YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ II
YABANCILAR VE YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERİN TAŞINMAZ TASARRUFLARI
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı
İl Koordinasyon Bilgi Sistemi
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Doruk İyileştirme Takımı
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
TAKBİS ERP UYGULAMASINDAN SİSTEM AÇILIR.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
EDREMİT TİCARET ODASI EDREMİT TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
YABANCI GERÇEK KİŞİLERİN TAŞINMAZ EDİNİMİ
Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı İnceleme İzleme Değerlendirme Birimi
Mükelleflerin İzahat Talepleri
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
DENİZLİ 18. TAPU VE KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Güney Ege İyileştirme Takımı Çalışma Raporu.
Tapu Sicilindeki Hataların Düzeltilmesi
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAL DEVLET.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ TAPU MÜDÜRLÜĞÜ.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İLAN EDİLEN RİSKLİ ALANLAR
YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERİN TAŞINMAZ MÜLKİYETİ ve
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muhtar Bilgi Sistemi.
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1.  Hukuk Veri Girişi Hukuk Veri Giriş Hataları Öneriler SUNUMUN İÇERİĞİ.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
1 Yönetim Bilgi Sistemleri 2015– ANKARA Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
NÜFUS MEVZUATI Aile kütüklerinin yenilenmesi
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Recep Alperen KAVAK Tapu ve Kadastro Uzmanı
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Sunum transkripti:

YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hatice ANKAY

YABANCI GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN TAŞINMAZ EDİNİMLERİNDE TAKBİS’E KAYIT İŞLEMLERİ Serpil KAYA PANOS Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı İnceleme İzleme Değerlendirme Birimi Hatice ANKAY

AMAÇ: Yabancı gerçek ve tüzel kişilerin ülkemizde taşınmaz tasarruflarına ilişkin taleplerinin sonucunda alıcı ve satıcı adına doldurulan bilgi formları Genel Müdürlüğümüze gönderilmekte idi. Tüm Tapu Müdürlüklerimizin TAKBİS’e geçmesiyle 15/03/2012 tarih 1725 no’lu genelge ile Bilgi Formu doldurulması uygulamasına son verilmiştir. Yapılan kontrollerde Yabancı Mülkiyeti Programı ile TAKBİS’de yer alan kayıtlarda uyuşmazlıklar tespit edilmiş olup; bu uyuşmazlıkların giderilmesi için Veri Eşleştirme Programı yapılmıştır. Bu kapsamda 81 il, birim personelleri arasında paylaştırılmıştır. Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Yabancı Mülkiyet Programında olup TAKBİS’de yer almayan kayıtlar, Yabancı Mülkiyet Programında ve TAKBİS’de uyrukları farklı girilen aynı kayıtlar, Hazırlanan Excel tabloları ilgili müdürlüklere gönderilmiştir. Yapılan kontrollerde bir çok yabancı uyruklu gerçek kişinin TAKBİS’e TC uyruklu olarak veya uyruk bilgisinin yanlış girildiği görülmüş ve bu kayıtların düzeltilmesi sağlanmıştır.  Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

İSTATİSTİKSEL RAPOR ALMA PROGRAMI Bu programda, detaylı olarak alınan kayıtlarda; Kişinin birden fazla sistem numarasına sahip olduğu, TC kimlik numaralarının yanlış olduğu, Kimlik bilgilerinin eksik olduğu, TC vatandaşlığından izinle çıkmış kişilerin vatandaşlık tipinin YABANCI olduğu, 4112/5203/5901 Sayılı Yasaya Tabi mi? kutucuğunun işaretlenmediği,(10174 Kayıt) Yabancı uyruklu gerçek kişilerin vatandaşlık tipinin TC VATANDAŞLIĞINDAN İZİNLE ÇIKMIŞ olarak seçildiği, 4112/5203/5901 Sayılı Yasaya Tabi mi? kutucuğunun işaretlendiği görülmüştür. (8400 Kayıt) Yukarıda bahsi geçen hatalar, MERNİS’den kontrolleri yapılmış, müdürlüklere uzaktan erişim sağlanarak kayıtlardaki vatandaşlık tipleri düzeltilmiştir. Kimlik bilgileri eksik kayıtlar müdürlüğe gönderilerek, tamamlanmasının sağlanması istenilmiştir. Hatice ANKAY

Vatandaşlık tipi T.C. Vatandaşlığından İzinle Çıkmış olup; 4112/5203/5901 Sayılı Yasaya Tabi mi? kutucuğunun işaretlenmediği kayıt örnekleri Hatice ANKAY

Vatandaşlık tipi YABANCI olup; 4112/5203/5901 Sayılı Yasaya Tabi mi Vatandaşlık tipi YABANCI olup; 4112/5203/5901 Sayılı Yasaya Tabi mi? kutucuğunun işaretlendiği kayıt örnekleri Hatice ANKAY

Malik isminin başında …uyruklu olarak girildiği kayıt örneği Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

EKONOMİ BAKANLIĞI; 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE TÜRKİYE'DE FAALİYETTE BULUNAN YABANCI SERMAYELİ FİRMALAR LİSTESİ Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

KONULAR 4112/5203/5901 Sayılı Yasaya Tabi Olan (Pembe-Mavi Kart Sahibi) Türk Vatandaşlığından İzinle Çıkmış Kişilerin TAKBİS’e Kaydı Yabancı Gerçek Kişilerin TAKBİS’e Kaydı Yabancı ve Yabancı Sermayeli Şirketlerin Taşınmaz ve Sınırlı Ayni Hak Edinimlerinin TAKBİS’e Kaydı Hatice ANKAY

4112/5203/5901 Sayılı Yasaya Tabi Olan (Pembe-Mavi Kart Sahibi) Türk Vatandaşlığından İzinle Çıkmış Kişilerin TAKBİS’e Kaydı: Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY Bu kişilerin Vatandaşlığını kazandığı ülkenin RESMİ KİMLİK KARTI veya PASAPORT’unun yanında 4112/5203/5901 SAYILI KANUNLA SAKLI TUTULAN HAKLARIN KULLANILMASINA İLİŞKİN BELGE (PEMBE VE MAVİ KART) ibraz etmesi, bu belgesi yoksa NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ alınması gerekir..

Hatice ANKAY KİMLİK TİPİ PASAPORT YADA YABANCI KİMLİK BELGESİ OLMAK ZORUNDADIR.ADI,SOYADI,VARSA BABA ADI,DOĞUM YERİ ,DOĞUM TARİHİ ZORUNLUDUR.ZATEN MERNİSTEN BUNLARI OTAMATİK ÇEKER.BU EKRANDA KİŞİNİN ÜLKESİ KESİNLİKLE DEĞİŞTİRİLMEZ.

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY 5901/5203/4112 SAYILI KANUNA TABİ MU KUTUCUNA GİRİLİP

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY Sağ üst köşede yanan kırmızı ışık, kişinin yabancı ya da Vatandaşlıktan İzinle çıkmış olduğunu göstermektedir. Talepte bulunan ve işlemi yapılan kişi Yabancı veya İzinle çıkmış ise kırmızı ışığın yandığı görülmelidir. ‘T.C. Vatandaşlığından İzin İle Çıkmış’ yazısı görülmelidir.

Hatice ANKAY ÖRNEKTE RESMİ SENETLERDE 30 HEKTAR UYARISI GÖZÜKMEKTEDİR VE BU ZORUNLUDUR. KİŞİNİN KİMLİK BİLGİLERİNDE İZİNLE ÇIKANLARDA UYRUK BİLGİSİ VE VATANDAŞLIK TİPİ YETKİLİ MÜDÜR YRD. KONTROL ETMESİ ZORUNLUDUR. EĞER GİRİLMEMİŞ İSE TEKRARDAN GİRİLMESİ GEREKİR.AMA RESMİ SENETTE OYNAYARAK DEĞİL SİSTEMİ GERİ ALARAK.

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY 03.12.2013 tarih 1504 sayılı talimat yayımlanarak yabancı gerçek kişilerin taşınmaz edinimlerinde siteme uyruk bilgisi girişleri açıklanmıştır.

2. Yabancı Gerçek Kişilerin TAKBİS’e Kaydı: Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY KİŞİ SİSTEMDE BULUNMAZ İSE SIFIRDAN KAYIT OLUŞUR.

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY BURDA ÖNEMLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KİŞİNİN BİLGİLERİ SİSTEME DOĞRU YAZILMASI GEREKİR.ADI, SOYADI, DOĞUM YERİ,DOĞUM TARİHİ MECBURİDİR.

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

TAKBİS ÜZERİNDE DÜZELTMELER TAKBİS sistemi üzerinde yapılan incelemeler doğrultusunda doğumla Türk vatandaşlığını kazanıp Bakanlar Kurulu kararı ile çıkan kişilerin yabancı kişiler gibi yazıldığı görülmüş olup, izinle çıkan kişiler için 4112/5203/5901 Sayılı Kanuna Tabi mi? butonunun girilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Ayrıca bu kişilerin mavi veya pembe kartları olmaması durumunda Nüfus Kayıt Örneği istenilmesi sistemde zorunlu hale getirilmiştir. Bir yabancı gerçek kişi için birden fazla vatandaşlık tipi seçilmesinin önüne geçilmiştir. Böylece TAKBİS sistemi üzerinde bir yabancı gerçek kişi için sadece bir vatandaşlık tipi seçilecektir. Ayrıca Firari, mütegayyip, çift uyruklular gibi kriterler TAKBİS sistemden temizlenerek, sistemin ihtiyaçlara göre yeniden yapılanma çalışmaları devam etmektedir. Hatice ANKAY

TAKBİS ÜZERİNDE DÜZELTMELER Türk Asıllı Yunan Uyruklu kişilerin taşınmaz ediniminde 4112/5203/5901 Sayılı Kanuna Tabi mi? butonunun işaretlenmesi seçeneği engellenmektedir. KKTC vatandaşlarının taşınmaz ediniminde bu kişilerin yabancı gerçek kişi veya 4112/5203/5901 Sayılı Kanununa Tabi mi? seçeneği sistem üzerinde engellenmiş olup bu kişilerin Özel Statüye Tabi Yabancı kişiler olarak sisteme kaydı sağlanmıştır. Hatice ANKAY

3. Yabancı ve Yabancı Sermayeli Şirketlerin TAKBİS’e Kaydı: Hatice ANKAY

Üç özel kanunla taşınmaz edinebilirler; Turizm Teşvik Kanunu Yabancı ülkelerde kendi kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri; Üç özel kanunla taşınmaz edinebilirler; Turizm Teşvik Kanunu Endüstri Bölgeleri Kanunu Petrol Kanunu Yabancı Sermayeli Şirketler; Ticaret Sicil Müdürlüklerince verilmiş yetki belgelerinde: 2644 Sayılı Tapu Kanununun 36. Maddesi Kapsamındaki Yabancı Sermayeli Şirkettir, 2644 Sayılı Tapu Kanunun 36. Maddesi Kapsamı Dışındaki Yabancı Sermayeli Şirkettir’ ibaresi olmasına dikkat edilmelidir. Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Hatice ANKAY

Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı E-posta: tk34298@tkgm.gov.tr Teşekkürler… Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı İletişim: (0312) 413 68 54 (0312) 413 68 67 (0312) 551 42 62 (0312) 551 46 72 E-posta: tk34298@tkgm.gov.tr Hatice ANKAY