NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.
Advertisements

Matematikçi,astronot , filozof ve şair olarak bilinen ÖMER HAYYAM Tarihçilerin verdiği bilgiye göre 1048 yılında Nişabur(İran) kentinde doğdu. (Doğum.
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
D’MUN International.
Yavuz Sultan Selim Camii Fatih - İstanbul.
CEBRAİL GÜRCÜ KÜAHYA - MANİSA.
Mostar Köprüsü Mostar Köprüsü, 1566’da Mimar Hayreddin tarafından inşa edilmiştir. Bu köprü Neretva Nehri üzerinden geçmektedir. Köprünün yapımında 456.
Çelebi Grubu.
Sanayi kentleri ve gelişimi
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
(Acele ve Mühimdir) Konya: Başvekâlete Konya ‘da, asırlarca devam etmiş ihmaller sebebiyle büyük bir harabe içinde bulunmalarına rağmen sekiz.
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
KAPADOKYA.
KLASİK DÖNEM OSMANLI DEVLET TEŞKİLATI
Algürppsx En büyük Bizans kilisesidir. Eski kaynaklara göre, burada bulunan Roma döneminden kalma Artemis, Afrodit ve Apollon mabetlerinin kalıntılarından.
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
MARDİN ŞEHRİM.
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki Mimari Eserleri.
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: km²  Nüfusu: (2007)  Nüfus Yoğunluğu: 58  Şehir Nüfusu: (2007)  Köy Nüfusu: (2007)  Yıllık.
Hitit Kaya Anıtları, Hititlerce kutsal sayılan su kaynaklarının ve doğal geçitlerin yakınında bulunan stratejik noktaların çevresinde yer almaktadır. Hitit.
ANADOLU TÜRK BEYLİKLERİ H.N.Y.
BalkanlardakI osmalI eserleRI
4 Bölüm MEKÂNSAL BİR SENTEZ: TÜRKİYE MEDENİYET MERKEZİ TÜRKİYE
Mağusa Tarihin halen yaşandığı hayalet şehir Mağusa...
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Ülkemizin Güzel Yerleri
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri.
YENİ CAMİ.
BAHARAT YOLU İPEK YOLU KRAL YOLU
OSMANLI MİMARLIĞI.
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
ÖĞRENCİ ADI: Tolga Baran TÜRKKAN ÖĞRETMEN ADI: Yusuf Ziya KINACI
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
,.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Ve Yaptıklari Eserler
ANADOLU’DA KURULAN İLKÇAĞ MEDENİYETLERİ
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Süleymaniye Camii.
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
Uluğ Bey
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
BEBEK Semtin isminin nereden geldiği konusunda iki rivayet bulunuyor. Bunlardan ilki, Fatih Sultan Mehmet'in bölgeyi koruması için gönderdiği bölükbaşının.
ANADOLUNUN TÜRK YURDU OLMASI
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
KARADENİZ BÖLGESİ. AYDER YAYLASI AMASYA BOLU ABANT.
İstanbul’un Fethi.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
Bir soru Bir cevap BİLGİ YARIŞMASI
Batı Karadeniz-2.
Batı Karadeniz-3.
Batı Karadeniz-4.
KARS KALESİ Merkez Kale, İç Kale veya Stadel olarak anılır. M.S yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi'in emri.
Türkiye(Anadolu) Selçuklu Devleti
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ETİMESGUT Etimesgut.
Hazırlayan IRMAK ÖZKAYA ŞEHİT TEĞMEN MURAT ARSLANTÜRK İLKOKUL.
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
ADI : M.FARUK SOYADI: GÖKTAŞ SINIF : 10/D NO : 639 DERS: OFİS PROGRAMLARI KONU: OSMANLI DÖNEMI PADIŞAHLARI.
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Cam göz. Mimar sinan Yeniçeri ordusunda bir asker olarak değil, istihkâm işlerinin idare ve tasarımından sorumlu olarak görev yapan Mimar Sinan’ın ilk.
OSMANLI KURULUŞ.  Osmanlı Devleti’nin Doğuşu  Malazgirt Savaşı’ndan sonra birçok Türk boyu ile beraber Anadolu’ya gelen Kayılar, Türkiye  Selçuklu.
Sunum transkripti:

NERMİN KAMACI

 Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği yapmış, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştirmiş, şehzadelerin eğitim gördüğü bir belde olmuştur.

 Amasya'da doğduğu bilinen ve Coğrafya ilminin mucidi olarak tanınan Strabon, yazdığı ünlü Coğrafya kitabında Amasya'dan Amasseia olarak söz etmektedir.  Kentin bilinen en eski adı, söylendiği biçimi ile günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelen AMASYA'DIR

 Şehzadelerin ilk eğitim aldıkları ve devletin başına geçtikleri vakit Amasya'da valilik görevinde bulunmalarından dolayı "Şehzadeler Şehri diye anılmıştır.  II.Murat ve Yavuz Sultan Selim Amasya'da doğmuştur.

AMASYA KALESİ Yine kalede sarnıçlar, su depoları, eteklerinde Osmanlı dönemine ait hamam kalıntıları ve kayaya oyulmuş Pontus Kral Mezarları bulunmaktadır. Kalenin sur duvarlarının çoğunluğu ayakta kalmıştır. Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminde genelde askeri amaçlı kullanılmış ve defalarca onarım görmüştür.

Kral Kaya Mezarları

Aynalı Mağara

Ferhat Su Kanalı

Burmalı Minare Cami

Halifet Gazi kümbeti

Torumtay Türbesi

Bimarhane (Darüşşifa)

Kapı Ağa Medresesi