09.10.20061 FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Doç. Dr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı 1995 yılında 228 gönüllü üye ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
Advertisements

A. Betül Oktay Elif Edoğan Zeliha Çetin
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modülü Geliştirme
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Uluslararası İlişkiler ve Projeler
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM; AKILCI İLAÇ KULLANIMI Doç. Dr. Hanefi Özbek
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Comenius Regio Projesi Yerel Ortaklar Toplantısı.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
AVRUPA BİRLİĞİ VE EĞİTİM POLİTİKASI
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
SQL SERVER Giriş A. Betül Oktay Ayşe Betül Oktay 2006.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Yard. Doç.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
ENTOG ve DEĞİŞİM PROGRAMLARI
Toplumda Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Farkındalığının Oluşturulması
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Üyelerinin Profili 2011.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi
Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi
Eurocert European Academy
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Doç. Dr. Nüket Örnek Büken HÜTF Tıp Etiği AD 9 Ekim 2006

TRAMS “Training and Mentoring of Science Shops” Projesi Nedir? Avrupa Birliği FP 6 Çerçeve Projesinin Bilim ve Toplum tematik alan başlığında yer almaktadır. Projenin yürütücüsü Hollanda Utrecht Üniversitesinden Biyoloji Science Shop’unun sorumlusu Casper de Bok’tur

TRAMS - “Training and Mentoring of Science Shops” Proje Avrupa’daki 14 ülkeden 18 Organizasyonu kapsamaktadır (Austria, Belgium, Denmark, Estonia, France, Germany, Greece, Iceland, Latvia, Netherlands, Romania, United Kingdom, Spain and Turkey).

TRAMS Projesinin Türkiye Partneri HÜ Projenin Türkiye partneri HÜ ‘dir ve proje araştırmacıları HÜTF Tıp Etiği AD’dan Doç.Dr.Nüket Örnek Büken, HÜTF Halk Sağlığı AD’dan Doç. Dr. Dilek Aslan ve HÜ Eczacılık Fakültesi Eczacılık İşletmeciliği AD’dan Yrd.Doç.Dr.Selen Yeğenoğlu’dur.

6 International Science Shop Network Living Knowledge (ISSNET) yoluyla bu projenin katılımcıları ve ilgili kişi ve kurumlar birbirleriyle bilgi ve materyal alışverişinde bulunmaktadırlar. TRAMS - “Training and Mentoring of Science Shops”

TRAMS ile ilgili daha fazla bilgi için web.content/framesets/fs-news.html TRAMS project co-ordinator Caspar de Bok, Science Shop for Biology, Utrecht University

Bilim Ofisi- “Science Shop” Nedir? Bilim Ofisi- Science Shop (S.S.) Avrupa’da son 30 yıldır faaliyet gösteren kamu veya özel sektör kuruluşlarıdır. Bilim dünyasının toplumla buluştuğu ve toplumdan gelen problemlere pratik çözüm önerilerinin geliştirildiği, bu sorunlara dönük projeler üreten yapılardır.

Bilim Ofisi- “Science Shop” Nedir? Avrupa’da Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, Romanya, İspanya ve İngiltere olmak üzere 9 ülkede mevcuttur TRAMS projesi kapsamında çalışmanın diğer katılımcı ülkelerinde de (Avrupa Birliğine üye ya da aday ülkeler -Türkiye dahil-) oluşturulmasına çalışılmaktadır.

Avrupa’da Bilim Ofisi- “Science Shop” Temel olarak yerel örgütler olup, o toplumun kendi ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi amaçlar ve yerel koşullarda çalışır. Toplumun araştırma imkanlarına ulaşması açısından en maliyet etkili kurumlardır. Kar amacı olmayan bu kuruluşlar toplum sorunlarına yönelik projeler üretirler. Bu projeler sonucunda Üniversite - toplum işbirliği ya da üniversite- sanayi işbirliği gerçekleşebilmektedir.

Avrupa’da Bilim Ofisi- “Science Shop” S.S. kamuya bağlı olabildiği gibi, özel sektöre de bağlı olabilir. Üniversiteye bağlı olan S.S.’de akademik çalışmaların bir parçası olarak araştırma yapan öğrenciler de ek kredi ile ödüllendirilmekte, master ve doktora tezlerini bu merkezlerde yapabilmektedirler

Avrupa’da Bilim Ofisi- “Science Shop” International Science Shop Network Living Knowledge (ISSNET) network ağıyla da bu merkezlerdeki çalışmalar uluslar arası bilgi alışverişine, proje paylaşımına ve uzmanlık değişimine olanak vermektedir. Araştırma rollerine ek olarak S.S. sivil toplum örgütleri ile birlikte eğitim ve öğretim programları düzenlemektedir.

Bilim Ofislerinin Temel Misyonları:  Araştırma amacıyla bireylerin ve toplumların hayat kalitesini geliştirmek.  Maliyeti karşılanabilir bir hizmet sunmak.  Toplumun bilim ve teknolojiye ulaşımını özendirmek, desteklemek.  Politika yapıcılarla bilimsel toplumun, sivil toplumu anlama düzeylerini arttırmak.

TRAMS Projesi Kapsamında H.Ü. Merkez Kampüsünde Yapılması Düşünülenler ve Beklentiler Temel amaç; Toplumla ilgili ve güncel sağlık sorunları konusunda toplumdan gelen beklentiler doğrultusunda toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek, Topluma objektif ve bilimsel bakış açısıyla sağlık eğitimi vermek, Sağlık çalışanları ile toplum arasında işbirliğini arttırmak, Sağlıkla ilgili sorunlar konusunda bilgilendirici broşürler hazırlamak, Halka dönük eğitim toplantıları düzenlemek

H.Ü. Sağlıklı Yaşamı Destekleme Bilim Ofisi SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS

AMAÇLAR Sağlıklı yaşam aktivitelerinin desteklenmesi amacıyla üniversitenin ilgili birimlerinin katıldığı projeler yürütmek, Üniversitenin ilgili birimlerinin bir arada çalışma olanağı bulabileceği ÖZGÜN projeler üretmek,

AMAÇLAR Toplumun ihtiyaçlarına yönelik öncelikli çalışma alanları belirlemek ve planlamak, Projelerin seçim aşamasında toplumun ve ülkenin ihtiyacını, kültürel-sosyal-ekonomik, vb koşullarını gözetmek,

AMAÇLAR Proje çalışmalarına Eczacılık ve Tıp Fakülteleri öğrencilerinin ilgi ve katılımını sağlamak için çalışmalar yapmak, Avrupa “bilim ofisleri (science shops)” ağının AKTİF bir parçası olmak ve bu bağlamda Avrupa Birliği Projelerine Proje Yürütücüsü veya partner olarak katılmak.

KATKI ve ÖNERİLERİNİZ KURUMSALLAŞMA ÇABALARI… GELECEK İÇİN PLAN… ( Kısa ve Uzun Erimli) KATKI VE KATILIM SAĞLAMA YÖNTEMLERİ İŞLEYİŞ