Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET CAN D İ NÇER 10\H  Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET CAN D İ NÇER 10\H  Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan."— Sunum transkripti:

1 MEHMET CAN D İ NÇER 10\H 11472

2  Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan vücutları Yunan heykelinin ba ş lıca özelli ğ idir. Ba ş langıçta kil, ta ş fildi ş i, kemik ve tunç gibi malzemelerden ilkel heykelcikler ortaya koyan Yunan heykelcileri zaman içerisinde bunu geli ş tirmi ş lerdir.

3  Heykel sanatının geli ş mesine ve anıtsal heykeltıra ş lı ğ ın ortaya çıkmasının nedenleri arasında olimpiyatlarda ba ş arı kazanan atletlerin heykellerinin dikilmesi gelene ğ i, geli ş en mimariye ba ğ lı olarak, tapınakların ta ş tan yapılması ve bunların iç ve dı ş cephelerinin, kabartmalarla süslenmesi sayılabilir.

4  Yunan heykeli kar ş ıtlıklar ve bunun yarattı ğ ı dinamizm üzerine kuruludur. Ba ş ba ş ka, kollar ve bacaklar ba ş ka ba ş ka yönlere bakarlar. Bu durum gösteriyor ki Yunan heykelcisi vücut nüansları üzerinde çalı ş mı ş tır.

5

6

7

8

9

10

11


"MEHMET CAN D İ NÇER 10\H  Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları