Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz."— Sunum transkripti:

1 Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.
Sisteme ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler bu alanda kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz.

2 Bu alanda karşınıza çıkacak aktif başvurulardan yeni başvuru yapınız.

3 Sonraki sayfaya geçiniz butonuna tıklayınız.

4 Sonraki sayfaya geçiniz butonuna tıklayınız.
Ekrandaki bilgileri doldurduktan sonra, öğrenci kimliğinizde de aynısı olacağından biyometrik fotoğrafı seçip yükleyiniz. Erkek adaylar, Askerlik durum belgelerinizi gösteren belgeyi seçip yükleyiniz. Sonraki sayfaya geçiniz butonuna tıklayınız.

5 Ekrandaki bilgileri doldurduktan sonra, Sonraki Sayfaya geçiniz butonuna basınız.

6 Sonraki Sayfaya Geçiniz Butonunu tıklayınız.
Ekrandaki bilgileri doldurduktan sonra not ortalamasını %’lük olarak giriniz, %’lük ortalaması olmayanların YÖK Not Dönüşüm Tablosu esas alınacaktır. Diploma ve Transkriptlerinizi seçip yükleyiniz. Ön lisanstan tamamlama yoluyla lisans mezunu olan adaylar için birleştirilmiş transkript belgesini yüklemeleri gerekmektedir. Sonraki Sayfaya Geçiniz Butonunu tıklayınız.

7 Çalışan adaylar iş yeri bilgilerini doldurup, sonraki sayfaya geçiniz butonunu tıklayınız.(Çalışmayan adayların doldurması zorunlu değildir.)

8 Örnekler diğer sayfadadır.
ALES, Dilekçe ve varsa Yabancı Dil bilgilerini bu bölümden tek tek girip ekleyiniz. İlgili belgeyi seçip yükleyiniz. Örnekler diğer sayfadadır.

9 ALES’i seçip sınav tarihi girildikten sonra ÖSYM Sorgula denince tüm bilgiler ekrana otomatik olarak düşecek olup, Dosya seç kısmından ilgili belgeyi seçip yükleyiniz.

10 Sınav Belge Adı olarak dilekçeyi seçiniz.
Bu alana 2018 giriniz. Dosya seç kısmından ise Enstitülerin Web Sitesindeki Dokümanlar kısmından dilekçeleri indirip doldurduktan sonra yükleyiniz. Varsa Sınav Belge Ad kısmından Yabancı Dil Bilgilerinizi de girip kaydettikten sonra sonraki sayfaya geçiniz butonuna basınız.

11 İlgili alandan başvurmak istediğiniz bir programı seçiniz.

12 Seçtiğiniz program aşağıda bu şekilde eklenecektir.
İlgili programı seçtikten sonra ekle butonuna basınız. Programı ekledikten sonra bu kısma tıkayıp tamam butonuna basınız. Seçtiğiniz program aşağıda bu şekilde eklenecektir.

13 İşlemleri tamamladıktan ve başvurunuzun onaylanıp/onaylanmadığını kontrolden sonra Yazdır butonuna basıp, çıktı alınız. Online başvuru belgesi olamayan adaylar sınavlara alınmayacaktır.

14 Tüm işlemleri tamamlayan adayların mail adreslerine başvurunuz başarı ile yapılmıştır maili gelmektedir. Adaylar başvurularının sistemden onaylanmış durumunu takip etmek zorundadırlar. Ayrıca başvuruları onaylanmamış adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.


"Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları