Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ"— Sunum transkripti:

1 ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ
UİKAD

2 Neden İnsan Kaynakları Akademisi?
Bilgi ve teknolojik gelişmelerin damgasını vurduğu 21.yüzyılda; işletmeler, kurum ve kuruluşlar için değişimi yönetebilen nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi daha da bir önem kazanmıştır.

3 Ülkemizde büyük sermayelerle kurulan işletmelerin globalleşen dünya şirketleri ile yarışabilmesi, rakiplerine fark atabilmesi, şirketleri yöneten insan kaynağının eğitimine bağlıdır. Ancak üzülerek belirtmek gerekir ki büyük paralar harcanarak kurulan işletmelerde her şeye para harcanabilmekte ancak, nitelikli insan kaynağı oluşturabilmek için yeterli kaynak oluşturulamamaktadır.

4 Bu nedenle; eğitim bir ihtiyaçtır.

5 İnsan kaynağı alanında eğitim veren bir çok danışmanlık kuruluşu vardır. Bu alanda tam bir piyasa kirliliğinden söz edilebilir. Eline bir çanta alan, ticaret ve sicilden bir kayıt yaptıran kuruluş danışman olarak piyasaya çıkmakta. Herhangi bir bilimsel temele dayanmadan, tamamen inovasyon teknikleri kullanarak piyasada eğitim kurumu olarak hizmet veren bu tür kuruluşlar nitelikli insan kaynağının oluşması önünde önemli bir handikap oluşturmaktadır. Akademisyenler ise sektörlere yeterince ulaşamamaktadırlar.

6 Bilgi ve teknoloji çağının işletme ve kurumları; öğrenen işletme ve kurumları olmak durumundadırlar. İnsan kaynağının eğitim alanındaki ihtiyacın daha ehil ellerce karşılanması bir zorunluluktur. Değişim fırtınası içerisinde olduğumuz günümüzde, işletmelerde daha nitelikli insan kaynağı istihdamı için akademik çevrelerin iş dünyasının içerisinde, değişimi yöneten ve yönlendiren konumda olması kaçınılmazdır. Bu nedenle Uluslararası İnsan Kaynakları Akademisi Derneği bu alandaki ihtiyacı karşılamak için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

7 İnsan Kaynağı Eğitimiyle ilgili olan tüm profesyonelleri, girişimcileri ve akademisyenleri ortak bir çatı altında toplayarak, insan kaynağı eğitiminin geliştirilmesi, insan kaynağı eğitimiyle ilgili dünyadaki gelişmeleri izlemek, ilgili literatürleri, araçları ve yöntemleri üyelerine iletmek, ülkemizde insan kaynağı eğitimini geliştirecek mevcut çalışmaları desteklemek ve daha fazla çalışma yapılabilmesini sağlayacak politikalar üretmek ve üniversiteyle iş dünyası arasında köprü görevi görmek gibi temel bir misyonu hedeflemektedir.

8 Bilindiği gibi, üniversitelerimiz ile ilgili en önemli sorunlardan bir tanesi de, verilen derslerle piyasa istekleri doğrultusunda paralellik olmamasından kaynaklanmaktadır. UİKAD piyasa ile üniversite arasında köprü olarak piyasanın taleplerinin akademisyenlere ulaşmasını sağlamak; yeni eğitim başlıkları ve eğitimlerin içerikleri konusunda bilgi aktarımı sağlamak; öğrencilere tanınabilecek olanaklarla branşlarına göre öğrencilerin piyasa ile tanışmalarını sağlamak gibi konularda faaliyet göstermek istemektedir.


"ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları