Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doruk İyileştirme Takımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doruk İyileştirme Takımı"— Sunum transkripti:

1 Doruk İyileştirme Takımı
Antalya Tapu ve Kadastro VI. Bölge Müdürlüğü Doruk İyileştirme Takımı

2 Çalışmanın Yapıldığı Bölge Müdürlüğü: Antalya VI. Bölge Müdürlüğü
İyileştirme Takımını Adı: Doruk Takımı Takımın Lideri: Yusuf ÇATAL Takımın Raportörü: İsmail İLHAN Takım Üyeleri: 6.Bölge Müdürlüğü Yusuf ÇATAL 6.Bölge Müdürlüğü Faruk ALAÇIK Antalya Kadastro Müdürlüğü İsmail İLHAN Ant/Kemer Tapu Müdürlüğü Erdoğan BİLGİN Finike Tapu Müdürlüğü Setenay ÇİFCİ Isparta Kadastro Müdürlüğü Adnan TOYLAN Burdur Tapu Müdürlüğü Fethiye ALKAN Burdur Tapu Müdürlüğü Şaziye İLHAN Gölhisar Tapu Müdürlüğü Süheyla ERMEÇ Alanya Tapu Müdürlüğü Tunahan UYSAL Kepez Tapu Müdürlüğü İbrahim YILMAZ Kaş Tapu Müdürlüğü Adile İKİZ Ağlasun Tapu Müdürlüğü Metin BULUT Isparta Tapu Müdürlüğü Yusuf DEMİRCİOĞLU İyileştirme Çalışmasının Konusu: TC Kimlik numaralarının TAKBİS Sisteminde olmaması nedeniyle iş yükünün artması Çalışmanın Başlama Tarih: Çalışmanın Bitirildiği Tarih:

3 Problem Havuzu 1 Yıllık İzinlerin planlanmaması 2 Tapu Müdürlüklerinde vatandaşların bilgilendirme ve yönlendirme ile ilgili problemler 3 Tapu Müdürlüklerinde hacizlerin yoğunluğu ve paylaştırılması ile ilgili problemler 4 Hizmet içi eğitim eksikliği ve yetersizliği 5 Personel Eksikliği 6 TC Kimlik numaralarının TAKBİS Sisteminde olmaması nedeniyle iş yükünün artması 7 Ön başvuru sisteminde görevli personelin bilgi eksikliği 8 Yardımcı hizmetler personelinin sayısının yetersizliği 9 Arşiv memurlarına gerekli değerlin verilmemesi 10 oryantasyon eğitimin yeterli yapılmaması 11 Diğer resmi kurumlardan kaynaklı eksiklerin teşkilatımıza görev edilmesi

4 Problem Puanlaması Problem Havuzu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Yusuf ÇATAL Metin BULUT Faruk ALAÇIK Adnan TOYLAN Süheyla ERMEÇ Yusuf DEMİRCİOĞLU Şaziye İLHAN İbrahim YILMAZ İsmail İLHAN Adile İKİZ Tunahan UYSAL Fethiye ALKAN Erdoğan BİLGİN Setenay ÇİFCİ Bahadır GÖRGEÇ Toplam Puan : 41 71 86 87 81 119 66 19 65 32 Çalışma Yapılacak Problem: TC Kimlik numaralarının TAKBİS Sisteminde olmaması nedeniyle iş yükünün artması

5 İlk Kadastro çalışmalarında TC kimlik numarasının bulunmaması
Problem: TC Kimlik numaralarının TAKBİS Sisteminde olmaması nedeniyle iş yükünün artması Problemin Nedenleri Çözüm Önerileri İlk Kadastro çalışmalarında TC kimlik numarasının bulunmaması Kadastro Kanunun yada torba Kanunla yapılacak bir değişiklikle kadastro müdürlüklerine soruşturma görevi verilerek büyük ölçüde bu eksiklik giderile bilir. İmar uygulamaları yapılırken kayıt maliklerinin TC kimlik numaralarının yazılmaması (TC kimlik numrasının tüm vatandaşlara edindiği son gün) tarihinden sonra yapılan Kadastro çalışmalarındanda TC kimlik numarasının kullanımının tam olarak sağlanamaması Mahkemelerden infaz için gelen mahkeme kararlarının çoğunda TC kimlik numarasının olmaması Genel Müdürlüğümüzün Adelet Bakanlığı ile bilgi alış-verişi ve/veya mahalli Adli birimlerle yapılacak görüşmelerle sorun çözülebilir. Akitli işlemlerde tüzüğün 13. maddesi gereğince kimlik tespiti yapılan ilgililerin diğer taşınmazlarınada TC kimlik numarasının yazılmaması ve sistem numaralarının birleştirilmemesi TAKBİS sisteminde riskli işlemler menüsüne yapılacak bir ilave ile Tapu Müdürleri tarafından (görevlendireceği kişi) konunun takibi mümkündür. TAKBİS sisteminden önce akitli ve akitsiz işlemlerde TC. kimlik numarasının kaydedilemiyor olması ve tarihinde TC kimlik numrasının Mernis sistemine kullanılmaya başlanması TAKBİS sistemindeki mevcut kimlik bilgilerinin MERNİS sistemiyle tekrar eşleştirme yapılmasının sağlanması.

6 Problemin Nedenleri Çözüm Önerileri Yapılacak Çalışmalar
Problem: TC Kimlik numaralarının TAKBİS Sisteminde olmaması nedeniyle iş yükünün artması Problemin Nedenleri Çözüm Önerileri Yapılacak Çalışmalar İlk Kadastro çalışmalarında TC kimlik numarasının bulunmaması Kadastro Kanunun yada torba Kanunla yapılacak bir değişiklikle kadastro müdürlüklerine soruşturma görevi verilerek büyük ölçüde bu eksiklik giderilebilir. Kadastro Dairesi Başkanlığına konu iletilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak olan protokol ve/veya yasal düzenleme ile 2012 yılında çalışmaları yaygınlaştırılacak olan e-kimlik uygulaması içerisinde Tapu Müdürlüklerindeki kimlik bilgilerinin güncellenmesi kişilere zorunlu hale getirilir. İmar uygulamaları yapılırken kayıt maliklerinin TC kimlik numaralarının yazılmaması (TC kimlik numrasının tüm vatandaşlara edindiği son gün) tarihinden sonra yapılan Kadastro çalışmalarındanda TC kimlik numarasının kullanımının tam olarak sağlanamaması Mahkemelerden infaz için gelen mahkeme kararlarının çoğunda TC kimlik numarasının olmaması Genel Müdürlüğümüzün Adelet Bakanlığı ile bilgi alış-verişi ve/veya mahalli Adli birimlerle yapılacak görüşmelerle sorun çözülebilir. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri mahalli Mahkemelerle görüşerek sorunun çözümü sağlana bilir. Konu Genel Müdürlüğe iletilir. Akitli işlemlerde tüzüğün 13. maddesi gereğince kimlik tespiti yapılan ilgililerin diğer taşınmazlarınada TC kimlik numarasının yazılmaması ve sistem numaralarının birleştirilmemesi TAKBİS sisteminde riskli işlemler menüsüne yapılacak bir ilave ile Tapu Müdürleri tarafından (görevlendireceği kişi) konunun takibi mümkündür. Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkalığı ile ve Tapu Dairesi Başkanlığına konu iletilir. TAKBİS sisteminden önce akitli ve akitsiz işlemlerde TC. kimlik numarasının kaydedilemiyor olması ve tarihinde TC kimlik numrasının Mernis sistemine kullanılmaya başlanması TAKBİS sistemindeki mevcut kimlik bilgilerinin MERNİS sistemiyle tekrar eşleştirme yapılmasının sağlanması. Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkalığına konu iletilir.

7 Antalya Tapu ve Kadastro VI. Bölge Müdürlüğü Doruk İyileştirme Takımı
Dinlediğiniz için Teşekkür ederiz. Antalya Tapu ve Kadastro VI. Bölge Müdürlüğü Doruk İyileştirme Takımı


"Doruk İyileştirme Takımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları