Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ"— Sunum transkripti:

1 ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
AİLE VE TOPLUM ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ

2

3 Unutmayın, bu dünyada sırtınızı her zaman dayayabileceğeniz tek şey ailenizdir.
Bir babanın çocuğuna vereceği en güzel hediye, annesini sevmektir. Bir memleketin yükselmesi, ev ve aile muhabbetine bağlıdır. Hayatta en büyük zenginlik; mutlu bir aileye sahip olmaktır. Düzenli aile hayatı olmayan ülkeler, kolay yıkılırlar.

4 Aile hayatının güzelliği gibi hiç bir şey yoktur.
İçinde saygı ve sevginin hakim olduğu ev, küçük de olsa hiç bir zaman dar gelmez. En olgun insan, ahlakı en güzel olan ve ailesine karşı en çok lütufkar davranandır. (Hadis-i şerif meali) Baba olmak zor değildir. Ama babalık etmek zordur W. MAXWELL Bir aileyle bir krallığı idare etmek arasında pek büyük fark yoktur.

5

6 Topluluktan ayrılmayınız
Topluluktan ayrılmayınız. Şunu bilin ki, sürüden ayrılan koyunu kurt kapar. Bir topluluk, bireyin uzamış gölgesidir. Toplum; güven üstüne kurulmuştur. Bir toplumun içinde; geçmişin kalıntıları, geleceğin filizleri ve güncelin egemenliği birlikte yaşar. Toplumun büyük umudu, bireye dayanır En iyi toplum, bilinçli üreten ve tüketen toplumdur.

7 Toplum; sevgiyle kaynaşır, adaletle yaşar.
Toplum dediğimiz zaman koskoca bir kitle düşünürüz, oysa bu kavram, tek tek kişilerden milyonun bir araya gelmesinden, başka bir şey değildir. Toplumun gerekleri, kendi heveslerimden önce gelir. Ahlaki değerleri ve inançları olmayan, bir toplum olamaz.

8

9 Baba çınar gibidir meyvesi olmasa da gölgesi yeter…
Gerçek olan bir bağ bilirim oda aile bağı. Efendiler,’’ sosyal hayatın kökeni ,aile hayatıdır. Aile açıklamaya gerek yoktur ki ,kadın ve erkekten oluşur.’’ Anne gezindiğin bağ , Baba yaslandığın dağdır. Ömrünün en güzel çağı annen ve babanla olandır. Bu dünyadaki tek servet ailendir. Paradan ve kudretten daha önemlidir.

10 etle tırnak arasına girilmez aile anlaşmazlıklarında bir yanı tutmak doğru değildir.
* Bir ağaçta gül de biter, diken de ; bir aileden iyi adam da çıkar, kötü adam da. * etle tırnak arasına girilmez ; aile anlaşmazlıklarında bir yanı tutmak doğru değildir. yavru kuş, yuvada gördüğünü yapar aile içinde edinilen görgü, eğitimin temelidir.

11

12 Aile , cemiyetin esas unsurudur
Aile , cemiyetin esas unsurudur. Bağları gevşer ise , nihâyeti felâkettir. Cemiyeti ölüme götürür. Yuvanın temeli sevgi , sıcaklığı anlaşma , çatısı da saygıdır. Kuş yavrusu yuvasında gördüğünü yapar. Her kuş , kendi yuvasına sığınır. Aile , hayatımızın özü , huzur ve saadetimizin kaynağıdır.

13  Aile yapısında kadın , binanın temel taşıdır.
Aile ; mutluluk ve ızdırabın müştereken yaşanıldığı , mukaddes bir müessesedir. bir ağaçta gül de biter, diken de. Ağaç yaprağı ile güzeldir. Başa kakılan bir iyilik daima hakaret yerini tutar.

14

15 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları