Yönetmeliği & MKYS Uygulamaları
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Taşınırların Çıkış İşlemleri.
HOŞ GELDİNİZ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
TAŞINIRLARIN KAYDI.
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
NUMARALANDIRMA VE KOD SİSTEMİ.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 1.
Taşınır Mal Yönetmeliği Eğitimi (Mevzuat)
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete 18 Ocak 2007 /
H O Ş G E L D İ N İ Z TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ŞERAFETTİN AYDEMİR KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ TEL
Taşınır Mal Yönetmeliği ve Uygulamaları. 2/30  Bir yerden bir yere götürülebilen nesneler olup;  Üretim ve hizmet amacıyla kullanılan her türlü makine,
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016
T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ MEVZUAT EĞİTİMİ NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ MEVZUAT EĞİTİMİ NİSAN 2016.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 : (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016.
Antalya, MAYIS 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ’nde Yapılan Değişiklikler Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Antalya, MAYIS
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR İŞLEMLER SERVİSİ GENEL HATLARIYLA TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ’nde Yapılan Değişiklikler
1 TA Ş INIR KAYIT YÖNET İ M S İ STEM İ (TKYS) Günay KILIÇ Ta ş ınır Kayıt Yetkilisi.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELER BÜTÇE VE MUHASEBE DAİRE BAŞKANLIĞI.
Taşınır Yıl Sonu İşlemleri ve Gerekli Belgeler
Antalya, MAYIS 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ’nde Yapılan Değişiklikler Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Antalya, MAYIS
Sunum transkripti:

Taşınırların Giriş İşlemleri

Satın Alınan Taşınırların Girişi 1. Alımı bir merkezden yapılıp birden çok birime doğrudan teslim edilen taşınırlar için; Örneğin; MMF ve FEF bilgisayar alınması için İMİD’ne talepte bulunuyor, İMİD satın alma işini gerçekleştiriyor, bilgisayarlar talepte bulunan birimler teslim ediliyor.

T . İ . F (2 Nüsha) T . İ . F (2 Nüsha) Çıkış Defter Kaydı Teslim Alan Birim (MMF) Alımı Yapan Birim (İMİD) Teslim Alan Birim (FEF) 1 Nüsha T . İ . F (2 Nüsha) 1 Nüsha T.İ.F.(3 Nüsha) Giriş İdarede Kalan Nüshasına T . İ . F (2 Nüsha) Çıkış 1 Nüsha Defter Kaydı DOSYA

T.İ.F Düzenlenmeyecek Alımlar Satın alındığı anda tüketilmeye başlanan su,doğalgaz, elektrik, kum, çakıl, bahçe toprağı,bahçe gübresi vb. maddeler, Makine, cihaz, taşıt ve iş makineleri ve demirbaşların serveislerce yapılan bakım ve onarımında değiştirilen parçalar, Doğrudan taşıtların depolarına konulan akaryakıt, likit gaz (LPG) ve yağlar,

Kısa sürede tüketilen mutfak tüpleri ve yangın söndürme tüplerinin gaz dolumları, Yazıcı kartuş ve tonerlerinin dolumu, Dergi ve kütüphane gibi süreli yayınlar ile arşivlenme niteliği olmayan kütüphane materyalleri

Farklı Hesaplara Kaydı Gereken taşınırlar Aynı Faturada İse; Bir satın alma işleminde aynı faturada hesap kodu farklı taşınırlar varsa (Örneğin; 150, ve 255 hesaplara kaydedilecek taşınırlar) hesap sayısı kadar fatura fotokopisi çıkarılır, üzerine her hesap için düzenlenen T.İ.F.nin numarası yazılır.

Muayene ve Kab.Kom. Tutanağı Fatura T.İ.F No T . İ . F 3 Nüsha SIRALI OLARAK DOSYAYA ÖDEME EMRİ BELGESİ ÖDEME EMRİ BEL. HAR. BİR. KALAN NÜSHASI Tüketim DEFTER KAYDI MUHASEBE Day.Taş. Küt. Müze

SATIN ALINAN GAZETE, DERGİ GİBİ SÜRELİ YAYINLARIN BEDELLERİNİN ÖDENMESİ SIRASINDA T.İ.F. DÜZENLENMEZ. YAYINLARIN CİLT BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANDIĞINDA T.İ.F. DÜZENLENEREK KAYITLARA ALINIR.

Dergi Dergi Dergi Dergi Dergi Dergi Abonelik Ödemeleri 630 Giderler Hes. 630.03.02.01.03 Periyodik Yay.Al. Dergi Dergi Dergi Dergi Dergi Ciltlenince TİF ile 255-Kütüphane Demirbaşları Hes. 255.20.07.02.02.01 Dergiler Dergi

BAĞIŞ ve YARDIM YOLUYLA ED.TAŞ.GİRİŞİ TESLİM ALINDIĞINDA T.İ.F. DÜZENLENİR. FİŞİN 1. NÜSHASI BAĞIŞ VEYA YARDIM EDENE VERİLİR, DEĞERİ BELLİ OLANLAR BU DEĞER ÜZERİNDEN, DEĞERİ BELLİ OLMAYANLAR DEĞER TESPİT KOMİSYONUNUN BELİRLEYECEĞİ DEĞER ÜZERİNDEN KAYDA ALINIR.

SAYIM FAZLASI TAŞINIRLARIN GİRİŞİ SON BİR YIL İÇİNDE AYNI NİTELİKTE KAYDA ALINAN TAŞINIR VARSA AYNI DEĞERDEN, AKSİ HALDE DEĞER TESPİT KOMİSYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK DEĞERLE T.İ.F. DÜZENLENEREK KAYDA ALINIR.

İADE EDİLEN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ KULLANIMA VERİLEN TÜKETİM MALZEMELERİNDEN İADE EDİLENLER, BİRİM YÖNETİCİSİNİN ONAYINI TAŞIYAN BELGE İLE TESLİM ALINIR, T.İ.F. DÜZENLENİR, FİŞİN 1 NÜSHASI İADE EDENE VERİLİR.

TÜKETİM MADDELERİNDEN TEKRAR KAYIT YAPMAK, FORMATLAMAK VEYA DOLDURULARAK TEKRAR KULLANILABİLECEK OLANLARIN AMBARA İADESİ ZORUNLUDUR. T.İ.F. DÜZENLENİR, 1. NÜSHASI İADE EDENE VERİLİR. İADE EDİLEN DAYANIKLI TAŞINIRLAR İÇİN T.İ.F. DÜZENLENMEZ. KULLANIMA VERİLMESİNDE DÜZENLENEN ZİMMET FİŞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİ İMZALANARAK ZİMMETİNDEN DÜŞÜLÜR VE DAYANIKLI TAŞINIRLAR DEFTERİNDE GEREKLİ KAYITLAR YAPILIR.

DEVİR ALINAN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ BEDELSİZ OLARAK DEVRALINAN TAŞ. DEVREDEN İDARENİN T.İ.F.DE GÖSTERİLEN BEDELLE T.İ.F. DÜZENLENEREK KAYDA ALINR. FİŞİN 1 NÜSHASI DEVREDEN İDARENİN T.İ.F.NE BAĞLANMAK ÜZERE 7 GÜN İÇİNDE GÖNDERİLİR. AYNI İDARENİN HARCAMA BİRİMLERİ ARSINADAKİ DEVİRLERDE DE T.İ.F. DÜZENLENİR VE FİŞİN 1 NÜSHASI DEVREDEN BİRİMİN TAŞINIR KAYIT ve KONTROL YETKİLİSİNE VERİLİR. AYNI HAR. BİR. AMBARLARI ARSINDAKİ DEVİRLERDE DÜZENLENEN T.İ.F. MUHASEBE BİRİMİNE GÖNDERİLMEZ.

TASFİYE İDARESİNDEN ALINAN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ TASFİYE TÜZÜĞÜ HÜKÜMLERİNE GÖRE TASFİYE İDARESİNCE KAMU İDARELERİNE BEDELLİ VEYA BEDELSİZ DEVREDİLEN TAŞINIRLAR KARŞILIĞINDA T.İ.F. DÜZENLENİR. FİŞİN 1. NÜSHASI TAŞINIRI TESLİM EDEN İŞLETME YETKİLİSİNE VERİLİR.

İÇ İMKANLARLA ÜRETİLEN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ KAMU İDARELERİNİN KENDİ İÇ İMKANLARIYLA ÜRETTİKLERİ TAŞINIRLAR DEĞER TESPİT KOMİSYONUNUN BELİRLEYECEĞİ RAYİÇ BEDLLE T.İ.F. DÜZENLENEREK GİRİŞ KAYDEDİLİR. DAYANIKLI TAŞINIR ÜRETİMİNDE KULLANILAN TAŞINIRLAR T.İ.F. İLE ÇIKIŞ KAYDEDİLİR. KAMU İDARELERİNİN MÜLKİYETİNDEKİ ARAZİLERDEKİ AĞAÇLARDAN ELDE EDİLEN KERESTE, ODUN, MEYVE GİBİ ÜRÜNLER DE T.İ.F. İLE GİRİŞ KAYDEDİLİR.