Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Geçmişten Geleceğe: Elit Yazılım
Advertisements

Windows Intune ile Modern Cihaz Yönetimi
Bİlgİsayar güvenlİğİ , TELİF HAKLARI, HUKUK
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
PLAYSTATİON Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
IEEE (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri
GESTURE BASED INTERFACE
İşletİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim sistemi bilgisayar donanımlarının birbirleri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. İşletim sistemi;
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
E-Ticaret’in Mobil Tarafı
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
X Box oyun konsolu Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan
Güvenli Mikro SD Kart Tanıtımı
CES 2014 FUARI 8.G RUP Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
e. IRMAK ÇALIŞKAN-DOĞA EZGİ ERİŞ-DOĞA ÇIKAL
Mobil Öğrenme m-öğrenme
HAZIRLAYANLAR: Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN Eziz DURDİYEV Selman ADIGÜZEL Üzeyir GÖNDÜR.
Bilgi Teknolojileri Hafta 01. Bilgi Nedir???  Fikir  İlim  Malumat.
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
Google Glass(GG) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal.
Artırılmış Gerçeklik Hafta 4 Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Bulut Depolama.
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
SmartWatch(SW) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal Emrah.
CES 2014 FUARI Ders: İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr.Hakan TÜZÜN Ders Asistanı : Sinan KESK İ N Hazırlayanlar: Damla AKDULUM Gizem.
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Teknolojik Hizmetler ve Belgelendirme Müdürü
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
Grup 4-Apple TV Emre KARAKAŞ Okan YİĞİT Halil GÜVEL Fatih AKKAYA Emine Şeyda KERVAN Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU.
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)
Gesture-Based İnterfaces
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Yunus ARAS Filiz UZUN Yusuf ALTAY Fatma BÜLBÜL
Özel Alışveriş Sitesi.
Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA
Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak.
YAZILIM.
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Makİne Öğrenmesİ İle Ürün SInIflandIrma İncelemesi
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Gesture – Based İnterfaces
CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
Hacettepe Üniversitesi
YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMİ.
Mobil Uygulama Geliştirme
ISE 455 Mobil Uygulama Geliştirme
RLG. Sanal gerçeklik,sanal ortamı gerçek hayatta yaşamanıza olanak sunar.Daha doğrusu bu,gerçek hayat değildir.Ancak giyilebilir teknoloji sayesinde görüntüleri.
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI.
Mobil Uygulamalar ve Android’e Giriş Ders 1. Uygulama Kavramı  Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri işlemleri yapmalarına imkan veren.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR
Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ
CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik.
Giyilebilir Teknoloji  Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan.
Sunum transkripti:

Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014

CES Nedir? Her yıl Nevada`da Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen organizasyon, elektronik ürünlerde

Geçmişte CES İlkez 1967 yılında New York`da düzenlenmiştir. Geçmişte 2 yılda bir düzenlenen organizasyon 1994 ten bu yana her yıl ocak ayında düzenlenmektedir. Bir sonraki CES 6-9 Ocak 2015 tarihinde yapılacaktır.

CES içerisinde neler var? Televizyonlar(En GenişKapsamlısı) Giyilebilir Ürünler(Google Glass vb.) Tabletler, PCler, Akıllı Telefonlar Akıllı ev araçları Araba içi teknolojiler(Audi TT) Özel Oturumlar ve Konuşmacılar

CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler Bize göre bilişmin en geç entegre olduğu alanlardan biri otomotiv. Nihayet Audi firmasının geliştirdiği sanal kokpit sayesinte tün kontrol mekanizması tek bir merkezde toplanmıştır. Bu teknolojiyle sürücü yoldan kopmadan tüm sistemlerle etkileşime girebiliyor.

CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler Intel tarafından geliştirilen Smartbowl gelecekte içine koyduğunuz her türlü elektronik cihazı şarj edebilecek. Şimdilik sadece kulaklık şarj edebiliyor.

CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler CES 2014 içerisinde telefon sektöründe büyük bir rekabet olmuştur. Sony, Samsung, HTC firmalarının rekabetinin içerisine dahil olan LG, G2 modeli ile bu Pazar içerisinde kendisini de var etmiştir. “Mini” piyasasında ise telefonlar büyük ölçekli telefon kullanmak istemeyen kişiler için tasarlanan bu cihazların sektörüne LG de dahil olmuştur. G2 Mini modeli ile Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip olan ve 4 çekirdekli bir işlemci ile kullanıcılarına sunacağı bu güzel telefon ile LG “Mini” pazarı içerisinde de kendinin de var olduğunu kanıtlamıştır.

CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler İsim olarak çok tehlikeli bir cihaz ile karşı karşıya kalmış olabiliriz. Fakat bu cihazın tanıtımını yaparken sorulması gereken sorulardan birisi şudur. Hastaneye gittiğiniz zaman bir türlü damarınızı bulamayan ve kolunuzu delik deşik ederek sizi çileden çıkaran bir hemşireye rastlarsanız ne kadar da sıkıntıya girersiniz. Ama bu gözlük ile derinizin altındaki vasküler sistemi yani damar sistemini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu şekilde sağlık sektöründe oluşan hataları sıfıra indirebilmek ve görüntüleme teknolojilerini ileri taşımak için geliştirilen bu sistem CES 2014’te tanıtılarak bir çok insanın beğenisini kazanmıştır. Wi-Fi teknolojisi ile de hastane içerisindeki cihazlara verileri kaydedip aktarabiliyor. Cihazın tam ismi ise Evena Eyes-On. Fiyatı ise biraz uçuk Dolar civarı.

Kaynakça damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklarhttp://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/77690/2/1/ces-2014e- damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklar (Erişim Tarihi: ) (Erişim Tarihi ) (Erişim Tarihi: ) (Erişim Tarihi: )