Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
4.ULUSLARARASI BİLİM ŞENLİĞİ
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
BİLİMSEL BİLGİNİN ÖZELLİKLERİ VE FEN - TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
HAZIRLAYAN EMEL DOKUR MERMERDAŞ
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
ROL OYNAMA.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
PROJE TABANLI ÖĞRENME Konu Adı: Dünyamızın İklim Zenginliği.
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
PROJE NEDİR? Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde;
Problem Çözme Süreci.
Probleme Dayalı Öğrenme Modeli
REHBERLİK.
Proje Tabanlı Öğretim (Proje Temelli Öğretim)
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
Bilgisayar Destekli Eğitim
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI
DEĞERLERİM VE MESLEĞİM
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-1
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
Yapılandırmacılığa Dayalı Öğrenme Modelleri
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
KEŞFEDEREK ÖĞRENME (BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME)
“DÜNYADA HERŞEY İÇİN, MEDENİYET İÇİN, HAYAT İÇİN, MUVAFFAKİYET İÇİN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR, FENDİR İLİM VE FENNİN HARİCİNDE MÜRŞİT ARAMAK GAFLETTİR, CEHALETTİR,
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
Sistem Analizi Sistem Analisti
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Bilimsel düşünme becerileri
Yapılandırmacı kuramın özelliklerini tanıyabilme, Hayat bilgisi dersinde öğretme-öğrenme sürecinin özelliklerini kavrayabilme, Yapılandırmacı kuramın.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Probleme Dayalı Öğrenme
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
Bölüm 8: KKP Proje Yönetimi Kurumsal Kaynak Planlaması Prof. Mary Sumner Çeviren Sinan Berkdemir Şubat
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE LABORATUAR KULLANIMI
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Bir Öneri… 5E Modeli 1. Girme 2. Keşfetme 3. Açıklama 4. Derinleştirme
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
PROBLEM ÇÖZME.
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
PROBLEM ÇÖZME YÖNTEMİ Problem çözme yöntemiyle öğrenme yaklaşımı, bilimsel araştırma yöntemini temel almaktadır. Bu yaklaşımın özü John dewey’ in genel.
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ VERİMİ - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI

PROJE YÖNETİMİNİN YARARLARI Amaçlara ve hedeflere ne zaman ve nasıl ulaşılacağını önceden belirler. Sürekli raporlama gereksinimi minimum düzeyde kalır. Zaman planlaması yapılmasını zorunlu kılar. Maliyet önceden belirlenir. Kaynaklar önceden belirlenir. Kullanılacak teknolojiyi açıklar. Kontrol sisteminin kurulmasını sağlar. Tüm görevlilerin organizasyon şemasında görülmesini sağlar. Proje üyelerini çok yönlü geliştirir.

PROJE TABANLI EĞİTİM DÜŞÜNME DENEME BULMA

PROJE TABANLI ÖĞRENME Proje tabanlı öğrenme modeli, müfredatın birbirinden bağımsız küçük bilgiler yığını olarak öğretilmesine karşı geliştirilmiştir. Bu model bir yada daha fazla alanın temel kavramları ve prensipleri üzerine odaklıdır ve bir ders senaryosu içinde mümkünse birden fazla dersin öğrenme hedeflerini kapsar.

ProjeProje : Bir tasarı, bir buluş, yapılacak etkinliğin tasarlanmasına denir. Belli bir süre içinde ve belli bir bütçe dahilinde bir kez yapılması gereken karmaşık bir iştir. Daha başlangıç aşamasında süreci ve bitişi bütün boyutlarıyla hayal edebilmeyi varsayımda bulunabilmeyi gerektirir. “NEREYE GİTMEK İSTEDİĞİNİZİ BİLMİYORSANIZ HİÇBİR ŞEY SİZİ ORAYA GÖTÜREMEZ”

Geniş düşünebilmeli Öğrenciden gelen her türlü fikre açık olmalı İyi bir rehberlik bilgisine sahip olmalı. İyi bir gözlemci olmalı. İletişimi iyi olmalı. Teknoloji imkanlarını iyi kullanabilmeli Gelişmeleri iyi takip etmeli PROJE TABANLI EĞİTİMDE ÖĞRETMENİN ROLÜ: DANIŞMANLIK VE REHBERLİK

Proje geliştirme sürecinde Öğretmen ve Öğrenciye avantaj sağlayacak özellikler Bilimsel çalışma yöntemleri İletişim becerileri Grupla çalışma teknikleri Araştırma yöntemler Öğrenme yöntemleri Bilgisayar Yabancı dil Sosyal etkinlikler Dil becerisi Bilgiye ulaşma Bilgiyi bulma Bilgiyi sunma

HANGİ ALANDA PROJE ÇALIŞMASI YAPILACAK Proje çalışması yapacak öğrenciler keşfedildikten sonra öğrencilerin ilgi alanları fark edilmeli ve öğrenciye fark ettirilmeli. Seçilen konu öğrencinin ilgi alanına ve isteğine uygun olmalı. İlgi alanları Fen Bilimleri–Sosyal Bilimler olarak ayrılmalıdır. İlgi ve özel yetenek belirlemede en iyi gözlemi ders öğretmenleri yapmaktadırlar.

PROJE TABANLI EĞİTİMDE ÖĞRETMENİN ROLÜ KAVŞAKTAKİ TRAFİK POLİSİ GİBİ… Ehliyetine göre araçlara binip binmediklerini kontrol Doğru yolda ve yönde olduklarını kontrol Kaza halinde anında müdahale Gerektiğinde kural, kanun ve işaretleri anlatma.

 Yaratıcılığı uyandırdığı ve yaratıcı düşünmeye özendirdiği,  Kişiliği geliştirdiği  Mantıksal düşünmeyi geliştirdiği  Problem çözme yeteneğini geliştirdiği,  İletişim yeteneğini geliştirdiği  Bilimsel yöntemle gerçek yaşamı ilişkilendirmeyi öğrettiği  Toplumdaki buluşçu ruhu ateşlediğini gösteriyor. Araştırmalar bilimsel projelerin ve bilimsel proje yarışmalarının

Proje adımları Konuyu seçin Konuyu inceleyin araştırın. Kendi araştıracağınız konuya karar verin Bir zaman çizelgesi hazırlayın Deneyleri/gözlemleri planlayın Yardımcı ve danışmanıza danışın, tartışın ve fikirlerini alın Deneyleri yapın projeyi tamamlayın Sonuçları inceleyin ve tartışın. Sonuçları izleyin ve tartışın.

PROJE Ne? Kiminle? Ne Zaman? Nerede? Nasıl? Ne Kadar Maliyetle? Ne Oldu?

PROJE PROJE NEDİR? –KİMİNLE:PROJE EKİBİ Yönetici Ekip Üyelerinin Özellikleri / İsimleri Görev Dağılımı İstihdam Edilecek Kişiler Özellikleri Görev Tanımları Adam / Saat Maliyetleri Görev tanımı Organizasyon şeması Kontrol sistemi Özellikleri Lider kim?

ORGANİZASYON ŞEMASI

HATALAR Çok sıradışı konu bulmaya yönelmek Altından kalkılamayacak büyüklükte projeler İyi problem karmaşık olur düşüncesi Problem konusunda dayatmalar Başarısızlığı kabullenememe gizleme

PROBLEMİN TESPİTİ PLANLANMASI PROJE TEKLİFİ HALİNE GETİRİLMESİ SUNULMASI KABUL UYGULAMAYA GEÇİLMESİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜMLER RAPORUN YAZILMASI SUNUM RED

EĞİTİMDE PROJENİN YERİ Öğrencinin ilgi ve yeteneği Yaparak – yaşayarak öğrenme Disiplinler arası öğrenmeler Yaşamla ilişkilendirilmiş öğrenmeler –Konu / Ekip / Ortam Yöntem öğrenme Kalıcı öğrenmeler / Uzun vadeli beceriler

YARARLANILABİLECEK KAYNAKLAR

TEŞEKKÜRLER Grup Maviboncuk