Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL"— Sunum transkripti:

1 CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
Hatice ÜNER Merve SEZER Sema ÇAKMAKLI Selda YEŞİL

2 CES Nedir? Her yıl Las Vegas’ta düzenlenen en büyük tüketici fuarıdır. Teknolojinin önde gelen markaları bu fuarda ürünlerini tanıtmaktadırlar.Bilişim teknolojileri branşında dünyanın en önemli fuarlarından biri sayılmaktadır.

3 CES 2014 Yenilikleri -Samsung'dan Bükülebilir Ekranlı Ultra HD TV
- 499 Dolara 3D Printer -Panasonic’ten Lumix Serisi - NYNE’den Suya Dayanıklı Hoparlör -Toshiba Chromebook -Sony Xperia Z1 Compact -Audi’den Sanal Kokpit -LG’den Kıvrımlı Telefon -Sony Bravia X95 serisi -Çin'den Her Telefonu Şarj Eden Telefon -Enerplex - Güneş enerjisiyle telefonu şarj eden kılıf -Peeple Steel Smartwatch -iRobot scoba 450 -Fujifilm Finepix XP70 -Kolibree Smart Tootbrush -SmartBand -Arttırılmış gerçeklik -Qualcomm’un akıllı TV platformu -Smartbowl

4 Samsung'dan Bükülebilir Ekranlı TV
Elektronik cihazlarda bükülebilir teknolojisi gittikçe yayılıyor. Akıllı telefonlar, saatler, bataryalar derken şimdi ise sıra televizyonlara geldi. Samsung bükülebilir ekrana sahip 4K televizyonunu CES 2014 fuarında tanıttı. Samsung'un televizyonu bir butona dokunarak sağ ve sol kenarlardan içeriye doğru bir miktar bükülüyor ve izleyiciye daha farklı bir görüş açısı sunmayı hedefliyor. Bu televizyon 85 inç ve 77 inç boyutlarında olacak ve yılın sonlarına doğru satışa sunulacaktır.

5 LG - Samsung Kıvrılabilen Telefon
LG kıvrımlı ekranıyla dikkat çeken G Flex model telefonuyla fuara damgasını vurdu. 177 gram'lık Telefonun donanımsal özellikleri arasında 6 inç'lik 720p kavisli OLED ekran, dört çekirdekli 2.26GHz Snapdragon 800 işlemci, 2GB RAM ve 13 megapiksellik bir kameraya sahiptir. LG'nin rakibi Samsung'un kıvrımlı cebi Galaxy Round'dan en önemli farkı, üst ve altından bükülmüş olmasıdır. G Flex, bükülmüş gövdesi içinde 3.500mAh'lik güçlü bir pil barındırıyor. Telefonun üzerine baskı uygulandığında cihaz bükülebiliyor.

6 AUDI - Sanal Kokpit Audi, CES 2014'te tanıttığı TT spor arabasının yeni neslinde, yeni bir sürücü kokpit ekranına terfi edilerek, 12.3 inç genişliğinde bir ekran yerleştirilmiştir. Bu "sanal kokpit" sayesinde tüm temel bilgiler ve kontrol mekanizmaları sürücünün önüne getiriliyor. Classic" ve "Infotainment" gibi farklı modlara sahip olacak olan bu sanal kokpit; hız, tekerleklerin durumu, yakıt seviyesi gibi temel araç bilgilerini Classic modla sunacakken, araç içi eğlence, navigasyon ve ileri sürüş teknikleriyle ilgili bilgileri ise Infotainment moduyla sunacaktır.

7 Intel'den Şarj Çanağı! (Smartbowl)
CES'de pek çok ses getiren teknolojiye imza atan Intel'in en ses getiren ürünü Smartbowl ismiyle tanıtılan Akıllı Çanak'tı. Bir kase tasarımına sahip olan SmartBowl'a telefonunuzu, tabletinizi, iPod'unuzu vb. koyuyorsunuz ve cihazınız hızlıca şarj oluyor. Tek bir kase ile tüm cihazlar aynı anda şarj olabiliyor. Fakat fiş derdini ortadan kaldıran teknoloji şimdilik her şeyi şarj edemiyor. Ürün sadece Intel'in fuarda tanıttığı akıllı kulaklıkları şarj edebiliyor. Ancak yakın gelecekte laptop, tablet, telefon gibi cihazların da şarj olabileceği belirtiliyor.

8 Enerplex - Güneş enerjisiyle telefonu şarj eden kılıf
Intel’in Smartbowl’a alternatif olarak, Enerplex isimli şirketin ürettiği telefon kılıfı üzerinde yer alan güneş paneli sayesinde telefonları güneş enerjisiyle şarj edebiliyor. Bu sayede şarj kablolarıyla uğraşmak durumunda kalmıyorsunuz. Aynı kılıfın tabletler için olanı da mevcut.

9 499 Dolara 3D Printer Fuarın en önemli ilgi odaklarından biri de 3D yazıcılardı. Hele üstündeki fiyat etiketi bu ilgiyi daha da arttırdı. 499 Dolarlık XYZ Printing Da Vinci 1.0 CES 2014 fuarında tanıtıldı. 499 ABD Doları fiyat etiketi ile Mart ayında pilot ülkelerde satışına başlanacağı açıklanan 3D yazıcı hemen her eve girebilecek düzeydeki fiyatıyla oldukça çarpıcı görünüyor. 3D ürünleri sunan XYZ Printing şirketinin Da Vinci 1.0 model adlı bu uygun fiyatlı yazıcısını CES 2014'ün en çok ilgi çekenlerindendi.

10 Panasonic’ten Lumix Serisi
Panasonic Lumix serisinin yeni cihazlarından Lumix TZ60, Lumix TZ55 ve Lumix LZ40 CES 2014 fuarında tanıtıldı megapiksel bir sensör barındıran TZ60, selfinden yüzde 50 daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. LightSpeed otofocus teknolojisiyse eskisinden daha hızlı odaklama yapılmasını sağlıyor. TZ60′ın bir alt modeli olan TZ55′teyse 20x optik zoom ve mm eşdeğer zoom bulunuyor. Kadronun üçüncü üyesi olan 42x optik zoomlu LZ40 ise bütçesini zorlamak istemeyenleri hedefliyor.

11 NYNE’den Suya Dayanıklı Hoparlör
Son yıllarda kablosuz hoparlör kullanımı gittikçe arttı. Firmalarda bu artışa göre bu ürünlerin yenilerini geliştirmek amacında. NYNE firması suya dayanıklı NYNE Aqua adındaki kablosuz hoparlörünü CES 2014’te tanıttı. Bu cihaz 1 metre su derinliğinde 30 dakika boyunca sorun yaşamadan kalabilecek kapasiteye sahip. Ayrıca Bluetooth 4.0 teknolojisi ile çevresinden 10 metre ötesinden kablosuz olarak kullanılabiliyor.

12 Qualcomm'un akıllı TV platformu
Qualcomm standındaki Snapdragon 4 işlemcili Lenovo akıllı TV, fuarın gözdeleri arasındaydı. Qualcomm sadece işlemcisiyle değil kendine ait yazılımla da güçlendirdiği bu TV, sunduğu etkileyici özelliklerle Qualcomm'un yeni akıllı TV platformu için oldukça olumlu bir imaj yarattı. TV'de etkileyici grafiklerle oyun oynanabildiği gibi, genel anlamda tablet PC işlevselliğini PC'ye taşımış oluyor.

13 Artırılmış Gerçeklik CES 2012'nin yıldızları arasında bulunan Qualcomm, fuarda tanıttığı Susam Sokağı karakterlerini kullanan artırılmış gerçeklik demolarıyla epey ilgi topladı. Firmanın artırılmış gerçeklik konusunda deneyimli bir firma olan Vuforia'yı satın almasıyla bu alanda ilginç gelişmelere imza atabileceği belirtiliyor. Qualcomm artırılmış gerçekliği, eğitim, reklam ve oyunlarda kullanmayı planlıyor.

14 Sony Bravia X95 serisi Sony'nin UHD TV'si, dev ekranlı TV'leri sevenlere hitap ediyor. 86 inç'lik TV, boyutu nedeniyle iki ayağı üzerinde, zeminin üstünde duruyor. X95, bahar aylarında piyasaya sürülecektir.

15 Toshiba Chromebook Microsoft ve Intel’in üyesi Toshiba artık Google Chrome ailesinin bir parçası oldu inç ekran boyutuna sahip Toshiba Chromebook 9 saatlik pil ömrüne sahip. İnternet tabanlı cihaz, 16 GB depolama kapasitesi ile telefon benzeri bir kullanım tarzını hedefliyor. Bu yüzden uygulamalarla zenginleşecek Toshiba Chromebook'un fiyatının dolar arasında değişmesi bekleniyor.

16 Sony Xperia Z1 Compact Sony yeni telefonu Xperia Z1’in bir üst modeli Xperia Z1 Compact’ı CES’te duyurdu. Xperia Z1’in tüm özelliklerine sahip olan ve en iyi kalitede fotoğraf makinesi performansı mevcut. 20,7 megapiksellik kamerası, 1/2.3 tipi CMOS görüntü sensörü Exmor RS, Sony’nin ödüllü G Lensi ve görüntü işleme motoru akıllı BIONZ ile mükemmel bir fotoğraf kalitesi sağlıyor.

17 Peeple Steel Smartwatch
E-ink ekranlı akıllı saat paslanmaz çelik gövdesi ve Gorilla Glass camıyla son derece dayanıklıdır. Akıllı telefonlardan çağrı, sms, mail bildirimleri ekranından yansıtma, sms ve mailleri okuyabilme, farklı uyumlu uygulamaları çalıştırabilme gibi standart yazılım özellikleri mevcuttur. Firmanın akıllı saatler için geliştirmiş olduğu uygulama mağazası da Pebble Steel için kullanıma sunulmuştur ve mağazadan Foursquare gibi optimize edilmiş uygulamalar ve saat temaları indirilebilir.

18 iRobot scoba 450 Her yüzeyi temizleyebilen bu robot üreticisine göre bakterilerin %99.3 ünü ortadan kaldırabiliyor.

19 Fujifilm Finepix XP70 Her hava koşulunda çalışacak biçimde gerçekleştirilmiş, aksiyon kamerası olarak full hd kayıt yapabiliyor.

20 Kolibree Smart Tootbrush
Bu diş fırçası bluetooth üzerinden telefonla bağlanıyor ve sizi dişinizi yeteri kadar fırçalamadığınızda uyarıyor.

21 SmartBand Sony’nin 'giyilebilir teknoloji' kapsamındaki yeni ürününün adı ise SmartBand. LifeLog adı verilen özel bir uygulama ile uyumlu olarak çalışan SmartBand, kullanıcı alışkanlıklarını takip ederek, istatistik tutmakta. Adım sayar ve bunun gibi işlevler için tasarlanan bileklik kullanıcının günlük aktivitelerini kaydedip raporlamaktadır. Yapmış olduğunuz aktiviteler doğrudan bilekliğin dahili belleğine kaydedilir ve uygulama tarafından analiz edilir. Böylece uzun süreçte aktivitelerinizi ve aldığınız mesafeyi ölçebilmektesiniz.

22 Çin'den Her Telefonu Şarj Eden Telefon
B199, bir önceki nesil akıllı modeli A199’un geliştirilmişi olarak, Çift SIM kart ve diğer akıllı cihazları da şarj edebilme özelliği dikkat çekiyor. Yüksek kapasiteli batarya gücü ile kullanıcısının gönlünü fetheden Huawei, kutu içerisine dahil edilen USB ara kablosu ile diğer akıllı cihazlarınızı da şarj edebiliyor. 1.6 GHz hızında işlem gerçekleştiren 4 çekirdekli Snapdragon işlemcinin yanı sıra 5.5 inç ekran boyutuyla B199’un, 720p çözünürlüğünde ekran çözünürlüğü de yeterliliği sağlıyor. 2 GB Ram ve 16 GB dahili depolama alanı sunan Android işletim sistemli akıllı telefonun etiket fiyatı ise 339 $ olarak belirlenmiştir.


"CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları