Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
TükoDer Bilişim Geliştirme ve Test Uygulaması Projesi
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Mathieu Zagrodzki Université de Versailles/St-Quentin.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Strateji Geliştirme Başkanlığı
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
HEMŞİRELİK VE EBELİK KONSEYİ (HEK)
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AB’de ve Türkiye’de trafik güvenliği çalışmaları ve etkin çözümleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 24 Mayıs 2011 Lefkoşa.
E.Ü.T.F Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
Gençler ve Yol Güvenliği
Mayıs 2012.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Vatandaşların Performans Ölçümüne Katılımı: Hak Beyanları Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Dönemi Çalışmalarımız ve Dönemi Planlarımız
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
HAYAT BOYU REHBERLİK VE DANIŞMANLIK SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu yayının içeriğinin sorumluluğu tamamen Piri Group konsorsiyumuna aittir ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmaz.

Amaç ve Hedefler Kurumlar arasında eşgüdüm sağlanarak, tüm parametreleri ve ilgili birimleri içine alacak şekilde, en kuvvetli şekilde, tek elden yönetilerek trafik kazalarında belli bir süre içerisinde azalmayı sağlama ve bunu belirlenen yönteme göre izlemektir.

Dünyada… Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler: Decade of Action for Road Safety programı Avrupa Birliği: Avrupa Birliği: European Road Safety Charter 2020 yılına kadar trafik kazalarında can kaybını %50 azaltmayı hedefliyor.

Stratejik hedef

Daha iyi davranış, sorumlu ve güvenli sürücülük elde etmek için Vatandaşların bilincini artırarak yol güvenliği konusuna dahil etmek 10 ana öncelik Ulaşımda yol güvenliği Mağdurlar ve ailelerine destek Yol güvenliği konusunda araştırma ve inceleme Sivil toplumun katkısı Yöneticiler arası uyum Yol güvenliği eğitimi ve öğretim Yol güvenliği bilinci Denetleme ve kontrol Araç güvenliği Altyapı ve trafik yönetimi

Strateji

Hedefimiz…  Etkileyici iletişim  Yüksek bilinirlik  Kalıcı bilinçlendirme

İletişim Hedeflerimiz… Kısa Vadede Kısa Vadede Dikkat çekmek, algı yaratmak Dikkat çekmek, algı yaratmak Orta Vadede Orta Vadede Bilinç oluşturmak, içselleştirilmesini sağlamak Bilinç oluşturmak, içselleştirilmesini sağlamak Uzun Vadede Uzun Vadede Yüzümüzü kızartacak istatistiklerin ülkesi olmamak Yüzümüzü kızartacak istatistiklerin ülkesi olmamak

Hedef kitle Yerel Paydaşlar İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Eğitimden sorumlu yerel otorite Polis GM Karayolları GM Eğitim Kurumları Üniversiteler Sürücü Kursları Bireysel Gönüllüler STK’lar Belediyeler Koordinasyon Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu Eğitim, Araştırmalar ve Kampanyalar Alt-Komitesi Trafik Kazalarını Önleme Derneği Hedef Kitle Çocuklar Üniversite öğrencileri yaş sürücüler yaş sürücüler yaş sürücüler 54 yaş üstü sürücüler Yayalar işbirliği iletişim

Uygulama alanları ve sorumlu kurumlar 1. Yerel otoriteye sahip yetkililerin trafik güvenliği konusundaki bilinç düzeyinin ve ilgilerinin arttırılması. 2.Mevcut güvenlik kurullarını, yerel idareyi desteklemek için kurulmuş Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu ve Eğitim Araştırmalar ve Kampanyalar alt- komitesinin kapasitesinin geliştirilmesi. 3.Trafik güvenliği konusundaki üniversite eğitiminin güçlendirilmesi ve trafik güvenliği personeli için özel eğitimler düzenlenmesi. 4.Toplum çapında kapsamlı bir veritabanı oluşturulması. 5.Uygulamalı trafik güvenliği araştırma ve geliştirme (ARGE) çalışmaları için bir Ulusal Merkez kurulması. Uygulama Alanı / Yasal Konular

Özetle… Ortak beklentimiz… geleceğimiz!

Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu yayının içeriğinin sorumluluğu tamamen Piri Group konsorsiyumuna aittir ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmaz.