Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan ve Sunan Fatma Sena YAMAN.
Advertisements

ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ
ZABİT ADAYLARININ GEMİ İŞLETMESİ VE GEMİ TİPİ TERCİHLERİ
MUSTAFA YEŞİLADA
EKİP ÇALIŞMASI.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Selçuk NAS
GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTE PLANININ ÖNCESİ VE SONRASININ İNCELENMESİ
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
İ STKA/2011/EN İ / 70 Altı Nokta Körler Derne ğ i İ stanbul Ş ubesi ‘’Gönül Gözüyle Görebilmek’’
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
DAÜ Do ğ u Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi KKTC Dekan Prof. Dr. Hasan AMCA Aralık
İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği Programı
ÇEVRE KOM İ SYONU 30 Kasım KOM İ SYON ÜYELER İ BA Ş KAN Muhammet SARAÇ / İ ZAYDA Ş A. Ş. ÜYELER Bora ERGENE / Ba ş kan Yard. /MÜPA Tarım ve Gıda.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
VERİ ÇEŞİTLERİ Doç. Dr. Turan SET
YEŞİLAY İNDİRİM KARTI ile, Bir İlk’te hep birlikte…
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
NOT TUTMA TEKNİKLERİ Not tutma: Bir konuşmacıyı ya da dersi dinlerken, okurken, gözlem yaparken,düşünürken, dinleyiciye/öğrenciye sunulan mesajı yeniden.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gelişimi Farklı Olan Çocuklar
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Uzaktan Eğitim Kuramları
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
ÇALI Ş ANLARIN BULU Ş LARI Ay ş e Gül ULUÇAY Mühendis ANKARA.
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
Psikoloji.
Türkiye’de Eğitimin Kalitesi ve Eşitlik
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
Açık ve Uzaktan Ö ğ retim Sistem Tasarımı Kalite Akreditasyon (ÇALIŞTAY RAPORU) Prof. Dr. Gülsün Eby Anadolu Üniversitesi.
Gelişimi Farklı Olan Çocuklar
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ARAPÇA PROJE SINIFLARI
Master in Advanced European and International Studies.
KÖYCEĞİZ DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ TANITIM SUNUMU
COMENIUS COMENIUS ÇOKLU OKUL ORTAKLI Ğ I. BOZOK ORTAOKULU.
EKO OKULLAR PROJESİ.
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın.
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
 Yakın bir geçmişe kadar Avrupa’da okulların üç hatlı dikey kurulmuş sistemi, “kabiliyetlerin trinite psikolojisi” görüşüne dayandırılmaktaydı. Eski.
Uluslar arası Dil Eğitimi Konferansı Sonraki Adımlar ve Kapanış Konuşması.
ÖZGÜVENLİ GELECEK.  Projenin temel amacı;  Ö ğ rencilerimizi topluma faydalı,çevreye duyarlı,sevgiyi ve saygıyı kendine ilke edinmi ş  Kendine güveni.
Yrd. Doç. Dr. Alparslan ÖZMEN
ÇALI Ş MA VE EKONOM İ K YA Ş AM. “ÇALI Ş MA”YI TANIMLAMAK İ nsan ihtiyaçlarına kar ş ılık gelen mal ve hizmet üretimini amaçlayan, zihinsel ve fiziksel.
Ki ş inin ya ş amı boyunca edindi ğ i i ş e yönelik deneyim ve faaliyetlerle ilgili algıladı ğ ı tutum ve davranı ş lar dizisidir.
İŞİ KAYBETMEME İşte Kalabilirlik Becerileri. İşverenler Ne İster? American Society For Training and Development ( ASTD) İşyeri Esasları 1. Nasıl Öğreneceğini.
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
1993 yılında kurulan adı anne çocuk e ğ itim vakfı kelimelerinin ba ş harflerinden olu ş an bir sosyal ve yardımla ş ma vakfıdır.Açev’in Birle ş mi ş.
Konular; 1.Çocuk istismarının önlenmesi. 2.Gençlerin madde bağımlılığına yönelmesinin sebepleri. 3.Gençlerin batılılaşma isteği. 4.Küresel ısınma. 5.Şiddetin.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
NOT VERME VE MEZUNİYET.
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
EĞİTSEL DEĞERLENDİRME VE TANILAMA
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
100.Yıl İlkokulu /A Sınıfı K Sesi Hece Çalışması
Sunum transkripti:

Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL, Evren GÜREL ve Özgür ALEMDAĞ

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İş letmecili ğ i ve Yönetimi Yüksekokulu’nda uygulanan kalite sistemleri kapsamında; güverte bölümü ö ğ rencilerimizin mezuniyetleri sonunda istihdam edildi ğ i ve edilece ğ i sektörün insan kaynaklarından beklentilerini tespit ederek, ö ğ renim sistemimize geri dönü ş ünü sa ğ lamak, böylece ö ğ rencilerimizin istihdam edilebilirli ğ ini arttırmaktır. Ara ş tırmanın Amacı

STCW PDÖ ISO Öğrencilerin Eğitim Kurumundan Talep ve Beklentileri Denizcilik Sektörünün Eğitim Kurumundan Talep ve Beklentileri Sosyal Paydaşların Eğitim Kurumundan Talep ve Beklentileri. Denizcilik Eğitiminde Kalite Yönlendirme Elemanları KALİTEPERVANESİKALİTEPERVANESİ Ara ş tırmanın Modeli

Denizcilik Sektörünün Uzakyol Zabiti E ğ itimi için Denizcilik E ğ itim Kurumlarından Beklentileri Nelerdir ? Ara ş tırma Sorusu

Forum Uygun Ortam Örneklem (Katılımcılar, Ana kütle, TMI) Ça ğ rı (Amaç, Yer, Zaman...) Forum –Sunum –Alfebetik sıra –Serbest Konu ş ma / tartı ş ma Kayıt (ses, görüntü)

Örneklem Ana Kütle: Türk Bayraklı ve 3000 Grostondan büyük gemi i ş letmecileri Kota Örneklemesi: 70 – 25 – 15 – 10 Gemi sayısının % 24.7 Hacmin (GRT) % 23.8 Yolcu gemisi hariç.

Buraya gelmeden önce konu ş tu ğ umuz gibi 11 gemi kaptanımıza denizcilik e ğ itim kurumlarından beklentilerini sorduk. Gelen yakınmalar genellikle stajyerlerin ve hatta zabitlerin gemi hayatı, sosyal ortamı ve ya ş am ko ş ulları konusunda bilgi yetersizli ğ i konularında oldu. Bunun yanında teorik olarak bilgi düzeylerinin tatmin edici oldu ğ u fakat esas problemin uzun süren uyum sürecinden kaynaklandı ğ ını belirttiler Genç zabitlerde görülen iyi ve kötü yönlere gelince; bence bilgi ve ö ğ renme yetenekleri her sene daha iyiye gidiyor. Daha kaliteli mezunlar çıkıyor. Bu ama bilgi ve ö ğ renme yetene ğ i bakımından. İş in belki bundan daha önemli tarafı denize uyum. Bu konuda Katılımcı E beye sonuna kadar katılıyorum. Bir uyum sorunu ya ş andı ğ ı kesin. Bazı arkada ş lar bunu çabuk atlatıyor, bazıları atlatamıyorlar İ fadelerden Örnekler

İ çerik Analizi Ses kayıtlarının yazılı metne dönü ş türülmesi. Yazılı metin üzerinde katılımcıların beklentilerinin ve dileklerinin kodlanması. İ fadelerin gruplandırılarak içerik analizine tabi tutulması. İ çerik analizi sonuçlarının ara ş tırmacılar ile tartı ş ılarak sonuçlandırılması.

İ çerik Analizi Sonuçları

Sonuç Çalı ş ma ana kütleyi temsil etmesi açısından ula ş tı ğ ı örneklem sayısı ile tatmin edicidir. Denizcilik sektörünün deniz e ğ itim kurumlarından en önemli beklentisi, –ö ğ rencilerin deniz hayatına uyum sa ğ lama konusunda e ğ itim ve ö ğ retim müfredatlarının geli ş tirmesi, – İ ngilizce e ğ itimine daha fazla a ğ ırlık verilmesidir. Uyum problemlerinin nedenleri ara ş tırılmalıdır. Denizcilik e ğ itimi veren kurumlar, denizcilik sektörünün beklenti ve ele ş tirileri do ğ rultusunda gerekli olan düzeltici ve önleyici faaliyetleri yapmalıdır. Bu çalı ş ma, denizcilik sektörünün denizcilik e ğ itim kurumlarından beklentilerinin ölçüldü ğ ü yegâne ve tek çalı ş madır. Bu tip çalı ş maların devam ettirilmesi gereklidir.