WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Advertisements

Konu: Windows Sistem Araçları
ELEKTRONİK İMZA (E-İMZA) KURULUMU BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
DERS:Acronis true image ile full yedek almak…
KURSUN HEDEFİ TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMINI KAVRAMAK VE BİLGİSAYARI GÜNLÜK HAYATIMIZA YERLEŞTİRMEK.
BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU
Windows 7 Bitlocker ile Sürücü Şifreleme
Adobe Digital Editions’a E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
WİNDOWS 7 KURULUM.
İŞLETİM SİSTEMLERİ WINDOWS 98 KURULUMU VE ÖZELLİKLERİ
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
 BurnAware  FreeDiscBurner  ExpressBurn  UltraIso  WinIso  ImgBurn  DeepBurner  CdBurnerXp  Nero.
Linux Kurulumu BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
MOVİ MAKERDE VİDEO HAZIRLAMAK 1- Movi maker programını aç. Görevleri tıkla. 2- Videoda kullanacağın resimleri belirle.Sol taraftaki seçeneklerden resim.
WİNDOWS7 PERFORMANCE MONİTÖR VE RESUORCE MONİTÖR.
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
Önce tasarım butonuna tıklayın
WINDOWS XP KURMA (FORMAT)
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
Scratch programı eğlenceli bir ortamda resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar.
DYNED. Önceki Sürümlerinde Olduğu gibi Dyned'in kurulum CD'sini bilgisayarımıza taktığımızda yandaki kurulum penceresi otomatik olarak açılacaktır.
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
 Format atma bilgisayarımızı virüslerden, kalan program artıklarından, yavaşlama problemlerinden, hatalardan veya sistemle alakalı oluşabilecek mavi.
LINUX KURULUMU Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ BİLG 231 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ DERSİ.
1)Bilgisayarım sağ tık. >Yönet diyoruz. 2)Buradan Disk Yönetimini seçiyoruz.
NERO NEDİR ? CD , DVD yazma programıdır..
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Windows Kurulumu Resimli
DynEd İngilizce Eğitim Sistemi Kurulumu Sistem Gereksinimi Bilgisayarınızın rahat çalışabilmesi için % 20 daha fazla boş alan bulunması faydalıdır. (Yerel.
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
Acronis True Image ve Yedek Alma Programı
Temel Bilgisayar Teknolojileri
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Dijital Ölçüler konusunu öğreneceğiz Dijital Ölçüler konusunu öğreneceğiz.
DUYURU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ARASINAVI
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
VERİ KURTARMA.
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
1.Ashampoo Burning Studio 2.CD BurnerXP 3.Ultroıso 4.Nero.
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da.
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KULLANMA KILAVUZU.
Sinem TÜRKOĞLU Sınıfı: 10 – Bilişim No : 59 BILIŞIM TEKNOLOJILERININ TEMELLERI PROJE ÖDEVI WINDOWS 7 KURULUMU.
Sa ğ lıklı bir yedekleme yönteminde, kaynak, yedekleme donanımı, yedekleme yazılımı, yedekleme ortamı elemanlarının do ğ ru biçimde seçilmesi ve bir.
Defraggler.
CD/DVD/BLU-RAY YAZMA PROGRAMLARI
(Advanced SystemCare 8)
Linux Kurulumu BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ
YEDEKLEME NEDİR? YEDEKLEME YAZILIMLARI NELERDİR?
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
İngilizce Eğitim Sistemi Kurulumu
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.
Sunum transkripti:

WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA Yedekleme işlemlerinin IT çalışanları ve bilgisayar kullanıcıları için çok önemli bir faktör olduğunu herkes bilmektedir. Yedekleme konusunda Windows 7 ile birlikte gelen özelliklerden biride sistem imajını yedekleme işlemidir. Yanlışlıkla sildiğimiz dosyaları web sayfalarında ve çeşitli programlar aracılığı ile bilgisayarlarımıza bulaşan virüslerden çöken işletim sistemlerini artık kurtarmak mümkün..

İmage alma ile ilgili bilgi Windows 7 ‘yi  kurduktan sonra  alacağınız bu imaj bir sonraki yaşayacağınız veri  kayıplarını önlemek için Windows 7 ‘nin yeni özellikleri arasında yerini almıştır.  İyi bir sıkıştırma yöntemi kullandığı için yedeklerinizi ister sabit diskinizde ister external diskinizde rahatlıkla taşıyabilmenizi mümkün kılmıştır. En önemli özellik ise 3. Party (acronis,ghost v.b.)yazılımlara olan ihtiyacımızın ortadan kalkmasıdır.Windows7 işletim sistemlerinin tümünde imaj alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. O zaman şimdi yedekleme işlemlerimize detaylıca değinebiliz.

Denetim masasını tıklarız.

Açılan ekrandan alacak olduğumuz imajlarda sorun olması ve işletim sistemi göçmelerine karşın imajımızı geri yüklemek ve sistem sorunlarını gidermek amacıyla bilgisayarı yedekle sekmesini tıklarız.

Karşımıza çıkan ekrandan imajımızı geri yüklemek ve sistem sorunlarını gidermek için Sistem onarım diski oluştur sekmesini tıklarız.

Karşımıza gelen ekranda Cd veya Dvd yazma sürücümüzü seçeriz Karşımıza gelen ekranda Cd veya Dvd yazma sürücümüzü seçeriz. Bu işlemden sonra boş bir cd’yi Cd-rw  üzerine yerleştirip Disk Oluştur butonuna basarız.

Ekranda görüldüğü gibi yedeklememiz başarılı bir şekilde başladı ve devam ediyor .

Yüklememiz devam etmektedir.

Ekranda diskimizin başarı ile yüklendiğine dair uyarı gelir Ekranda diskimizin başarı ile yüklendiğine dair uyarı gelir.Diskimizi çıkartıp şimdilik bir kenara koyarız.

Gördüğünüz gibi sistem onarım diskimiz hazır Gördüğünüz gibi sistem onarım diskimiz hazır. İşlemimizi başarıyla tamamladık.

Şimdi sıra geldi image almaya Şimdi sıra geldi image almaya. Sistem görüntüsü oluştur sekmesine tıklarız ve devam ederiz.

Karşımıza çıkan ekrandan imagemizi nereye yedekleyeceğimizi seçeriz.

Açılan ekrandan nelerin yedekleneceğini seçeriz Açılan ekrandan nelerin yedekleneceğini seçeriz. Ve işlemimize devam ederiz.

Yedekleme başladı. Süresinin dolmasını bekleriz. Ve işlemimiz bitmiştir.

Hazırlayanlar BERİVAN DEMİRKIRAN LEYLA YILDIZ Siirt Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı 1. sınıfta okumaktayız. Ulaşmak istediğiniz taktirde berivan_2191@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Slaytımızı izlediğiniz için teşekkür ederiz. Siirt üniversitesi bilgisayar progracılığı Not: Bu slayt uygulama yapılarak hazırlanmıştır.