Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternetin Güvenli Kullanımı İçin Anne-Babalara Öneriler ve Uyarılar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternetin Güvenli Kullanımı İçin Anne-Babalara Öneriler ve Uyarılar"— Sunum transkripti:

1 İnternetin Güvenli Kullanımı İçin Anne-Babalara Öneriler ve Uyarılar
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Ocak’ın B.Ü. Özel Ayşeabla Okullarında 18 Ocak 2013 tarihinde verdiği eğitim notlarından ve adresinden yararlanılarak hazırlanılmıştır.

2 Bilgisayarınızı evde ortak kullanıma açık bir alanda, ekran herkes tarafından görülebilecek şekilde bulundurunuz. İnternet kullanımı ile ilgili kurallar belirleyiniz ve zaman sınırlaması yapınız. Filtre programları kullanınız.

3 Bilgisayarınızda mutlaka virüs koruma programı kullanınız.
Çocuklarınızla zaman geçiriniz, onlara eğitici ve alternatif bilgisayar oyunları öneriniz hatta birlikte oynayınız. Çocuklarınızın oynadığı oyunları, üyesi olduğu sosyal paylaşım sitelerini, bu sitelerde kimlerle arkadaş olduğunu, yazıştığını ve veri paylaşımında bulunduğunu takip ediniz.

4 Çocuklarınızı sosyal paylaşım ve oyun sitelerinde kişisel bilgilerini (şifre, doğum tarihi ve yeri, okulu-ev adresi, anne kızlık soyadı, akrabalık ilişkileri ve yer bildirimi) paylaşmamaları konusunda uyarınız. İnternette karşılaştığı her şeye inanmaması konusunda çocuklarınızı uyarınız ve internette tanıştığı insanlarla ASLA görüşmemesini, böyle bir durumda hemen bir yetişkini (anne-baba, öğretmen, polis) bilgilendirmesi gerektiğini söyleyiniz.

5 Çocuklarınızın öğretmenleriyle sürekli iletişim halinde olunuz.
Çocuklarınızı internetin yararlarının yanı sıra zararları da olduğu konusunda bilgilendiriniz.

6 Çocuğunuzla, internetin yanlış/kötü kullanımının bir suç olduğunu ve bunun sonucunda resmi makamlarca yaptırımlar uygulanabileceğini konuşunuz. Çocuğunuzun bilinçli bir internet kullanıcısı olmasını sağlayınız ve ÇOCUĞUNUZLA BAĞLANTIYI KOPARMAYINIZ!


"İnternetin Güvenli Kullanımı İçin Anne-Babalara Öneriler ve Uyarılar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları