İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınıflamalara İlişkin AB Mevzuatı
Advertisements

MALİ İSTATİSTİK DEĞERLENDİRME RAPORU
Sınıflamalar ve Standartlar Grup
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
KAPATILMA SÜRECİ VE SONRASINDA TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARI.
BOLOGNA SÜRECİ - DİPLOMA EKİ- DE ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
DİĞER SOSYAL SINIFLAMALAR
SERIO Avrupa'da inşaat çalışanlarının iş güvenliği amacıyla çağdaş cihazların kullanımıyla çalışma esnasında meydana gelen olaylara dayalı multimedya eğitimin.
AVRUPA TOPLULUĞUNDA EKONOMİK FAALİYETLERİN İSTATİSTİKİ SINIFLAMASI NACE Rev.2 (Nomenclature statistique des Activités économiques dans la Communauté.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
AB Düşüncesinin Temelini Batı Almanya Fransa İtalya Belçika Hollanda Lüksemburg.
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Mali İstatistik Kullanım Alanları
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi.
Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR.
İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
YAYIMLANAN MALİ VERİLER .
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
Vatandaşların Performans Ölçümüne Katılımı: Hak Beyanları Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
Sağ kısımda açılan konulardan Tarım’a tıklıyoruz ve alt pencereden ilgili bölümü seçiyoruz.
TSE DAMGASI OLAN YAZILAR VE RESİMLER
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Üretim ve Maliyetler.
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
Etkili Sunum Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Ticari veri tabanları (Yerel)
AVRUPA TOPLULUĞUNDA EKONOMİK FAALİYETLERİN İSTATİSTİKİ SINIFLAMASI NACE Rev.2 (Nomenclature statistique des Activités économiques dans la Communauté.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
FOET (ISCED F) (EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASI)
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
YEREL SAAT HESAPLAMALARI
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
Ölüm Nedeni İstatistikleri. Ölüm Nedenleri İstatistiklerinin KULLANIMI 1.Ölümlülük modellerini yer ve zaman ayrımında açıklar, 2.Nüfus projeksiyonlarının.
Standardizasyon.
İGMD. Dünyada YYS Uygulamaları ve Diğer Gelişmeler.
ORTA AMERİKA ORTAK PAZARI (CENTRAL AMERICAN COMMON MARKET-CACM)
10- İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI Ekonomik İşlevleri (Faaliyet Alanları) Açısından İşletmeler Mal ve hizmetlerin üretilmesi, depolanması, taşınması.
Serbest Muhasebeciler, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirlerin Mesleki Faaliyetlerinde Uyacakları Etik İlkeler Hakkında.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ PLANI HAZIRLAMA TAKVİMİ
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 8
6. İŞLETMENİN PERFORMANSI
SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
Derleme/Düzenleme : Manavgat RAM RPD Hizmetleri Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Sunum transkripti:

İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ NACE KODLAMA SİSTEMİ FAALİYET SINIFLAMALARI: Faaliyet sınıflamaları ekonomik alanda faaliyet gösteren tüm istatistiki birimler ile ilgili verilerin, mümkün Olduğunca homojen kategorilere ayıran ve sunumunu sağlayan, birimlerin ana faaliyetlerini belirleyen ve uluslararası veri karşılaştırmayı sağlayan sınıflamalardır. Bu sınıflamalar: 1. NAICS: Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri`nde kullanılan ekonomik faaliyet sınıflamasıdır. 2. ANZSIC: Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde kullanılan standart sanayi sınıflamasıdır. 3. ISIC: Birleşmiş Milletler İstatistik Ofisi tarafından hazırlanan ve tüm dünyada kullanılması önerilen ekonomik faaliyetlerin sınıflamasıdır. 4. NACE: Avrupa Birliği ülkeleri tarafından ISIC sınıflamasından türetilen ve üye ülkelerde zorunlu olarak kullanılan ekonomik faaliyet sınıflamasıdır.

İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ NACE: (Nomenclature statistique des Activités économiques dans la Communauté Européenne) Avrupa Birliği´nce 1970´den beri geliştirilen ekonomik faaliyetlerin çeşitli istatistikî sınıflamalarını göstermek için kullanılmaktadır, ´istatistiksel birimler´le ilgili verilerin kategorize edilmesi için kullanılır. Bu birimlere ilişkin geniş bir çeşitlilikte istatistiklerinin (üretim sürecindeki girdi ve çıktılar, sermaye oluşumu ve finansal işlemler gibi) hazırlanması için temel sağlar.

İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ NACE' in Bölümler Ve Gruplar İçin Kriterler NACE´nin bölüm ve gruplarının belirlenmesinde etken olan temel kriterler, bir ekonomide belli ilişkilerin ve birimlerin yapılarındaki benzerlik düzeylerini belirlemede etken olan üretim birimine ait faaliyetlerin nitelikleriyle ilişkilidir. Faaliyetlerin ana yönleri şunlardır: Üretilen mal ve hizmetlerin karakteri (niteliği), Mal ve hizmetlerin yer aldığı kullanımlar ve Üretimin girdileri, süreci ve üretim teknolojisidir.

İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ NACE-Kodlama Sistemi NACE kodlaması şunları içerir: Alfabetik bir kodla belirlenen başlıklardan oluşan ilk düzey (kısımlar) İki karakterlik alfabetik kodla belirlenen başlıklardan oluşan bir ara düzey (alt kısımlar) İki dijitlik (hanelik) nümerik bir kodla belirlenen başlıklardan oluşan ikinci düzey (bölümler) Üç dijitlik nümerik bir kodla belirlenen başlıklardan oluşan üçüncü düzey (gruplar) Dört dijitlik nümerik bir kodla belirlenen başlıklardan oluşan dördüncü düzey (sınıflar). NACE’in kolay tanımlanmasını sağlamak için, kodlarındaki ikinci ve üçüncü yerler arasına nokta yerleştirilmiştir. NACE LİSTESİ

İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ SONUÇ OLARAK NACE KODLAMA SİSTEMİ; Üye Ülkelerde aynı zamanda ve aynı şekilde sunulmasına karar verilmiştir. Avrupa Bakanlar Konseyi 9 Ekim 1990´da Yönetmeliği kabul etmiştir. Yönetmelik, 24.10.1990 tarih ve No L 293 numaralı Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde 3037/90 numaralı Yönetmelik (EEC) olarak basılmıştır. Yönetmeliğin metni bu yayının ikinci bölümünde bulunabilir. EEA (European Economic Area - Avrupa Ekonomik Alanı) Anlaşması aynı zamanda EFTA ülkelerinin de uygulamaya koymaları gerekmektedir. SONUÇ OLARAK NACE KODLAMA SİSTEMİ; Başlangıçtan itibaren, Avrupa Komisyonu tüm Üye Ülkeler tarafından istatistiki verilerin derlenmesinde ve sunulmasında NACE Rev.1´in kullanılmasını hedeflemişti. Avrupa Birliğine Üye Ülkelerin derlediği istatistiklerden ekonomik faaliyet sınıfını içeren istatistikler, artık NACE Rev.1.1´e göre ya da bundan türetilen ulusal sınıflamaya göre derlenmek zorundadır.

İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ Katılım ve İlginiz için Teşekkür ederiz. Güneşi hedefleyin! Eğer Ulaşamazsanız yıldızların arasında yer alırsınız.