Sağlık Tesisleri Faturalandırma Birimlerinin Yeniden Yapılandırılması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

İZMİR GÜNEY KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
HASTANE BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ
KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI
AMAÇ Bu işleyişin amacı, hasta ve hastalığıyla ilgili ilk başvurunun ilgili Poliklinik veya kliniğin Bilgi Kayıt Kabinine müracaatı ile başlar. Hasta.
Sosyal Güvenlik Kurumu
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
TEDAVİ İŞLEMLERİ.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
TIBBİ SEKRETERLER İÇİN MEDULA
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
G e n e l S a ğ l ı k S i g o r t a s ı
0+ HASTA MAĞDURİYETİNE VE SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDETE ‘DUR’ DEDİK!
BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
Sağlık Tesisleri Ek Ödeme Gelirleri 2014/Aylık-Üç Aylık ve Altı Aylık
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
Gelir, Sağlık Finansmanı, Faturalandırma Mevzuatı ve Yeniden Yapılanma
Tüketim Malzemeleri Dayanıklı Taşınırlar Tıbbi Malzemeler
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Hastane İşletmeciliği Uzmanı
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
D.E.Ü. Uygulama Ve Araştırma Hastanesi
HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ NÖROLOJİ ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
D.E.Ü. Uygulama ve Araştırma Hastanesi
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI
2015 YILI SGK KATILIM PAYI UYGULAMALARI
ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
ADANA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
TKHK - FİNANSAL PLANLAMA
MEDULA KULLANIM KILAVUZU
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
TOBB ETÜ HASTANESİ.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
Kasım TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI.
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON VE KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
ANKARA TREN GARI TERÖR SALDIRISI
Hastaneler ve Bina Yönetimi
HASTA KİMLİKLENDİRME VE KİMLİK DOĞRULAMA
Üniversite Hastanelerinde Global Bütçe ve Etkileri Üniversite Hastaneleri Birliği XIX. Toplantısı Erciyes Üniversitesi, Kayseri 16 Ekim 2017 Prof. Dr.
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
Sosyal Güvenlik Kurumu KASIM 2007 M E D U L A G e n e l S a ğ l ı k S i g o r t a s ı.
Sosyal Güvenlik Kurumu
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Ameliyat sonrası bakım, ameliyattan hemen sonra başlar, hastanede kaldığınız süre boyunca sürer ve gerekli durumlarda taDoktorunuzdan veya diğer sağlık.
2018 YILI DRAGOS HASTANESİ FAALİYET SUNUMU
Laboratuvar Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

Sağlık Tesisleri Faturalandırma Birimlerinin Yeniden Yapılandırılması Uzm. Murat İSLAM Mali Hizmetler Başkanlığı

Yıllar İtibariyle Global Bütçe Tahakkuku ve Tahsilatı 2013 yılında global bütçe tahakkukumuz 2012 yılına göre % 12.7 artarken tahsilatımız % 20 arttı. 2014 tahakkuk ve tahsilat % 10 artırılarak projekte edilmiştir.

Kurumların 2013-2014 Yılı Ocak- Şubat Tahakkukları Balıkesir Devlet Hastanesi 2014 Ocak ayında 2013 Ocak ayına göre % 11, 2014 Şubat ayında ise 2013 Şubat ayına göre % 3 artmıştır. Atatürk Devlet Hastanesi 2014 Ocak ayında 2013 Ocak ayına göre % 6 artmıştır.

Balıkesir Devlet Hastanesi Tespitler I Balıkesir Devlet Hastanesi Hasta Adı: Bülent Erdoğan T.C Kimlik No: 25082554012 Yatış No:40075 Klinik: Genel Cerrahi Tanı: Hemoroid Hastanenin TİG birimince epikiriz raporları ve HBYS kayıtlarında yapılan incelemelerde hastanenin tanı ile yapılan işlemlerin uyuşmadığını tespit etmiştir. Hastanın tanısı hemoroid yapılan işlem Pilonidal Sinüs Eksizyonu’dur. Hemoroid tanılı hastaya hemoroidektomi yapılması gerekiyordu. Hastanın faturası SGK’ya düzenlenmiş ve işlem sonlandırılmış. SUT Ek 2/C tanıya dayalı işlem puan tablosunda; -Hemoroidektomi işlem puanı 762,73 0,593 ile çarpımı sonucunda işlem birim fiyatı 453,82 TL olacaktı. -Pilonidal Sinüs Eksizyonu işlem puanı 643,17 0,593 ile çarpımı sonucunda birim fiyatı 382,68 TL olmuştur. Hastanenin bu işlemden maddi kaybı 71,13 TL dir.

Balıkesir Devlet Hastanesi Tespitler II Balıkesir Devlet Hastanesi Hasta Adı: Bedriye BALCI T.C Kimlik No: 11929772626 Klinik: Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi Tanı: Kalp Kapağı Protezi Hastanın SGK fatura edilen tutar 8.644 TL’dir. Hastaya Replasman Mitral Kapak operasyonu SUT hizmet kodu P604710 birim fiyatı 7.449,04 TL’dir. Tanıya dayalı işlem kapsamında faturada yok hizmet başına faturalandırılmış 1.170 TL olarak. Ayrıca Transkateter Tedavi Koroner Dışında Tromboliz dışında başka bir amaç için yapılan tedavi SUT kodu P607710 birim fiyatı 250.84 TL’dir. Hizmet başına faturalandırılmış 207 TL olarak. Ayrıca Mekanik Kalp Kapağı ayrıca faturalandırılmış. Tutarı 1.759 TL: Toplam fatura bedeli 9.458 TL olacaktı. Hastanenin kaybı 814 TL’dir.

Genel Sekreterlik Gelir Kontrol Birimi Faturalandırma Model 1 İhtiyaç: 1-Sağlık tesislerinin gelir tahakkuk birimlerinin güçlendirilmesi. 2- Genel Sekreterlik gelir kontrol biriminin çalışan sayısının artırılması. 3- Sağlık tesislerinde klinik çalışanların hepsine yapılacak işin öneminin anlatılması. 4- Kliniklerde teknolojik ihtiyaçların karşılanması. Genel Sekreterlik Gelir Kontrol Birimi Devlet Hastanesi Atatürk Devlet Bandırma Devlet Edremit Devlet Ayvalık Devlet Burhaniye Devlet Göğüs Hastanesi Gönen Devlet Bigadiç Devlet Susurluk Devlet İvrindi Devlet Sındırgı Devlet Erdek Devlet Manyas Devlet Havran Devlet Savaştepe Devlet Dursunbey Devlet HBYS

Faturalandırma Birimlerinin Yapılandırması Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Tesisi Mali Hizmetler Başkanlığı Gelir Kontrol Birimi Faturalandırma Birimi Danışmanlık Faturaların mevzuata uygunluğunu sağlama Fatura eksikliklerinin tespiti İlgili fatura personellerinin eğitimi Farkındalık Epikirizi inceleme Hasta tanı ve tedavi uyumluluğunu kontrol. Ameliyat, müdahale bilgilerinin doğruluğunun kontrolü. HBYS fatura dönem sonlandırma, Mevzuata uygun fatura, Sut hükümlerine göre yapılan hizmetlerin kontrolü, Muhasebe sistemi ile koordinasyon.

Faturalandırma İş Akış Şeması I (Ayaktan Hasta) Başvurusu Poliklinik Muayene HBYS Kayıt (Provizyon Sorgulama) Hizmet Kayıt Tetkik İstenmesi Hizmet Kayıt Laboratuar ve Radyoloji Yatan Hasta Faturalandırma Birimi -Ayaktan hasta başvurusundan başlayarak provizyon sorgulaması yapan personel, poliklinik sekreteri, Hemşire, Doktor , Laboratuar ve Radyoloji personelinin yapmış olduğu hizmetleri eksiksiz olarak HBYS’ye kayıt etmesi.

Faturalandırma İş Akış Şeması II (Yatan Hasta) Laboratuar ve Radyoloji Ameliyat Yatan Hasta Sorumlu Hekim ve Hemşire tarafından istenen tetkik, tahlil order edilen ilaç ve malzemeleri HBYS üzerinden görülür ve kayıt edilir. Eczane-Medikal Depo Hasta yatış süresince yapılan her türlü ameliyat,tahlil, radyoloji ve tıbbi müdahaleler hekim tarafından, enjeksiyon, sarf malzeme, aspirasyon vb. işlemler hemşire tarafından HBYS’ye kayıt edilir. HBYS Tedavisi tamamlanan hastanın epikirizi hazırlanır yapılan tüm işlemlerin ve kullanılan tüm ilaçların , malzemelerin kontrolü yapılır. Hasta Taburcu Ex veya Sevk Faturalandırma Birimi

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Gelir Kontrol Birimi Murat UYSAL Selma ÖZEN TELEFON: 245 9595-2062 Mail: khbfatura@gmail.com

Düşünmek ve söylemek kolay, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur. fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur.