Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik."— Sunum transkripti:

1 G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel

2 G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik teknolojileri kapsayan bu özellikleri kullanılabilir hale getiren aksesuarlar, kıyafetler olarak tanımlanabilir. Bu teknoloji ilerleyen zamanlarda sıklıkla karşılaşacağımız bir terim. Yakın gelecekte akıllı gözlükler, akıllı saatler, akıllı tişörtler ve akıllı ayakkabılar günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olacağı öngörülmektedir.

3 G IYILEBILIR TEKNOLOJI TARIHI Giyilebilir teknolojinin eski bir tarihi yoktur. Bunun nedeni olarak, bu alandaki çalışmaların teknolojik gelişmelere bağlı olmasını gösterebiliriz. Geçmiş dönemlerde 30 kilo ağırlığında, ansiklopedi kalınlığındaki bilgisayarlar bile çok pahalı iken kol saati kadar küçük, gelişmiş özellikleri olan bir cihaz üretmek pek de mümkün olmuyordu. 80’li yıllarda yaşantımıza giren hesap makineli saatler, giyilebilir teknoloji alanında önemli bir gelişme olduğunu gözlemleyebiliyoruz.

4 90’lı yıllarda ise “ sousveillance ” konsepti de etrafta artan güvenlik kameralarına bir tepki olarak doğmuş, giyilebilir bir kameraydı. Bugün bu konsept “ yaşam kaydedici ” olarak halen yaşamaya devam ediyor. Giyilebilir teknolojideki asıl gelişmeler 2000’li yıllarda gerçekleşti. Özellikle 2010 yılından itibaren firmalar en gelişmiş beyinlerini bu alana yöneltmeye başladı.

5 GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ Akıllı saatler, google glass, fitness bantları vs. Bu ve buna benzer ürünlerin genel olarak amacı kullanıcıların bilgisayar ve internet ile olan ilişkisine yeni bir boyut kazandırmak olduğu için gelecek zamanda bir çok yeni teknolojiye sahip ürün ortaya çıkabilir.

6

7

8

9 Y ARARLARI VE ZARARLARI Giyilebilir teknoloji ürünlerini eğitim, sağlık, iş hayatı, günlük hayat gibi bir çok alanda zamandan kazanmak ve verimi arttırmak için kullanabiliriz. Bilgisayar ve internet ile olan etkileşime daha sade kullanışlı bir boyut kazandırıyor. Giyilebilir teknoloji ürünleri ile internete erişim daha kolay sağlanabiliyor. Giyilebilir teknoloji ürünleri taşınması, hafiflik ve az yer kaplaması açısından oldukça kullanışlıdır. Kullanılan ürünün tasarımı ve kullanış biçimine göre sağlık üzerinde olumsuz etki yarattığı söylenebilir.


"G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları