HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
Advertisements

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF. DR
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME VE TANITIM TOPLANTISI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 1. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Fakültemiz 13 Kasım 2009 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15546 sayılı.
Uluslararası Ticaret ve Finansman 25 Eylül 2014
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Mevlana Değişim Programı Nedir?
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
BIŞKEK, EKIM FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler / Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ Türkiye’de Hareketlilik ve Erasmus 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR Pırıl AKIN YÖK AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İÇ SINAVI.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18 Şubat 2009’da uygulamaya koyduğu Farabi Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde önlisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır

KURUMUMUZUN MİSYONU Üniversitemizde bu program ve misafir ettiğimiz öğrenciler aracılığı ile üniversitemizi ulusal düzeyde daha tanınır hale getirmek, gönderdiğimiz öğrenciler aracılığı ile de ilişkilerimizi güçlendirmek ana hedeftir. Ulusal üniversiteler ile bu program kapsamındaki ilişkilerin ve hareketliliğin ve üniversitemize olan mevcut talebin daha da artırılması ve sonuç olarak mevcut protokol sayılarının artırılması ve programdan maksimum ölçüde yararlanılması amaçlanmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü olarak Türkiye’nin her yerinden Değişim Programı ile gelen öğrencilerimize yeni bir eğitim-öğretim ortamıyla sosyal ve kültürel gelişimlerine  ve farklı bir akademik ortam ile kariyerlerine olumlu katkıda bulunmayı amaçlamaktayız. Üniversitemiz 2013-2014 öğretim yılı itibariyle 61 Devlet ve 2 Vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 63 üniversite ile protokol imzalayarak programdaki çıtasını yükseltmiştir.

Rektörlük Farabi Programı Birimi FPB Ulusal ve Uluslararası Eğitim İşbirliği Genel Koordinatörlüğü (UEİGK) Genel Koordinatör Prof. Dr. Nermin Yamalık Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. Nilgün Atakan Program Koordinatörleri: Prof. Dr. Filiz Keyf Prof. Dr. Figen Demirkazık Yard. Doç. Dr. Mehmet Altınöz Fakülte Koordinatörleri (34 KİŞİ) Bölüm Koordinatörleri (70 KİŞİ) ABB UÖB EDİPB BSTİB ITB Farabi Programı Birimi FPB Ofis Sorumlusu: Nilgün Gülkök

FAKÜLTELERE GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE GELEN ÖĞRENCİ TABLOSU (2013-2014) İ.İ.B.F Eğitim Sağ Bil Edebiyat GSF Müh Diş Hek Tıp Eczacılık Fen Hukuk 44 38 24 22 8 6 3 2 1 Spor Bilimleri ve Tekn. Polatlı M.Y.O Turizm Otelcilik Sağlık Bilimleri Enstitüsü 1 2

Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mütercim Tercümanlık 4 Sosyoloji Tarih İngiliz Dili ve Edebiyatı 3 Psikoloji Sanat Tarihi 1 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Arkeoloji Fransız Dili ve Edebiyatı Seramik 2 İç Mimari 1 Resim Grafik 4 Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 9 Okul Öncesi Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği 7 BÖTE 6 PDR 2 Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Almanca Öğretmenliği 1 İ.İ.B. Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 13 İktisat Maliye 12 Sağlık İdaresi 4 Sosyal Hizmet 1 Uluslar arası İlişkiler Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği 1 Bilgisayar Mühendisliği 4 Jeoloji Mühendisliği Sağlık Bilimleri Fakültesi FTR 10 Çocuk Gelişimi 7 Beslenme 5 Hemşirelik 2

İleriye yönelik….. Görevli koordinatörlerimizin motivasyonu.. Farkındalık ve bilgilendirme… Broşürler, kitapçık ve oryantasyonlara eklenebilir Protokollerin artırılması… Görevli koordinatörlerimizin motivasyonu.. Teşekkür, destek, ödül Gelen farabi öğrencilerine yönelik… Oryantasyon, iletişim, geri bildirimlerin hazırlanması  Ofis koşullarında iyileştirme

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. Program, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın, tüm dünya ülkelerini kapsamaktadır. (ERASMUS DIŞINDA)

Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için, öğretim elemanları ise en az 1 hafta, en fazla üç ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere bu programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın tüm bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına gelebilir. Üniversitemizin şu ana kadar 8 Üniversite ile protokolü bulunmaktadır. Bunun dışında imzalanma aşamasında olan ve teklif gönderdiğimiz birçok üniversite mevcuttur.

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA PROTOKOL YAPTIĞIMIZ ÜNİVERSİTELER 1-Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi 2-Azerbaycan Devlet Pedogoji Üniversitesi 3-Ahmet Yesevi Üniversitesi 4-Atatürk Alatoo Üniversitesi 5-Burch Üniversitesi 6-Ivana Javakhıshvılı Tıblısı State (Tiflis)Üniversitesi 7-Sarajevo Üniversitesi 8-Qafqaz (Kafkas) Üniversitesi

ÜLKELERİNE GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE GELEN ÖĞRENCİ TABLOSU

ÜNİVERSİTELERİNE GÖRE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİNE GELEN ÖĞRENCİ TABLOSU

BÖLÜMLERİNE GÖRE YURTDIŞINDAN ÜNİVERSİTEMİZE GELEN ÖĞRENCİ TABLOSU

YURTDIŞINDAN ÜNİVERSİTEMİZE GELEN AKADEMİK PERSONEL İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne; 2 Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ; 1 Yabancı Diller Yüksekokulu; 1 Edebiyat Fakültesi Dil Bilimi; 1 Akademik Personel Kabul Etmiştir.

ÜNİVERSİTEMİZDEN YURTDIŞINA GİDEN ÖĞRENCİ TABLOSU Gülperi Mezkit - Edebiyat Fakültesi - Türk Halk Bilimi Bölümü - 2. sınıf Doktora Öğrencisi

Hacettepe Üniversitesi Farabi Program Koordinasyon Ofisi farabi@hacettepe.edu.tr Hacettepe Üniversitesi Mevlana Program Koordinasyon Ofisi mevlana@hacettepe.edu.tr