Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
 Yerleştirme Nedir? Yerleştirme bir yararlanıcının Programa katılan başka bir ülkedeki bir İşletme veya Organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Hayatboyu Öğrenme Programı
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Erasmus Hareketliliği
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI OFİS BAŞKANLIĞI Uluslararası Ofis Başkanı Erasmus Kurum Koordinatörü Uluslararası Projeler Koordinatörü Yabancı Uyruklu Öğrenciler Koordinatörü Bologna Eşgüdüm Kurum Koordinatörü

Öğrenci Hareketliliği - Öğrenim - Yerleştirme (Staj) Personel Hareketliliği - Ders Verme - Eğitim Alma Yoğun Programlar (IP) Erasmus Ulusal Ajans Merkezli Faaliyetler

Programdan kimler yararlanabilir? oProgramdan faydalanacak kişilerin, oTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya da oBaşka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olmaları veya ilgili yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde Türkiye’de bir işte çalışıyor olmaları veya Türkiye’de yaşıyor olmaları gerekmektedir. oProgramdan faydalanacak kişilerin, oTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya da oBaşka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olmaları veya ilgili yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde Türkiye’de bir işte çalışıyor olmaları veya Türkiye’de yaşıyor olmaları gerekmektedir.

Faaliyet Geçerlilik Dönemi 2010 – 2011 akademik yılı için 1 Haziran 2010 – 30 Eylül – 2011 akademik yılı için 1 Haziran 2010 – 30 Eylül 2011

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ  Öğrenim  Yerleştirme (Staj)  Öğrenim  Yerleştirme (Staj)

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Öğrenim hareketliliği, öğrencinin öğreniminin bir kısmını yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olmalıdır. Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Seyahat masrafları için ilave ödeme yapılmaz. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak yurtdışında alınan derslerin denkliği sağlanır. Öğrenim hareketliliği, öğrencinin öğreniminin bir kısmını yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olmalıdır. Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Seyahat masrafları için ilave ödeme yapılmaz. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak yurtdışında alınan derslerin denkliği sağlanır.

Öğrenci Hareketliliğine Katılma Koşulları Ön lisans ve lisans öğrencilerinin birinci yılı tamamlamış olmaları gerekmektedir. oDeğişimin gerçekleşeceği akademik yılda lisans/ yüksek lisans/ doktora düzeyinde tam zamanlı öğrenci olmaları, oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir. oBir öğrenci, aynı tip hareketlilik faaliyetinden yalnızca bir kez faydalanabilir. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin birinci yılı tamamlamış olmaları gerekmektedir. oDeğişimin gerçekleşeceği akademik yılda lisans/ yüksek lisans/ doktora düzeyinde tam zamanlı öğrenci olmaları, oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir. oBir öğrenci, aynı tip hareketlilik faaliyetinden yalnızca bir kez faydalanabilir.

Öğrenci Staj Hareketliliği Staj hareketliliği, öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda staj yaparak öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında, uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekmektedir. Öğrenci staj yapacağı yeri kendisi buluyorsa anlaşmaya gerek olmaksızın staj yapacağı yerden niyet mektubu istemelidir. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez. Staj hareketliliği, öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda staj yaparak öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında, uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekmektedir. Öğrenci staj yapacağı yeri kendisi buluyorsa anlaşmaya gerek olmaksızın staj yapacağı yerden niyet mektubu istemelidir. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez.

Staj Hareketliliğine Katılma Koşulları Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Ancak iki yıllık meslek yüksekokulu öğrencileri için asgari süre 2 aydır. En az 2. sınıfta olma şartı aranmaz. oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Ancak iki yıllık meslek yüksekokulu öğrencileri için asgari süre 2 aydır. En az 2. sınıfta olma şartı aranmaz. oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir.

Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Bir öğrenci sadece bir kez Erasmus staj hareketliliği öğrencisi olabilir. Daha önce öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olması, bir kez de staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir. Ancak öncelik, daha önce Erasmus faaliyetinden yararlanmamış olan öğrenciye verilir. Eğitim Anlaşması (Training Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak akademik tanınma sağlanır. Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Bir öğrenci sadece bir kez Erasmus staj hareketliliği öğrencisi olabilir. Daha önce öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olması, bir kez de staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir. Ancak öncelik, daha önce Erasmus faaliyetinden yararlanmamış olan öğrenciye verilir. Eğitim Anlaşması (Training Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak akademik tanınma sağlanır.

Hibesiz Öğrenci Hareketliliği Yükseköğretim kurumunun aldığı toplam hibenin tüm öğrencilere dağıtımından sonra hibe kalmaması durumunda isteğe bağlı olarak öğrenciler hibesiz Erasmus öğrencisi olabilirler. Erasmus kuralları hibesiz öğrenciler için de aynen geçerlidir. Planlanan değişim süresinin hibesiz olarak uzatılması halinde, bütün düzeltmeler, belgelerin güncellenmesi, planlanan değişim tamamlanmadan önce yapılmalıdır. Yükseköğretim kurumunun aldığı toplam hibenin tüm öğrencilere dağıtımından sonra hibe kalmaması durumunda isteğe bağlı olarak öğrenciler hibesiz Erasmus öğrencisi olabilirler. Erasmus kuralları hibesiz öğrenciler için de aynen geçerlidir. Planlanan değişim süresinin hibesiz olarak uzatılması halinde, bütün düzeltmeler, belgelerin güncellenmesi, planlanan değişim tamamlanmadan önce yapılmalıdır.

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ  Ders Verme  Eğitim Alma  Ders Verme  Eğitim Alma

Personel Ders Verme Hareketliliği Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik personel de faaliyetten faydalanabilir. Bir akademik yıl içinde en az 5 saat ders verme şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumuna gidilebilir. Ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekir. Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir Öğretim Programı sunması gerekir. Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik personel de faaliyetten faydalanabilir. Bir akademik yıl içinde en az 5 saat ders verme şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumuna gidilebilir. Ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekir. Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir Öğretim Programı sunması gerekir.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği  Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik/idari personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik/idari personel de faaliyetten faydalanabilir.  Bir akademik yıl içinde en az 5 iş günü eğitim alma şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir işletmeye veya yükseköğretim kurumuna gidilebilir.  Ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır.  Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekir. Ancak, eğitim alınacak yer bir yükseköğretim kurumu değil; bir işletmeyse,anlaşmaya gerek olmaksızın ilgili işletmeden davet mektubu istemelidir.  Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir İş Planı sunması gerekir.  Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik/idari personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik/idari personel de faaliyetten faydalanabilir.  Bir akademik yıl içinde en az 5 iş günü eğitim alma şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir işletmeye veya yükseköğretim kurumuna gidilebilir.  Ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır.  Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekir. Ancak, eğitim alınacak yer bir yükseköğretim kurumu değil; bir işletmeyse,anlaşmaya gerek olmaksızın ilgili işletmeden davet mektubu istemelidir.  Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir İş Planı sunması gerekir.

IP – Intensive Programmes YP – Yoğun Programlar En az 3 katılımcı ülkeden yükseköğretim kurumlarındaki öğrenci ve öğretim elemanlarının biraraya geldiği, En az 10 gün en fazla 6 hafta süren, Katılımcı ülkelerin birinde gerçekleştirilebilecek kısa süreli yoğun bir eğitim programıdır.

Yoğun Programların Amaçları Normalde hiç öğretilmeyecek olan veya sadece çok kısıtlı sayıda üniversitede öğretilen uzmanlık konularının verimli ve çok uluslu öğretimini teşvik etmek, Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok uluslu gruplarda bir arada çalışmalarına ve tek bir kurumda mevcut olmayan özel öğrenim ve öğretim koşullarından faydalanmalarına ve çalışılmakta olan konuda yeni perspektifler kazanmalarına imkan vermek, Öğretim kadrosu üyelerinin öğretim içeriği ve yeni müfredat yaklaşımları konusunda görüş alışverişi yapmalarına ve bir uluslararası sınıf ortamında öğretim yöntemlerini test etmelerine imkan vermektir. Normalde hiç öğretilmeyecek olan veya sadece çok kısıtlı sayıda üniversitede öğretilen uzmanlık konularının verimli ve çok uluslu öğretimini teşvik etmek, Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok uluslu gruplarda bir arada çalışmalarına ve tek bir kurumda mevcut olmayan özel öğrenim ve öğretim koşullarından faydalanmalarına ve çalışılmakta olan konuda yeni perspektifler kazanmalarına imkan vermek, Öğretim kadrosu üyelerinin öğretim içeriği ve yeni müfredat yaklaşımları konusunda görüş alışverişi yapmalarına ve bir uluslararası sınıf ortamında öğretim yöntemlerini test etmelerine imkan vermektir.

Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter Pınar Öztaşkın Erasmus Uzmanı Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter Pınar Öztaşkın Erasmus Uzmanı