MUHARREM AKMAN 070723004 KİMYA TEZSİZ AKREDİTASYON VE EĞİTİM STANDARTLARI (YARARLARI VE SÜREÇLERİ)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
İZMİR HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
Öğretim İhtiyacını Belirleme
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Akreditasyon? (YETKİNLİK)
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
HASTA HAKLARI.
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ VE
Akhaltsikhe Devlet Eğitim Üniversitesi
Risk Yönetimi Toplantımıza
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
AKREDİTASYON ve EĞİTİM STANDARTLARI
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Uzaktan Eğitimde Akreditasyon
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
AKREDİTASYON VE EĞİTİM STANDARTLARI NURCAY KURU EĞİTİM BİLİMLERİ.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ 30 NİSAN 2012,İZMİR N.KÜRŞAD SOLAK AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI.
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI “Dünden Bugüne Çalışmalarımız” “KALİTE”
DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004.
STRATEJİK PLANLAMA,İSTATİSTİK, ARAŞTIRMA, ve KALİTE GELİŞTİRME EKİBİ
AB VE AKREDİTASYON MUSTAFA ÇÖL
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) –
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
VAN TUŞBA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BOLOGNA BİRİM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI OCAK, 2016 Kırklareli Kırklareli Üniversitesi Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
İZLEME VE DEĞERLENDİRME. İzleme ve Değerlendirme  İzleme, proje uygulama süresince devam ederken, değerlendirme periyodik olarak belirli aralıklarla.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
AKREDİTASYON SÜRECİ: ANA KONULAR VE İŞLEYİŞ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Bologna Süreci Koordinatörlüğü
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
ODTÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ABET DENEYİMİ
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Sunum transkripti:

MUHARREM AKMAN KİMYA TEZSİZ AKREDİTASYON VE EĞİTİM STANDARTLARI (YARARLARI VE SÜREÇLERİ)

AKREDİTASYONUN YARARLARI Öğrencilere ve velilere kaliteli bölümleri seçme konusunda yardım eder. İşverenlerin iyi hazırlanmış mezunları seçmelerine yardım eder. Üniversitelere ve bölümlere, kendi programlarının kalitesini değerlendirmeleri ve geliştirmeleri için yapılandırılmış bir mekanizma sunar. Kurumun gelecekle ilgili politikasını, tutarlı ve kapsamlı uygulamalarını, mali yönetimini belirlenmesini sağlar. Kurumun, tarafsız saygın bir kuruluş tarafından akreditesi, tanınma ve mükemmeliyet standartları, uluslar arası düzeyde diplomalar ve dereceler açısından uyumunu, geçerliğini sağlamasını sağlar. Çalışanlara da sorun ve çözümlerde söz hakkı verir. MEZUN YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER

Özdeğerlendirme ve hazırlık raporu İzleme Dışdeğerlendirme- ziyaret ve rapor Standartların tesbit edilmesi Akreditasyon kurumu tarafından kararın verilmesi Periyodik Gözden geçirme AKREDİTASYON SÜRECİ

STANDARTLARIN TESBİT EDİLMESİ Öğretim kurumu değerlendirmeye imkan verecek mükemmeliyet standartlarını belirlerÖZDEĞERLENDİRME VE HAZIRLIK RAPORUAkreditasyon sürecine tabi olmak isteyen öğretim kurumu süreç hakkında ön hazırlık çalışmaları yapar,kurum içi özdeğerlendirme faaliyetlerini tamamlar, başarılarını ortaya koyan belgeler vedökümanlar hazırlanır ve rapor haline getirilirDIŞ DEĞERLENDİRME-ZİYARET VE RAPORAkreditasyon kurumunun görevlendirdiği uzman kişiler, ilgiliyüksek öğretim kurumunu performans standartları yönündenkonumunu ve statüsünü gözden geçirir

İZLEME Öğretim kurumu belirli bir süre yakın izlemeye alınır ve istenen standartlara uyum sağlayıp sağlamadığı gözlemlenir AKREDİTASYON KURUMU TARAFINDAN KARARIN VERİLMESİÖnceki adımlar tamamlandıktan sonra, reditasyon kurumu akreditasyona tabi kurumun mükemmeliyet tandartları yönünden statüsünü onaylama veya reddetme kararı verir PERİYODİK GÖZDEN GEÇİRMEAkreditasyon statüsünü alan öğretim kurumu belirli periyotlarla yeniden dış değerlendirmeye tabi tutulur Sürekli izleme ve dış değerlendirmenin amacı akredite edilmiş kurumun gerekli standartları korumasını garanti altına almaktır