KKKanola Kanola Yagı. Kanola ş algama benzeyen tek yıllık bir serin sezon bitkisidir. Dünya ya ğ lı tohum üretiminde soya ve palmiyeden den sonra üçüncü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sigara Dumanında Bulunan Gazlar
Advertisements

MUSTAFA YEŞİLADA
 1 Ekim 2010 ile 1 Kasım 2010 tarihleri arasında İ stanbul Haydarpa ş a Numune E ğ itim ve Ara ş tırma Hastanesi Acil Servisine ba ş vuran toplam 985.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi
MATEMATİKTEN KORKMUYORUM!
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
Yüksek Gerilim Dersi Koruma Röleleri
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
KÖK HÜCRE MUHAMMED KARAKAYA A-9-D.
LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
Hazırlayanlar: Aylin Tozduman Zeki Çetin Ş ehir Co ğ rafyası (PLN1124) ‘14.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
PARÇADA ANLAM.
Sunuindir.blogspot.com YAPIM EKLERİ
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
DOKU OKSİJENİZASYONU ve KAN GAZI DEĞERLENDİRİLMESİ
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
Uzaktan Eğitim Kuramları
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
İRAN UYGARLIĞI.
BİR İŞLETMENİN HEDEFİ 1.Müşteri kazanmak 2.Müşterileri firmada tutmak
BİYOKÜTLE.
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
YAPI(PLAN).
Pazarlama Nedir? Pazarlama, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için, dağıtım, fiyat ve tutundurma çalışmalarının kullanılarak ürün ve hizmetlerin.
Doç. Dr. Sibel Karakaya Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisli ğ i Bölümü, Bornova, Izmir ZEYT İ NYA Ğ ININ SATIN ALIMI VE KULLANIMI.
 Internet tabanlı bir "Hukuk Portalı" projesi  Hukukun temel argümanlarına eri ş im.
Master in Advanced European and International Studies.
AYNALAR TUĞÇE ÇINARLI.
Türkiye’de Beslenme Kaynaklı Sağlık Sorunlarına Genel Bakış
HAŞHAŞ.

Türkiye’de Beslenme Kaynaklı Sağlık Sorunlarına Genel Bakış
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
GÜNCEL DE Ğ ERLER ÜRET İ P YA Ş IYORUM….  Ça ğ ımızın problemlerinden biri olan payla ş ma konusunda ben ne yapabilirim? Bu sorunun cevabını bulmaya.
ÜÇÜNCÜ HAFTA Yemeklik yağlar-margarinler, tereyağı, doymamış yağlar. 1.
EKO OKULLAR PROJESİ.
Ayçiçeği taksonomisi Bu nesne Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu “kullan-destekle” kategorisinden bir öğrenme nesnesidir. Kullan-Destekle nesneleri.
KOLZA.
Hazırlık Çalışmaları İLETİŞİM Hazırlık Çalışmaları.
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği
MUHAMMED DO Ğ AN 9/B 232.  4 Ekim 1957/Sputnik-1/Sovyetler Birli ğ i… Dünya’dan 224 km yukarıda bazı bilimsel deneyler yapmak için fırlatılmı ş tı.
TABAKALAŞMA VE SINIF.
FAYDALARI VE ZARARLARI
BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve İnsana Etkileri.
TEKNOLOJİNİN EKONOMİ ALANINDAKİ ETKİLERİ. Teknoloji Nedir? Teknoloji, malların veya hizmetlerin üretiminin planlanmasından da ğ ıtımın gerçekle ş tirilmesine.
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
MEHMET CAN D İ NÇER 10\H  Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan.

MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
E L A T İ N O R M U K I Y S e l a t i n o r m u k ı y s.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
YAĞ BİTKİLERİNDE DESTEKLEME POLİTİKALRININ
Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Bitkisel Yağlar Konferansı
Sunum transkripti:

KKKanola Kanola Yagı

Kanola ş algama benzeyen tek yıllık bir serin sezon bitkisidir. Dünya ya ğ lı tohum üretiminde soya ve palmiyeden den sonra üçüncü sırada yer almaktadır. İ lk olarak Kanada’da geli ş tirilmesinden dolayı, Canadian Oil Low Acid sözcüklerinden türeme kanola adı verilmi ş tir.

Neden Kanola ? Günlük tüketim ürünlerinin arasında önemli bir yeri olan besin ya ğ larının fiyat artı ş ı, alternatif sunacak uygun bir ya ğ üretmeye yönlendirmi ş tir. Ülkemizde ekilebilir alanlardan sa ğ lanan faydayı arttırmak amacıyla ayçicek ya ğ ına alternatif olarak kanola ya ğ sanayisi geli ş meye ba ş lamı ş tır.

Kanola tanesinde bulunan %38-50 ya ğ ve % protein ile önemli bir ya ğ bitkisidir.

Bile ş iminde yer alan en önemli ya ğ asitleri ise oleik ve linoleik asitlerdir.

Antioksidan özelli ğ i sayesinde birçok hastalı ğ a kar ş ı önemli bir destektir.

1. Dünya Sava ş ı ‘ndan sonra yaygınla ş tı. Fakat bir süre sonra insan sa ğ lı ğ ına zararlı oldu ğ u anla ş ılınca yasaklandı.(1979)

Neden insan sa ğ lı ğ ı için zararlıydı? yüksek oranda(%45-50) erusik asit ve Glikosinolat içeri ğ i.

Yapılan ıslah çalı ş malarıyla içeri ğ inde erusik asit oranı %0.1 e kadar dü ş ürüldü, küspesindeki glikosinolat miktarı da azaltıldı. ( GDO )

WHO tarafından GDO ile ilgili yapılan ara ş tırmalarda kolza tohumunun di ğ er birçok gıdayla birlikte geneti ğ inin de ğ i ş tirildi ğ i tespit edilmi ş tir.

ABD’de insan haklarına yüksek duyarlılık sahibi çevreler kanola ya ğ ının kızartmalık ve yemeklik olarak satı ş larının yasaklanması için mücadele veriyor.

Dünyanın birçok ülkesinde geneti ğ i de ğ i ş tirilmi ş gıdaların üretimi ve satı ş ı yasaklanmı ş durumda. Etkileri hemen görülmesede yıllar geçtikten sonra çok ciddi sa ğ lık sorunlarına neden olabiliyor. Nagihan Kırcalı