Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Günlüğünüz olsa başkalarının okumasını engellemek için neler yaparsınız? TTelefonumuzdaki özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek için.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Günlüğünüz olsa başkalarının okumasını engellemek için neler yaparsınız? TTelefonumuzdaki özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek için."— Sunum transkripti:

1

2  Günlüğünüz olsa başkalarının okumasını engellemek için neler yaparsınız? TTelefonumuzdaki özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek için neler yaparsınız?  Bilgisayardaki özel belgelerinize başkalarının ulaşmasını engellemek için neler yaparsınız?

3  Günlük hayatta şifreleme işlemlerini nerelerde kullanıyoruz? ŞŞifre oluştururken nelere dikkat etmeliyiz?

4  Başkaları tarafından kolayca bulunabilecek şifreler seçilmemelidir.  Aynı harften ve sayıdan oluşan şifreler seçilmemelidir.  Ardışık sayılardan ve alfabe sırasından oluşan şifreler seçilmemelidir.  Şifre sahibinin gerçek hayatta kullandığı sahsına özel numaraların tamamı veya bir bölümü şifre olarak seçilmemelidir.  Yer isimleri şifre olarak seçilmemelidir.  Klavyedeki harf düzeninden oluşan kelimeler şifre olarak seçilmemelidir.

5 GGüvenlik Duvarı Nedir?  İnternet üzerinden başkalarının izinsiz bilgisayarınıza ulaşmasını engellemek üzere kullanılan yazılım ve donanımlardır.  Güvenlik Duvarı Nasıl Çalışır?  Güvenlik duvarı bilgisayarın kapısında oturan bekçiye benzer. İnternette dahil olmak üzere hangi yazılımların nelere ulaşıp ulaşamayacağını belirler.

6 Bilişim Suçu Nedir? Ülkemizde en çok işlenen bilişim suçları nelerdir?

7  Yasadışı siteler ile ilgili şikayetlerinizi ‘155@iem.gov.tr’ adlı e-posta adresine bildirebilirsiniz.  Şikayetçi olduğunuz konularda adli makamlar tarafından takip yapılmaktadır.  Şirketinize veya şahsınıza ait önemli bilgilerin yer aldığı bilgisayarınız ile özel güvenlik önlemleri almadan internete bağlanmayınız.  İnternet ortamında tam güvenliğin hiçbir zaman sağlanamayacağını unutmayınız. Mesajlaşırken tanıştığınız kişilere kendiniz, aileniz, adresiniz, telefonunuz gibi bilgilerinizi vermeyiniz.  İnternet ortamında tanıştığınız kişilere kredi kartı numaranızı vermeyiniz.  İnternet ortamında yapılan yazışmalarda özel yöntemler kullanınız.

8  Aşağıdaki sitelere girerek bilişim suçları ve önlemleri ile ilgili bilgi edininiz.  www.iem.gov.tr  www.diyarbakirpol.tr\bilisim\bilisim.htm  www.bilisimhukuku.com  Küresel ısınma ile ilgili internet, gazete ve kitaplardan araştırma yapınız.  www.biltek.tubitak.gov.tr  www.cevreorman.gov.tr  www.nationalgeographic.com.tr  www.dogadernegi.org.tr


" Günlüğünüz olsa başkalarının okumasını engellemek için neler yaparsınız? TTelefonumuzdaki özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek için." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları