Hayat Yolculuğuna Hoşgeldiniz ? Olcay BİRTANE. , Bu yolculuğa devam edebilmek için aşağıdaki metinleri onaylamanız gerekmektedir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Advertisements

İnternetin Güvenli Kullanımı İçin Anne-Babalara Öneriler ve Uyarılar
Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SOBA ZEHİRLENMELERİ
Ardesenmyo.wordpress.com.
Güvenli İnternet Kullanımı
ERK İSG&İK ERK –
ELEKTRİK İŞLERİ EĞİTİMİ
KOŞUL İFADELERİ GMGNKJG.
Görsel Okur-Yazarlık *
Yaşamımızın Vazgeçilmezi: Elektrik
Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
İlk Yardım İlkeleri  1) Panik yaratmayın ve bilmediğiniz bir konuda hastaya ve yaralıya müdehale etmeyin.
ELEKTRİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Elektrik Çarpmalarından Nasıl Korunabiliriz?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
Elektriği üzerinden geçiren cisimlere iletken denir.
TOPLUM SAĞLIĞI HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
Elektrik İşlerinde Güvenlik
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ENERJİ TASARRUFU NEDİR?
ELEKTRİK ÇARPMASI.
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
ARAMA MOTORU KULLANIMI
Hayatımızın Vazgeçilmezi: Elektrik
HAZIRLAYAN ŞÜKRAN EBRU GÜLBEK
Bilgiye ulaşma ve biçimlendirme yöntemleri
SUNU YAPIYORUM Hazırlayan:Merve Özdemir
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
İnternetin Güvenli Kullanımı
İnterneti Tanıyalım.
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
İNTERNET.
 Günlüğünüz olsa başkalarının okumasını engellemek için neler yaparsınız? TTelefonumuzdaki özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek için.
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
Herhangi bir kaza durumunda,
Bilişim Teknolojileri ve Yazarlık Dersi
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
ELEKTRİK TEHLİKELERİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
RUTH CLARK’IN E-ÖĞRENME İLKELERİNİ ÖĞRENMEYE NE DERSİN ?
ELEKTRİKLİ MAKİNE KULLANIM TALİMATI
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ
ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER
ELEKTR İĞİ N YOL AÇAB İ LECE Ğİ TEHL İ KELER. HAYATIMIZ İ Ç İ N VAZGEÇ İ LMEZ OLAN ELEKTR İ K ENERJ İ S İ,D İ KKATL İ KULLANILMADI Ğ INDA BÜYÜK TEHL İ.
ELEKTRİK OLMASAYDI…. ELEKTRİK Elektrik bir enerji kaynağıdır. Günlük yaşamımızda elektriği çok fazla kullanırız. O olmasa hiçbir şey yapamayız. Bu yüzden.
ZARARLI YAZILIMLAR MUSTAFA TEZCAN ARALIK,2015.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
Ayşegül GÜNDOĞMUŞ
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
10. SINIF 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 3. KONU: Elektrik Devreleri
Elektrik kazalarını oluşum nedenleri
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
ELEKTRİK ÇARPMASI.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
Sunum transkripti:

Hayat Yolculuğuna Hoşgeldiniz ? Olcay BİRTANE

, Bu yolculuğa devam edebilmek için aşağıdaki metinleri onaylamanız gerekmektedir

Kurallar Bilgisayar kullanım kuralları Bilgisayar kullanım kuralları 1.Herkes kendi bilgisayarında oturacak 2.Herkes kendi bilgisayarından sorumlu olacak 3.BT sınıfına kesinlikle hiçbir yiyecek ve içecek getirilmeyecek 4.Bilgisayara ait donanımlar değiştirilmeyecek 5.Bilgisayarda problem olduğunda öğretmene bildirilecek. 6.Öğretmenden habersiz herhangi bir program yüklenmeyecek 7.İnternette önerilen siteler kullanılacak 8.Sınıftan çıkarken düzenli ve temiz bırakılacak

Telif hakkı düzenlemeleri Yayınlanmış bir kaynaktan (örneğin Internet) fikirler, resimler yada diğer öğeleri alırken telif hakkı yasalarına dikat etmelisiniz. Başka kişilerin çalışmalarından metin alıyorsanız bunun % 10’nu yada 1000 kelimesini kullanabilirsiniz, hangisi daha kısa ise.Eğer resim yada grafik alıyorsanız, her sanatçıdan beş görüntü yada % 10’nu, hangisi daha kısa ise kullanabilirsiniz. Yayınlanmış bir kaynaktan (örneğin Internet) fikirler, resimler yada diğer öğeleri alırken telif hakkı yasalarına dikat etmelisiniz. Başka kişilerin çalışmalarından metin alıyorsanız bunun % 10’nu yada 1000 kelimesini kullanabilirsiniz, hangisi daha kısa ise.Eğer resim yada grafik alıyorsanız, her sanatçıdan beş görüntü yada % 10’nu, hangisi daha kısa ise kullanabilirsiniz. KULLANDIĞINIZ BÜTÜN METİN, RESİM, VE GRAFİKLERİN KAYNAĞINI GÖSTERMELİSİNİZ. KULLANDIĞINIZ BÜTÜN METİN, RESİM, VE GRAFİKLERİN KAYNAĞINI GÖSTERMELİSİNİZ. Örnek: Web sitesinden resim: Resmin adı: Örnek: Web sitesinden resim: Resmin adı:

Kullanılacak olan internet siteleri

Kabul ediyormusunuz ? EVET EVET EVET HAYIR HAYIR HAYIR

Hayat yolculuğunun en temel şartı Elektik kazalarından korunmaktır. Elektik kazalarından korunmaktır. Not: Bunun için sunuyu dikkatle takip ediniz.

Elektrik çarpması nedir? Elektrik çarpması: Elektrik akımının devresini insan vücudu üzerinden tamamlaması olayına Elektrik Çarpması denir. Elektrik çarpması: Elektrik akımının devresini insan vücudu üzerinden tamamlaması olayına Elektrik Çarpması denir.

Islak mekan kuralları Ellerimiz ıslak iken elektrikli aletlerden uzak duralım. Banyo ve buna benzer ıslak ortamlarda elektrikli aletleri kullanmaktan kaçınalım Ellerimiz ıslak iken elektrikli aletlerden uzak duralım. Banyo ve buna benzer ıslak ortamlarda elektrikli aletleri kullanmaktan kaçınalım

Priz kullanımı Yıpranmış kabloları, kırık fiş ve prizleri kullanmayalım. Yıpranmış kabloları, kırık fiş ve prizleri kullanmayalım. Bir elektrik prizine aynı anda birden fazla fiş takmayalım. Takılması hâlinde kablolar aşırı derecede ısınıp yangına neden olabilir. Bir elektrik prizine aynı anda birden fazla fiş takmayalım. Takılması hâlinde kablolar aşırı derecede ısınıp yangına neden olabilir.

Enerji hattı kuralalrı Elektrik iletim hatlarından uzak duralım. Yakınlarında uçurtma uçurmayalım. Elektrik iletim hatlarından uzak duralım. Yakınlarında uçurtma uçurmayalım. Çeşitli nedenlerle koparak sarkan tellere yaklaşmayalım Çeşitli nedenlerle koparak sarkan tellere yaklaşmayalım

Meteorolojik Kural Fırtınalı ve yağmurlu havalarda ağaç altında durmayalım, açık alanda Fırtınalı ve yağmurlu havalarda ağaç altında durmayalım, açık alanda oynamayalım ve suda yüzmeyelim, çünkü yıldırım çarpabilir. oynamayalım ve suda yüzmeyelim, çünkü yıldırım çarpabilir.

Elektrikte çalışma kuralı Elektrikle uğraşırken kalın lastik tabanlı ayakkabılar giymeliyiz. Elektrikle uğraşırken kalın lastik tabanlı ayakkabılar giymeliyiz.

UNUTMA !!!! Elektrikle şaka olmaz. Elektrikle şaka olmaz.

Elektrik çarpılması esnasında Yalıtkan bir malzeme yardımı ile elektrik ile bağlantısını kesiniz. Yalıtkan bir malzeme yardımı ile elektrik ile bağlantısını kesiniz.

Ya şimdi ???? Sırt üstü yatırınız. Sırt üstü yatırınız. Lastik tabanlı ayakkabınız veya lastik eldiveniniz yoksa sakın dokunmayınız Lastik tabanlı ayakkabınız veya lastik eldiveniniz yoksa sakın dokunmayınız Hemen hastaneyi arayarak ambulans çağırınız. Hemen hastaneyi arayarak ambulans çağırınız.

Araştırıyorum-Öğreniyorum PAYLAŞIYORUM Çevrenizde elektrik çarpılmasına maaruz kalmış kişilerle konuşarak deneyimlerinizi not alın ve sınıfta arkadaşlarınızla paylaşın!!! Çevrenizde elektrik çarpılmasına maaruz kalmış kişilerle konuşarak deneyimlerinizi not alın ve sınıfta arkadaşlarınızla paylaşın!!!

Kaynaklar

Tebrikler BAŞARDINIZ BAŞARDINIZ

BİTTİ