Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ
Hazırlayan = Kübra SANİGÜL Bilgisayar Öğretmeni

2 Resmimizi inceleyelim gördüklerimizi söyleyelim

3 Güvenliğimiz için önlem almalıyız
Kabloların Güvenliği: Bilgisayara elektrik sağlayan kablonun yalıtkan plastiğinde açıklık ve zedelenme olmamalıdır. Bozuk kabloların değiştirilmesi gerekir. Kabloların düzenli olmasına ve ezilmemesine dikkat edilmelidir. Bilgisayarı kapatmadan fişi çıkarılmamalıdır. Elektrik kesildiğinde bilgisayar kapatılmalıdır. Elektrik yeniden geldiğinde açık durumdaki bilgisayar zarar görebilir. Islak elle fişleri tutmak veya düğmeleri açıp kapatmak tehlikelidir.

4 Güvenliğimiz için önlem almalıyız
Priz ve Ekran Güvenliği: Kırık veya yerinden çıkmış prizler tamir edilmeli ve öyle kullanılmalıdır. Su iletkendir. Bu sebeple ıslak elle prize, fişe, bilgisayar ekranına dokunulmamalıdır. Bilgisayar ekranı nemden, aşırı sıcak veya soğuktan korunmalıdır. Ekran camının çizilmemesine dikkat edilmelidir. Bilgisayar çalışırken ekranı ıslak bezle silmek camın çatlamasına sebep olabilir. Islak elle ekrana dokunulmamalıdır. Monitörün üstü kitap, defter gibi şeyler kapatılırsa monitör ısınıp yanabilir. Ekran üzerinde filtre bulunmalıdır. Bu,kullanıcının göz sağlığı için önemlidir.

5 Güvenliğimiz için önlem almalıyız
Açma-Kapama Düğmelerinin Kullanımı : Bilgisayar çalışırken bu düğmelere basılmamalıdır. Çalışma bitince önce programlar, sonra bilgisayar (doğru şekilde) kapatılmalıdır. Islak elle açma kapama düğmelerine basılmamalıdır. Bu düğmelerdeki elektrik ıslak elden vücuda geçip çarpabilir.

6 Güvenliğimiz için önlem almalıyız
Fare ve Klavye Kullanımı: Klavye ve farenin üzerine yiyecek kırıntıları veya içecek dökülmemesine dikkate edilmelidir. Klavye ve fare ıslak elle kullanılmamalıdır. Temizlikleri kuru ve yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Klavye ve farenin tuşlarına sert bir şekilde basılmamalıdır.

7 Güvenliğimiz için önlem almalıyız
Klavye, Fare El, Bilek ve Kollar: Klavye, fazla zorlamayı engellemek için kullanıcının önünde ve yakın durmalıdır. Klavye kullanırken uzanma Klavye kullanırken uzanma hareketi yapılmamalıdır. Ön kollar yere paralel durmalı, dirsek açısı en az 90 derece olmalıdır. Fare klavyeye yakın ve aynı yükseklikte durmalıdır. Fare kullanılmadığı zaman eller kucağa konularak dinlendirilmelidir, farenin üzerinde tutulmamalıdır.


"BİLGİSAYAR VE GÜVENLİĞİMİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları