Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Advertisements

CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SAĞLIKLI UYKU PROJESİ
Oyun Oyunlaştırma Yöntemi
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART
Televizyon ve okul başarısı
DRAMA ÖĞRETMENİNİN ÖZELLİKLERİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ BAĞLAMINDA EĞİTİM İHTİYACI VE KONYA’DA MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: 1.
"ALLAH" DEMEK.
METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI
Tatilde Yapılacaklar.
öğretmen-öğrencİ İletİşİmİ ve etkİn dinleme
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( ) Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de.
Noktalama işaretleri hazırlayan: Gülay Girgin
İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.
William Shakespeare ( )
PARMAK OYUNLARI.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
Sağol “Warhol”.
SUÇ ve CEZA DOSTOYEVSKİ
TANIŞMA GÜNÜMÜZ OKULUMUZUN BÖLÜMLERİNİ GEZEREK TANIDIK.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
Öfke, insanı inciten ya da yararına dokunan bir olay karşısında içinde duyduğu, kendisini sert davranışlara zorlayan durumdur. ÖFKE NEDİR?
SÖZCÜKTE ANLAM SORULAR:
ETKİLİ OKUMA.
Kültür ve Dil Hüdayi Can Çankırı, 2014.
B OŞ Z AMANLARı D EĞERLENDIRME. Çaba, enerji ve zamanı en ekonomik şekilde kullanmak istiyorsak bir programa bağlanmalıyız. Zamanı boşa geçirmek,yaşamı.
SURRAM.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
Storytelling Özge GİRAY KARADAĞ
Hangi duygularımız var ve bu duyguları nasıl ifade ediyoruz? Drama yaparak her duyguyu yaşadık. Parmak izlerimiz farklımıdır? deneyi ile büyüteçle tanıştık..
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU VE YABAN
- MEŞHUR 20 PARADOKS (Aykırı düşünce)
ANLATIM TEKNİKLERİ Dört tane anlatım tekniği vardır!!! AÇIKLAMA
H A Y L E Ğ İ T M GÜCÜ Hamdi ÖZDUMAN
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
Hazırlayan:Görkem TOPAL Hazırlık-B
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
ÇOCUK EDEBİYATI ÖĞRETİMİ
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
ANLAMA TEKNİKLERİ: OKUMA EĞİTİMİ
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Birinci Sınıf Çocuklarının Gelişim Özellikleri Fiziksel Özellikleri En az iki kaynaktan edindiği bilgileri kullanarak yeniden anlam kurmaktır. Fiziksel.
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
BÖLÜM 2 ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE İLETİŞİM. BÖLÜM 2 ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE İLETİŞİM.
ÇOCUĞUM NASIL ÖĞRENİYOR?. “Geleceğin Cahili,okumayan kişi olmayacaktır. Nasıl öğreneceğini bilmeyen kişi olacaktır. Alvin Toffler.
ÖRNEK KİTAP LİSTESİNİN İNCELENMESİ VE YORUMLANMASI
Eğitim ve öğretmenlikle ilgili kitapların incelenmesi seminer konusu
ÇOCUKLARIN DİL GELİŞİMİNE YÖNELİK ETKİNLİKLER PLANLAMA
UZMANLAR YUVA AİLE EĞİTİMİ 2 ÇOCUKLA İLETİŞİM 1.
Film Gösterim Proğramı (Aralık 2016)
GENÇLERDE UYUM.
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
William Shakespeare: Hamlet
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
TATİLİMTATİLİM Bilgisayar oynadım kitaplarımı okudum tamam bitti.
Sunum transkripti:

Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder? Romeo ve Juliet’in günümüz gencine söyleyeceği ne vardır?

Hikayeleri, Şiirleri, Kitapları ve Oyunları Neden Okur/Yazarız…? [örnekler/öğrenci cevaplarının bir kısmı] Yazarın Sebepleri Duygularını ifade eder Tarihi aktarır Eğlence sağlar Fikirleri paylaşır Okuyucunun Sebepleri Kendi duygularını onaylar Derslerden geçer Zevk için (eğlence) Yeni fikirleri anlar

Sizce Shakespeare günümüzde niye hala okunuyor? [örnekler/olası öğrenci cevaplarının bir kısmı] Öğretmenler zorunlu kılıyor Oyunları uzun zamandır oynanıyor Olay, konu ilginçtir Güçlü karakterler

Sizce Shakespeare günümüzde niye hala okunuyor? Diğer fikirler [öğretmen cevapları] Oyunları yaşamı ve kendi kaderimizi kontrol etme yeteneğiyle ilgilidir. Kültürümüzdeki diğer yazarlar ve öğeler O’nun hikayelerini işaret etmektedir; kültürümüzü, hikayeleri …hatta gazete makalelerini/TV showlarını/filmleri anlamak için O’nun hikayelerini anlamak gerekir. Kendi ilişkilerimizi güçlü dramatik ifadelerle görmemize ve kendimizi ve etrafımızdaki kişileri daha iyi anlamamıza yardım eder. Shakespeare günümüzde hala kullandığımız yeni kelimeler yaratmada ustadır. Shakespeare’in sözlerini aktarma

Shakespeare ile ilgili tecrübeniz nedir? Okuduklarınız Bir Yaz Gecesi Rüyası Romeo ve Juliet Hamlet Şiirler (Soneler) İzledikleriniz Canlı oyun Shakespeare’in oyununa dayanan film O’nun oyunlarına ve şiirlerine dayanarak 420 uzun metrajlı film çekilmiştir (Guinness Rekorlar Kitabına göre). Shakespeare’in oyunlarına dayanarak çekilen filmlerin örnekleri: O Erkektir (On ikinci Gece), Aslan Kral (Hamlet), Romeo+Juliet (Leonardo DiCaprio ile), Batı Yakası Hikayesi (Romeo ve Juliet)

Romeo ve Juliet hakkında ne bildiğinizi düşünüyorsunuz? [öğrenci cevaplarının örnekleri] Sonunda ölürler. Romeo kendini vurur ve Juliet kendini hançerler. Aileleri birbirlerini sevmediler. Sahilde yaşadılar. Juliet çok gençti, 16 yaşlarında gibi. Juliet çok zengindi ve Romeo fakirdi. Romeo bir adam öldürür.

Bunu nereden duydunuz? Kişisel bilgi Medya—TV, kitaplar, filmler Diğer insanlar Oyunu 6. sınıfta okudu Leonardo’nun oynadığı filmi izledi Kız kardeşim baka bir Shakespeare oyununda oynadı Bunu birisinden duydu

Ne bilmek istiyorsunuz? [örnekler/olası öğrenci cevaplarının bir kısmı ] Niye komik konuşuyorlar? Ne konuştuklarını nasıl anlıyorsunuz? Oyunda R&J’in her ikisi de mi ölüyor? Bu oyun neden bu kadar meşhur? Bu oyunda bu kadar iyi olan nedir?