Farklılıklara Saygı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
Advertisements

KELEBEK VE ÇİÇEK.
A TEMASI OKUL HEYECANIM
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
Öğrenme Öğrenme, bu anlamda kendi öğrendiği bilgilerin yükü altında ezilmeyen, öğrendiklerinin egemenliği altında savrulmayan, öğrendiklerini yorumlayabilen,
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
ÇOCUKTA VİCDAN GELİŞİMİ
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
Düşünmeden cevap vermek gerekiyor,
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
KELEBEK VE ÇİÇEK.
BUGÜN BEN İ M GÜNÜM. YEMEK YEMEGİ ÇOK SEVİYORUM ÇÜNKÜ BENİM BÜYÜMEM İÇİN EN DOĞAL HAKKIM.
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
- Bilgi Taassubu Önler BİLGİ TAASSUBU ÖNLER.
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
Önce, rahat olmayı dene... Ben, bir karış mesafeden, gözbebeklerinde kendi mimiklerimi ve tebessümümü görerek, bu tonda konuşuyorsam seninle; gülümsemeni.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
NE SBS’DİR NE YGS’DİR GAYEMİZ İLK HEDEFİMİZ;KABEMİZ… 2012 ÇOCUK HACILARI.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Nusaybin Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
KİŞİLİK VE KİŞİSEL FARKINDALIK ANALİZİ
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
0-6 YAŞ GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
AİLE EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
ÖZGÜRLÜK.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
İLETİŞİM BECERİLERİ.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi
Örgütsel Davranış Prof. Dr. Cem Tanova.
3. Kardeşler Arasındaki İlişkiler
ORTAK NOKTALARIMIZ.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ.
Uygulayan ve Değerlendiren
Çevreyi Korumak.
DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ MERHABA! BEN AHMET’İN ve ELİF’İN DİŞİ, BEYAZ DİŞ. AHMET ve ELİF, BENİ HER GÜN SABAH VE AKŞAM OLMAK ÜZERE.
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR
Okul Aile Birliği Olağan Toplantısına Hoş Geldiniz 23/10/2012
ANNE BABA TUTUMLARI.
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
EDAT GRUBU ve BAĞLAMA GRUBU
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
SESTEŞ ( EŞSESLİ ) KELİMELER
ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
ULUDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU
DEĞERLER EĞİTİMİ Okulumuzda Öğrencilerimize ve Velilerimize 2015 Yılı Kasım ve Aralık Aylarında, Değerler Eğitiminin Önemli ve Vazgeçilmez Bir Parçası.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Öğrenciyi Tanıma Yrd. Doç. Dr. İhsan Sarı.
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
SAYGI.
DEĞERLER EĞİTİMİ Okulumuzda Öğrencilerimize ve Velilerimize 2016 Yılı Mart ve Nisan Aylarında, Değerler Eğitiminin Önemli ve Vazgeçilmez Bir Parçası.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
Sunum transkripti:

Farklılıklara Saygı

Farklılıklara saygı

Mavi gözlüyüm

Siyah gözlüyüm

Kişisel Farklılıklar Her birey, kişi olarak diğerlerinden farklı bazı özelliklere sahiptir ve bu onun diğer insanlardan farklılığını oluşturur. Her kişi, hayat görüşü bakımından, diğerlerinden ayrılabilir. Yine onları harekete geçiren güdüler çeşitlilik ve şiddet bakımından farklılık gösterebilir. Ayrıca, insanlar birbirinden farklı amaçlara sahip olabildikleri gibi, aynı amaçlara sahip olan kişiler de kendilerini amaçlara ulaştıracak yolların seçiminde farklı şekillerde hareket edebilirler. Bu nedenle, kişileri güdülemek için kullanılan özendirme araçlarına gösterilen tepki insandan insana farklılıklar gösterir. Çünkü, her insanda kişiliğin gereği olarak hırslar, arzular ve ihtiyaçların şiddetleri farklıdır.

Şiir Düşün ki Bir sabah uyanmışsın hemfikir seninle tüm dünya doğru, yanlış, güzel, çirkin Gördüğün her şey aynı, "Farklılık" lügatlarda tozlanmış nostaljik kavram Düşün ki herkes aynı Kimsenin diğerinden bir farkı yok Fikirler aynı, bakışlar aynı Ne tez, antitez, ne sentez Solunum bile artık fotosentez... Baksana güller bile çeşit çeşit Sarı, kırmızı, beyaz hepsi de gül, neden, düşün biraz Hem neden türlü türlü ağaçlar Yetmez miydi ağaç niyetine bir tek çam, Ne hoş huzur veriyor değil mi çınar... Bir de söğüdün gölgesinde Cennetten ödünç saatler yaşamak var…..

kişisel farklılıklar Kimse kimseye benzemez. Bütün insanlar farklıdırlar. Tek yumurta ikizleri bile (Cinsiyet aynı olur, çok benzerler) farklı huy ve mizaçlara sahip olmaktadırlar. Aslında buna hemen herkes kanaat getirir. Atalarımız da bu durumu “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” sözüyle ifade etmişlerdir. Fakat iş çocuklarımızın ya da öğrencilerimizin farklılıklarına gelince sorunlar yaşamaya başlarız. “Bak oğlum/kızım o yoğurt öyle yenmez” “Yoğurdu böyle yiyeceksin” sızlanmalarına başlarız. Her anne babanın kafasında bir çocuk profili vardır. Ve genelde bu profille gerçek çatışmaktadır. Çocuğunu kendi profiline uydurmaya çalışan anne-baba ile kendisi olmaya çalışan çocuk arasında çatışmalar meydana gelir. Hatta bazı anne-babalar çocukları kendileri gibi yoğurt yemediğinde, çocuklarında bir problem olduğunu bile iddia edebilirler. Biz öğretmenler de elimizdeki yoğurdu öğrencilerimize dağıtır ve bizim gibi yemelerini isteriz. Oysaki kimi öğrenci yoğurdu şekerli, kimisi de tuzlu yemek isteyebilir. Eğitimde kalite, her şeyiyle etkili bir eğitim ortamının hazırlanmasıyla mümkündür. Etkili bir eğitim içinse bireysel farklılıklar kabul edilmelidir. Günümüz iş dünyasında da kendi farklılığını yaşayabilen bireyler aranmaktadır.

Bireysel farklılıklar

Bireysel farklılıklar nedir Bireysel farklılıklar; bireyden bireye değişen anlama, algılama, kişisel özellikler ve sitilleri yer almaktadır .

Elbette hepimizin farklı bir yanı var Birlikte yaşadığımız bir dünya da Hepimiz farklı yerlerde yaşasak da Birbirimize karşı duyduğumuz bir saygı var Düşünceler,ırklar,diller Bizi birbirimizden ayıran özellikler Tek bir ortak yanımız Bizim insan olmamız Ben sen veya sen ben Bir kelime yer değişmiş ne fark eder Bir tek söyleyişimiz farklıysa Susarız hepimiz tek neden buysa Birlikte güvendeyiz hepimiz Farklılıklarla anlaşılıyor özelliklerimiz Bir güç olursak eğer Her işi yapabiliriz beraber Neden el ele tutuş mayalım Önümüzdeki engel farklılıklarımız olamaz Hadi beraber olalım yine Hep birlikteyiz bunu unutmayalım Şiir

SON BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

YAPANLAR ADEM SANCAR DİLEK ATEŞ GÜLER TİMUÇİN SENEM ÖZCAN SERPİL MANAT AYLİN YILDIRIM GÜNER ÜNSAL