LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.)
Advertisements

Hayatımızı Kolaylaştıran Basit Makineler
Silverlight Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
Windows 7 ile Windows Ürünleri Arasındaki Farklar
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
TELEVİZYONUN İNCELENMESİ
GESTURE BASED INTERFACE
ANDROID işletim sistemi
BTN Elektronik Güvenlik
HER AN HER YERDE PROGRAMLAMA (Ubiquitous Computing)
Chapter 3 Brainstorming a Game Idea: Gameplay, Technology, and Story
ANDROID işletim sistemi
Artırılmış Gerçeklik (AR)
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
Gesture-Based İnterfaces
GRUP SPORTİF PROJE SUNUMU Ders Sorumluları: Yrd. Doç. Hakan Tüzün Ders Adı: BTÖ302 İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi.
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
Google Glass(GG) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal.
Artırılmış Gerçeklik Hafta 4 Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit
( HATA VE AKIŞ KONTROLU – PROTOKOLLER – AĞ YAPILARI )
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
SmartWatch(SW) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal Emrah.
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 2007 – 2008 Bahar Dönemi Beytepe - ANKARA BTÖ302 - İNTERNET ORTAMINDA.
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
Silverlight 2.0 ile Oyun Programlama Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı
PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Hazırlayan : Sinan KESKİNSinan KESKİN Mart 2013 Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim.
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Grup 4-Apple TV Emre KARAKAŞ Okan YİĞİT Halil GÜVEL Fatih AKKAYA Emine Şeyda KERVAN Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU.
Emrah Uslu TCM | Teknoloji Çözümleri Merkezi emrah. com
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
DOĞAL AFET BTÖ–302 Internet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
Model ve Teoriler Bölüm 14 İletişim ve İşbirliği Modelleri
APPLE TV Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci.
Gesture-Based İnterfaces
Kütüphane Oryantasyonu
BTÖ 302-İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri Uygulamaları
Üniversitelerde e-öğrenmenin yayılımı
Ders Sorumlusu : Yrd.Doc. Dr Hakan TÜZÜN Hazırlayanlar : Mustafa SARITEPECİ Yeşim YENİLMEZ Yeşim YENİLMEZ Ebru KIRMAN Ebru KIRMAN Ramadan ŞEN Selahattin.
LEAP MOTİON Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Adnan TUTCAN Web 2.0 Nedir ? Toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özelliklere.
Quest Atlantis Yapısal Dünyası
GRUP LABORANT PROJE SUNUMU
Gesture – Based İnterfaces
CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Nurullah.
Hacettepe Üniversitesi
Leap Motion HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Eziz DURDİYEV
Kurumsal Dünyada Yazılım Geliştirme ve Veritabanı Programcılığı
Bilişim Teknolojileri ve Yazarlık Dersi
Bilişim Teknolojileri ve Yazarlık Dersi
RAM DÜNYASI Hazırlayanlar: Abdullah DEDE Aygül ÇELİK Çiğdem AÇIKGÖZ Hikmet AKSOY Seyit GÜNÇAL Mesut SARITAŞ Ders: BTÖ 302 – Internet Ortamında Yazarlık.
RLG. Sanal gerçeklik,sanal ortamı gerçek hayatta yaşamanıza olanak sunar.Daha doğrusu bu,gerçek hayat değildir.Ancak giyilebilir teknoloji sayesinde görüntüleri.
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Adı : Çoklu Ortam Tasarımı Ders Hocası.
USB Universal Serial Bus Evrensel Seri veriyolu. Tak çalıştır aygıtların sistemlerde daha kolay bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilmiş.
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME TEMEL KAVRAMLAR (I.HAFTA)
Watch Aztec Video.
Chapter 3: Brainstorming a Game Idea: Gameplay, Technology and Story
Storytelling BTÖ716- Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı
Leap Motion Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
Bilgisayar Donanımı Dersi Bilgisayarın Mimarı Yapısı ve Çalışma Mantığı.
Sunum transkripti:

LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ LEAP MOTION Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ankara - Bahar 2014

Leap Motion Nedir? Amerika' da ve Leap Motion Şirketi tarafından geliştirilen 7,6 cm uzunluğundaki bu cihaz bilgisayara USB kanalı ile bağlanarak, sizin bilgisayar ve çevresindeki hiçbir şeye dokunmadan sadece parmaklarınızı hareket ettirmeniz ile bilgisayarda kolaylıkla işlem yapabileceğiniz 3 boyutlu bir kontrol cihazıdır.

Hareketleri Nasıl Algılıyor? Leap Motion, elleriniz ve 10 parmağınızın hareketini algılarken oldukça hassas algılayıcıları sayesinde bilgisayarda herhangi bir işlem yapmanıza olanak sağlıyor. Bilgisayarınıza bağladığınız bu küçük cihaz, üzerinde bulunan üç LED lamba ile elinizi aydınlatırken hareket sensörleri ve kameraları ile de sıfır gecikmeyle 10 parmağınızın milimetrenin 100'de birine kadar olan her hareketini algılayabiliyor ve kaydedebiliyor.  

Leap Motion Parçaları Leap Motion cihazı Hoşgeldiniz kartı Kısa kullanım uyarılarını içeren döküman Kısa USB bağlantı kablosu Uzun USB bağlantı kablosu

Uygulama Alt Yapısı Leap Motion’un kullanılabilirliği büyük ölçüde kendine özel uygulamalara bağlıdır. Bu uygulamalara ulaşmak için Airspace Store isimli uygulama marketinin kullanılması gerekmektedir.

Uygulama Kategorileri Leap Motion uygulamaları birkaç kategori etrafında toplanabilir: Leap Motion kullanımı ile alakalı uygulamalar Çizim uygulamaları Müzik uygulamaları Oyunlar Harita uygulamaları Medya uygulamaları

Neler Yapılabilir? Leap Motion' u kullanmak oldukça eğlenceli. Hiçbir yere dokunmadan parmaklarınızı boşlukta hareket ettirmek adeta parmak uçlarınızdaki sihri keşfetmek kadar kolay ve keyif verici.

Neler Yapılabilir? Web’de kolaylıkla gezinebilirsiniz. Hayallerinizdeki tasarımları hiçbir şeye dokunmadan sadece el hareketlerinizle yapabilirsiniz. Oyun oynarken hamleleri ellerinizle yönetebilirsiniz.  

SDK(Software Development Kit) SDK, Türkçesi Yazılım Geliştirme Kiti olan programlama araçları setlerine verilen genel isimdir. Programcıların bilgisayar uygulamaları geliştirmesini mümkün kılar. Bu programların çeşitli işletim sistemlerine adapte edilmesini sağlar. Leap’in de kendi developer programı ve SDK’sı vardır.

Video Linkleri http://www.youtube.com/watch?v=21LtA5-wiwU https://www.youtube.com/watch?v=3b4w749Tud8

Kaynakça http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/bilgisayarinizda-mause-ve-klavyeyi-cope-attiran-teknoloji-leap-motion/8696#ad-image-3 http://blog.tamindir.com/leap-motion-incelemesi_4586/2/ http://daron.yondem.com/tr/post/Leap_Motion_ilk_bakis_ilk_dokunus http://sdk.nedir.com/