Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Laboratuvar Bilgi Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Laboratuvar Bilgi Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Laboratuvar Bilgi Sistemleri
Laboratuvar bilgi sistemi test istemlerinin kayıtları, örneklerin alınma zamanları ve test süreçleri, tamamlanan test sonuçlarının kayıtları, istemi yapan bölümlere test sonuçlarının iletilmesi, hastalara verilen bütün test sonuçlarının periyodik raporlarının alınması, istatistiklerin hazırlanması, laboratuvar işlemlerinin yönetimi ve kalite kontrol süreçleri için kayıtların tutulması işlevlerini içermektedir.

2 Radyoloji Bilgi Sistemi
Radyoloji bölümünde elektronik depolamaya izin veren görüntü arşivleme ve iletişim sistemleri (PACS) gibi tıbbi görüntülerin yansıtılması ve aktarılmasına olanak veren sistemler kullanılmaktadır. PACS sistemleri tıbbi görüntülerin elektronik olarak elde edildiği, ayrıldığı, aktarıldığı, depolandığı ve görüntülendiği elektronik ve ideal olarak filmsiz bilgi sistemidir

3 Eczane Bilgi Sistemi Eczane bilgi sistemi yatan hastaların ve ayaktan tedavi edilen hastaları tanımlayan yaş, cinsiyet, teşhis, alerjiler, ilaç duyarlılıkları ve en son tedavi edilen hastalığı için aldığı ilaç profili gibi hasta tedavisine ilişkin kayıtları tutar

4 Eczane Bilgi Sistemi Reçeteleri uygun dozaj, ilaçların birden fazla verilmesi, ilaçların etkileşimleri, hasta alerjileri ve kontraendikasyonlar açısından kontrol etmek, Hekimlere ilaç tedavi profilleri, ilaç formülleri ve ilaçların reçete edilmesi ile ilgili bilgi sağlamak Hemşirelere ilaçların yönetimi ile ilgili bilgi sağlamaktır.

5 Eczane Bilgi Sistemi İlaçların satın alınması, Stokların tutulması,
İlaçların üretimi, bileşimi ve İlaçların hastalara veya bölümlere dağıtımını sağlamaktır

6 Hemşirelik uygulamaları
Bilgisayar programları hastanın tedavisinin planlanmasında, yoğun bakımda hastanın izlenmesinde, hemşirelik bölümünün yönetiminde hemşirelere yardım etmektedir. Protokol tabanlı hemşirelik tedavi sistemleri, hastanın tedavisinin yönetimi ve planlanmasına yardım etmektedir.

7 Hemşirelik uygulamaları
Tek tip bir standart hemşirelik bakımı programlanmakta ve elektronik ortamda saklanmaktadır. Hemşire sisteme tedavinin kodunu girdiğinde, sistem hemşirenin yapması gerekenleri ve karşılaşabileceği durumları hemşireye aktarmaktadır.

8 İstem Girilmesi istem girişi genellikle hemşireler veya hekimler tarafından gerçekleştirilen ilaçlar, laboratuvar testleri ve prosedürleri için istemlerin on-line girilmesini ifade eder. Sistem içerisinde tanısal testler, malzemeler, tedaviler için istemler genellikle hekimler veya hemşireler tarafından bir hemşirelik ünitesinde başlatılmaktadır.

9 Sonuçların Rapor Edilmesi
Sonuçların raporlanması uygulamaları tanısal test ve tedavi sonuçlarının laboratuvar, radyoloji ve diğer bölümlerden elde edilmesi ve bunları sorgulama için doğrudan bakım veren kişilere sunabilmek amacıyla tasarlanmış sistemlerdir. Özellikle laboratuvar sonuçlarının akış çizelgeleri ve grafiksel görüntüler şeklinde gösterimini gerçekleştirmektedir

10 Bakım Noktası Sistemleri
Bir bakım noktası sistemi verinin bakım hizmetinin sunulduğu yerde tutulduğu bir sistemdir. En yaygın örneklerden birisi hasta verilerinin yatak başında girilerek tutulduğu yatak başı terminal sistemidir. Bu sistemler hastanın yatak başında olabilecekleri gibi, bakım vericilerin taşıyabildikleri elde tutulan cihazlar olabilmektedir.

11 Diğer Hekimlerle ve Hastalarla İletişim
Elektronik posta ( ) yoluyla hafta sonunda hastası olan bir hekimin meslektaşı ile iletişim sağlaması mümkündür. Video telekonferans diğer bir iletişim kaynağıdır. Bir radyologun önceden dikte edilmiş bir infiltrasyon (herhangi bir maddenin doku içine sızması, doku yapısında birikimi) hakkındaki fikirlerini onun görüntü üzerinde hareket eden imlecini görerek işitmek teknolojik olarak mümkündür. Böyle bir bilgi kaynağını klinik bilgi sistemine entegre etmek klinisyenin yoğun bakım ünitesindeki bir hastanın röntgen görüntü yorumunu anında elde etmesini sağlayacaktır


"Laboratuvar Bilgi Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları