Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tatilde Yapılacaklar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tatilde Yapılacaklar."— Sunum transkripti:

1 Tatilde Yapılacaklar

2 Okuma Hızlarını Geliştirmek için Yapılması Gerekenler
Her gün mutlaka düzenli bir şekilde en az 1 saat(yarım saat sabah + yarım saat akşam) kitap okusun. Kitap okurken mutlaka velisi yanında bulunsun. Okuma yanlışlarını cümle bittikten sonra düzeltin

3 Ana kitap olarak kullandığımız «Masal Parkı» kitabı kullanılacak.
Onun haricinde kullandığımız Türkçe kitabı kullanılabilir.İçerisindeki etkinlikleri de yapabilir. Okuduğu bölümü anlaşılır bir şekilde okuyana kadar tekrar etsin.Sayısı size kalmış.Çok tekrar yaptırmak bunaltabilir.

4 Kitaplar çok sayfalı olmamalı.
İnce yazılı olmamalı. Sayfalarında çok yazı olmamalı. İçeriğinde yabancı kelimeler olmamalı. Resimli kitaplar tercih edilebilir.

5 Her yapılan okuma bir şeyi anlamak için yapılır
Her yapılan okuma bir şeyi anlamak için yapılır.Yani okumanın amacı anlamaktır. Okuduktan sonra mutlaka okuduğu bölümle ilgili basit sorular sorun. Bitirdikten sonra okuduğu kitabı anlattırın.Kitapla veya hikaye ile ilgili sunum yaptırın. Eğer kitabı anlatamıyorsa sayfa sayfa anlattırın.Çok zorlamayın

6 Okuduğu bölümle ilgili cevaplar en az üç kelimeden oluşsun
Okuduğu bölümle ilgili cevaplar en az üç kelimeden oluşsun.Kısa cevapları kabul etmeyin. Okuduğu bölümle ilgili sorular hazırlayıp size sorsun. Okuma konusunda daha çok sıkmamaya ve çokta serbest bırakmamaya çalışın.Önemli olan her gün okuma alışkanlığı kazanması. İlerde mutlaka zevk alacaktır.

7 Yazı Becerilerini Geliştirmek İçin Yapılması Gerekenler
Yazı güzelliğinin bozulmaması ve harflerin unutulmaması için mutlaka her gün az da olsa yazı yazdırılması gerekir. Günlük düzenli yazı yazmayı en kolay «GÜNLÜK» yazdırarak yapabilirsiniz.Günlük onlara serbest düşünme imkanı sunar. Günlük yazarken ilk zamanlarda mutlaka yardım etmeniz gerekiyor.Anlamlı cümle kurmayı öğrenmeleri için bu çok önemli

8 Okuttuğunuz hikayeden sorduğunuz soruların cevaplarını yazdırabilirsiniz.
Kısa paragraf özetleri yazdırabilirsiniz. Yazı konusunda önemli nokta çok fazla olmaması gerekiyor. Amaç yazı estetiğinin bozulmaması ve harfleri unutmamaları. Benim için en önemlisi «günlükler» okul başladığı zaman günlükleri toplayacağım.

9 Yazı yazarken mutlaka sınıfta şimdi kullandığımız defter yanında bulunsun.Yazı karakterleri değişince baksınlar. Sınıfta kullanmadığımız kitapların etkinlik bölümlerini de yazdırabilirsiniz. Aile içinde mektup yazma çalışması yaptırabilirsiniz. Tatilde bana mektup hazırlayabilirler. Küçük hikayeler yazabilirler.

10 Matematikle İlgili Yapılması Gerekenler
Toplama ve çıkarma işlemini unutmaması lazım.Bu yıl öğrendiğimizden fazlasını öğretmeye çalışmayın. Matematikle ilgili kullanabileceğiniz en önemli kaynak okul matematik ders kitabımız.Tatilde konuları hatırlamaları açısından bu kitabı kullanabilir. Gereksiz ek kaynaklar almanıza gerek yok.

11 Tek önemli nokta işlemleri unutmaması işlemleri seri bir şekilde yapması.İşlem alıştırmaları yaptırın. Ek çalışma olarak,ikinci sınıfa hazırlık için ritmik sayma yaptırabilirsiniz.(İkişer,üçer,dörder,beşer,onar) Zihinden işlem yapmaya dönük çalışmalar yaptırabilirsiniz.

12 Velilerin Yapması Gerekenler
Çocuğunuzdan yapmasını istediğiniz şey konusunda istikrarlı olun.İstediğiniz şeyin devamını mutlaka sağlayın.(Günlük yazma,kitap okuma)devamı olmadıktan sonra istenilen amaca ulaşmaz. Tatil demek tamamen hiçbir şey yapmadan dinlenmek değildir. Çok ders çalıştırmak da değildir.Az fakat devamlı olması gerekir.

13 Devamlılık için mutlaka kayıt tutmak gerekir.
Sizlerden tatil boyunca çocuklarınızın yaptıkları şeyleri yazmanızı istiyorum. Size dağıtacağım listeler benim için çok önemli. Okuduğu kitap listesi veya hikaye listesi. Her gün düzenli günlük yazdırma takibi.

14 Günlük ne yaptı? Listesi.
Yaptıkları çalışmalarla ilgili sunum yapma etkinliklerine,video çekimlerine ağırlık verin. Her yaptığı çalışmada mutlaka «KALİTE» ANLAYIŞINI YERLEŞTİRİN. Sıradan,özensiz çalışmalar,okumalar,yazılar kesinlikle olmamalı.

15 Unutmayın! Tatilde yapacağınız her şey onlardan ne beklediğinizi onlara gösterecek.
Verdiğiniz mesajlarla ilgili dikkatli olun.Onlardan ne beklediğinizi tatil bile olsa mutlaka hissettirin. Tatilde sınıf sitesine çalışma kağıtları, sunular yükleyeceğim.Siteden bana mesaj gönderebilirler. Siteden de yararlanabilirsiniz.

16 Çocuklar İçin Kitap Önerileri

17

18

19 TÜBİTAK ÇOCUK YAYINLARI
EĞLENCELİ DOSTLARIM DİZİSİ (8 KİTAP) 1. SINIFLAR İÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ SETİ (15 KİTAP+ETKİNLİK KİTABI)

20 Veliler İçin Kitap Önerileri

21

22 İletişim Bu yıl velilerle kahvaltı etkinliği yaptık.
Evlere veli ziyareti yaptık. Telefon görüşmeleri yaptık. Bu yaptığımız faaliyetlerin verimli olduğunu düşünüyorum. Tatilde de bu iletişimin devam etmesini istiyorum.

23 Tatilde de sizden gelen taleplere göre ziyaretler ve dışarda çocuklarla birlikte faaliyetler yapmak istiyorum. Telefonla sürekli iletişim halinde olmak istiyorum.Tatil diye çekinmenize gerek yok. Tatilde zaman buldukça okulun açık olduğu günlerde çocukları okula çağırmak istiyorum. Mesaj yoluyla çocuklarla ilgili bilgileri paylaşabilirsiniz.

24 Herşey İçin Teşekkürler İyi Tatiller…


"Tatilde Yapılacaklar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları