Mühendislik Eğitiminde Akreditasyon ve MÜDEK Deneyimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Dr. Şeyda Serdar-Asan İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AEFIS SİSTEMİNİN KULLANIMI
Ülkemizdeki Mühendislik Eğitiminde Akreditasyon
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Bologna Süreci Kapsamında Alan Yeterliklerinin Belirlenmesi ve Kalite Güvencesinde Dekanlar Konseylerinin Rolü: Mühendislik.
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.

MÜDEK Mühendislik Değerlendirme Kurulu
MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİSİ AÇISINDAN AKREDİTASYON, MÜDEK DEĞERLENDİRME SÜRECİ VE AEFIS SİSTEMİNİN KULLANIMI MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİSİ AÇISINDAN AKREDİTASYON, MÜDEK.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AEFIS SİSTEMİNİN KULLANIMI
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
ÇIKTI TEMELLİ DEĞERLENDİRME ZAHMETE DEĞER Mİ?
MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİSİ AÇISINDAN AKREDİTASYON, MÜDEK DEĞERLENDİRME SÜRECİ VE AEFIS SİSTEMİNİN KULLANIMI MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİSİ AÇISINDAN AKREDİTASYON, MÜDEK.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AEFIS SİSTEMİNİN KULLANIMI
Yüksek Öğretim Kurumlarında ve Mühendislik Programlarında Çeşitlilik
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÖDÜL SÜRECİ ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ HOŞGELDİNİZ.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Bologna Uzmanları Ulusal Takımı
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Sunum İçeriği Lisansüstü program akreditasyonu için Avrupa’dan örnekler: Mühendislik Enformatik Kimya Diğer Mühendislik yüksek lisans programları için.
24. MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI Mayıs 2012, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Eğitiminde Tasarım Dersleri Prof. Dr.
MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği 14. MDK Toplantısı 4-5 Mayıs 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ABET HAZIRLIKLARI Makina Mühendisliği Bölümü Lisans Eğitimi Ölçme Değerlendirme Komitesi (LEÖDK) Mühendislik Fakültesi Sunumu.
21. MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI Ekim 2010, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1 Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme.
ANTALYA KALİTE ÖDÜLÜ S Ü R E Ç Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya.
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
YETKİN MÜHENDİSLİK PANELİ MUSTAFA ÇOBANOĞLU MÜDEK MAK ÜYESİ.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEU-ADEK Yürütme Kurulu Üyesi
PROGRAM YETERLİLİKLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ 1.Belli bir alanda genel ortaöğretimde kazanılan bilgi, beceri ve.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Sunum İçeriği MÜDEK YL Değerlendirme Ölçütleri geliştirme süreci ve gözetilen kısıtlar MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri: Genel yapı ve Lisans/YL kıyaslaması.
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004.
MÜDEK Dönemi Değerlendirmeleri: Bir Başlangıç Prof. Dr. Bülent E. Platin MÜDEK Başkanı 1. Ulusal Mühendislik Kongresi 21 Mayıs 2004 Eski Foça,
İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE AKTİF EĞİTİMDE MESLEKSEL BECERİLERİN KAZANILMASI T. Çiçek, A. Seyrankaya, İ. Cöcen, H. Yenice, U. Malayoğlu, A. H. Onur, B. Kahraman,
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
Sunum İçeriği Mühendislik Eğitimi Akreditasyonu ve MÜDEK
Türk Yükseköğretiminde Bologna Süreci Uygulamaları ve Geleceğe Bakış “Bologna Süreci ve Program Akreditasyonu” u Prof. Dr. Süheyda Atalay Ege Üniversitesi.
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) –
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
Mühendislikte Akreditasyon ve Kalite Sistemi. Sunum İçeriği MÜDEK MÜDEK Kurumun Sorumlulukları Kurumun Sorumlulukları Hazırlık Aşaması Hazırlık Aşaması.
17 NİSAN 2015 EDU SUMMIT-II. Eğitim Zirvesi 1 FEN, EDEB İ YAT, FEN-EDEB İ YAT, D İ L VE TAR İ H CO Ğ RAFYA FAKÜLTELER İ Ö Ğ RET İ M PROGRAMLARI DE Ğ ERLEND.
Öğrenme Çıktılarına Dayalı Program Geliştirme Süreci Yrd.Doç.Dr.Ömer Açıkgöz Muş Alparslan Üniversitesi Bologna Uzmanı.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği EPDAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi.
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
MÜhendislik DEğerlendirme Kurulu
ÇIKTI TEMELLİ DEĞERLENDİRME ZAHMETE DEĞER Mİ?
Mühendislikte Akreditasyon ve Kalite Sistemi
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

Mühendislik Eğitiminde Akreditasyon ve MÜDEK Deneyimi Ayşe Erdem-Şenatalar MÜDEK Başkanı ELECO’ 2006 Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu 6-10 Aralık 2006, Bursa

İçerik MÜDEK’in kuruluşu, yapısı ve işleyişi MÜDEK değerlendirme süreci Değerlendirme ölçütleri Bugüne kadar yapılanlar, öğrenilenler Önümüzdeki işler, hedefler ELECO’ 2006, Bursa

Mühendislik Değerlendirme Kurulu’nun (MÜDEK) Doğuşu Ocak 2001: Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) kuruldu. Türkiye ve KKTC'deki devlet ve vakıf üniversitelerinde yer alan mühendislik ve mühendislik-mimarlık fakültelerinin dekanlarından oluşmaktadır. 2005 itibariyle 91 üyesi var. Mayıs 2001: Mühendislik Eğitimini Değerlendirme Grubu oluşturuldu. Ocak 2002: Ulusal Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Sistemi’nin kurulması benimsendi. Mayıs 2002: Mühendislik Değerlendirme Kurulu (MÜDEK) kuruldu. ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Mühendislik Değerlendirme Kurulu Temel Amacı: Mühendislik eğitimini teşvik edip ilerletmek; böylece daha iyi eğitilmiş, kalitesi yüksek mühendisler yetiştirilmesini sağlayarak toplum refahını ileri götürmek Temel Görevleri: Mühendislik (lisans) programlarını değerlendirmek Değerlendiricileri seçmek ve eğitmek Program yöneticilerini ve öğretim üyelerini program değerlendirmesi konusunda bilgilendirmek ve eğitmek Değerlendirme ölçütlerini gözden geçirmek ve yenilemek ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Temel Özellikler Bağımsız bir sivil toplum girişimi Fakülte Dekanları ile ilişkisiz kadro Değerlendirmelerde son karar organı Nesnel ölçütlere dayalı değerlendirme Açıklık, şeffaflık   kurumsal gizlilik Hafızalı kadro değişimi ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Üyeleri Toplam sekiz üye 4 üniversite öğretim üyesi 2 sanayi temsilcisi 1 KalDer temsilcisi 1 TMMOB temsilcisi Gönüllülük temeline dayalı görevlendirme MDK üyeleri MÜDEK üyesi olarak görev yapamıyor 2 yıllık görev süresi (ardışık en çok 3 dönem) Aralarından 3 üye: Başkan Başkan yardımcısı (bir sonraki dönemin başkanı) Önceki başkan ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Üyeleri (2006) Ayşe Erdem-Şenatalar (İTÜ) (Başkan) Aydın Kosova (KalDer) Bülent E. Platin (ODTÜ) (Önceki Başkan) Erbil Payzın (Payzın Danışmanlık Ltd.) (Bşk. Yrd.) Gökhan Baykal (Boğaziçi Ü.) Hamit Serbest (Çukurova Ü.) Orhan Örücü (TMMOB) Refik Üreyen (TTGV) ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Yapısı MDK MÜDEK Değerlendirme Takımı Eğitim Çalışma Grubu ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Değerlendirme Takımları Değerlendirilecek programları yürüten her fakülte için ayrı bir TAKIM TAKIM BAŞKANI (MÜDEK Üyesi) Değerlendirilen her program için en az bir PROGRAM DEĞERLENDİRİCİSİ ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Program Değerlendiricileri Alanlarında yetkin kişiler (üniv. + sanayi) Değerlendirici eğitimi görmek zorundalar Gönüllülük temeline dayalı görevlendirme MDK üyeleri MÜDEK değerlendiricisi olarak görev yapamıyor Takımlar değerlendirici havuzundan seçilen üyelerce oluşturuluyor Kurumla organik bağı ya da çatışması olan değerlendiriciler o kurum için takım üyesi olamıyor ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Değerlendirmeleri Gönüllülük esasına dayanıyor Program gönüllü olarak MÜDEK’e başvuruyor Değerlendiriciler gönüllü olarak görev yapıyor Çıktılara dayalı nesnel değerlendirme ölçütleri Başvuran kurum ve program tarafından hazırlanan özdeğerlendirme raporu Meslektaşlardan oluşan değerlendirme takımı (akran değerlendirmesi) Kurum ziyareti (3 gün) Değerlendirmenin dönemsel tekrarı ( maks. 6 yıl) ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Değerlendirme Süreci Takvimi [2006-2007 Değerlendirme Dönemi] MÜDEK'e başvuru (Dekanlıklar) [15 Ocak 2006] Özdeğerlendirme Raporlarının (ÖDR) hazırlanması ve MÜDEK’e teslimi (Dekanlıklar + Bölümler) [01 Ağustos 2006] Değerlendirme takımlarının kurulması (MÜDEK) [Ağustos 2006] ÖDR incelenmesi, kurumlardan ek bilgi istenmesi (Değerlendirme Takımları) [Eylül-Ekim 2006] Kurum ziyareti (Değerlendirme Takımları) [Kasım-Aralık 2006] Değerlendirme raporları (Değerlendirme Takımları) [Ocak-Şubat 2007] Değerlendirmenin sonuçlandırılması (MÜDEK) [Mart-Haziran 2007] ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri Öğrenciler Program Eğitim Amaçları Programın Çıktıları ve Değerlendirme Meslek Eğitimi Öğretim Kadrosu Altyapı Kurum Desteği ve Parasal Kaynaklar Program Ölçütleri ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri Meslek Eğitimi Ölçüt 5 Öğretim Kadrosu Ölçüt 8 Program Ölçütleri girdi nitelikli çıktı nitelikli PROGRAM Ölçüt 2 Program Eğitim Amaçları Ölçüt 3 Program Çıktıları ve Değerlendirme Ölçüt 1 Öğrenciler Ölçüt 6 Altyapı Ölçüt 7 Kurum Desteği ve Parasal Kaynaklar ELECO’ 2006, Bursa

Sürekli İyileştirme Çevrimleri Program eğitim amaçlarına erişimin ölçülmesinde kullanılacak göstergelerin belirlenmesi Program çıktılarına nasıl erişileceğinin belirlenmesi Program çıktılarına erişimin nasıl ölçülüp değerlendirileceğinin belirlenmesi Eğitim programı ve öğrenci çalışmaları Ölçme Değerlendirme Program eğitim amaçlarının belirlenmesi Paydaş girdilerinin sağlanması Program eğitim amaçlarına erişmek için gerekli program çıktılarının belirlenmesi ELECO’ 2006, Bursa

Ölçüt 2 - Program Eğitim Amaçları Program eğitim amaçları, mezunların bir programı bitirmelerini izleyen bir kaç yıl içinde gerçekleştirmeleri beklenenleri tanımlayan ifadeler olmalıdır. Bir kurumun, değerlendirilmesini istediği her mühendislik programı için; (a) kurum özgörevi ile ve bu ölçütlerle uyumlu yayınlanmış ayrıntılı eğitim amaçları, (b) programın paydaşlarının gereksinimlerine dayalı olarak amaçlarını belirlemeye ve düzenli olarak değerlendirmeye yönelik bir yöntemi, (c) öğrencileri bu amaçlara ulaşmaya hazırlayacak bir eğitim programı ve uygulama yöntemi, (d) bu amaçlara ulaşıldığını kanıtlayacak ve sonuçlarının programın etkinliğini geliştirmek üzere kullanıldığı bir sürekli değerlendirme mekanizması olması gereklidir. ELECO’ 2006, Bursa

Ölçüt 3 - Program Çıktıları ve Değerlendirme Program Çıktıları, öğrencilerin programdan mezun oluncaya kadar kazanmaları gereken bilgi ve becerileri tanımlayan ifadeler olmalıdır. Mühendislik programları, mezunlarının bu ölçütte yer alan 11 niteliğe sahip olduğunu kanıtlamalıdır. Kurumun tanımlayacağı Program Çıktıları, bu 11 niteliğin yanında programın eğitim amaçlarına erişilmesi için gerekli diğer ek nitelikleri de içermelidir. ELECO’ 2006, Bursa

Ölçüt 3 - Program Çıktıları ve Değerlendirme Mühendislik programları, mezunlarının aşağıdaki niteliklere sahip olduğunu kanıtlamalıdır: matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi deney tasarlama, deney yapma ve deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisi istenen gereksinimleri karşılayacak biçimde bir sistemi, parçayı ya da süreci tasarlama becerisi disiplinlerarası takımlarda çalışabilme becerisi mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi mesleki ve etik sorumluluk bilinci etkin iletişim kurma becerisi mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi çağın sorunları hakkında bilgi mühendislik uygulamaları için gerekli olan teknikleri ve modern araçları kullanma becerisi ELECO’ 2006, Bursa

Ölçüt 3 - Program Çıktıları ve Değerlendirme Her programın sonuçları belgelenmiş bir değerlendirme yöntemi olmalıdır. Değerlendirme yönteminin, program çıktılarının ölçülmesini sağladığı kanıtlanmalıdır. Ayrıca, değerlendirme sonuçlarının, programın geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönünde kullanıldığının kanıtları sunulmalıdır. ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Değerlendirmeleri ve Türkiye’deki Mühendislik Programları 2003-2005 Değerlendirilen 2006 Değerlendirmede Türkiye + KKTC Toplamı Üniversite 6 2 79 Fakülte 93 Program Türü 11 9 52 Program Sayısı 31* 13* 559 * Ara değerlendirmeler dahil ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK Eğitim Çalışmaları Program Değerlendiricisi Eğitim Çalıştayları: 2003: 2 gün (ABET-ASME işbirliği ile) değerlendirici eğitimi (Ocak’03); 1 gün değerlendirici eğitimi (Eylül’03) 2004: 1 gün değerlendirici eğitimi + 1 gün takım üyeleri çalıştayı 2005: 1 gün değerlendirici eğitimi + 2x1 gün takım üyeleri çalıştayı 2006: 2 gün değerlendirici eğitimi + 2x1 gün takım üyeleri çalıştayı Toplam: Eğitimli 72 değerlendirici (18’i sanayiden) Başvuracak Fakülte ve Program Sorumlularına Yönelik Eğitim Çalıştayları: 2004: 2 x 1 gün 2005: 3 x 1 gün 2006: 4 x 1 gün Toplam: 49 kurumdan 206 katılımcı ELECO’ 2006, Bursa

Değerlendirmeler Sırasında Sıkça Karşılaşılan Sorunlar Program Eğitim Amaçları ölçütünün (Ölçüt 2) iyi anlaşılmaması Program çıktılarının (Ölçüt 3) ölçümünde yetersiz yöntemler kullanılması Programın mezunlarına belirli çıktıları (bilgi ve becerileri) kazandırmada yetersiz kalması Tasarım becerileri Deney tasarlama, veri analizi ve yorumlama becerileri Disiplinlerarası takımlarda çalışabilme becerileri Etkin iletişim kurma becerileri Yaşam boyu öğrenme becerileri Çağın sorunları hakkında bilgi ELECO’ 2006, Bursa

Bazı İzlenimler MÜDEK değerlendirmeleri çok sıcak karşılanıyor, kabul görüyor. Programlar tarafından hazırlanan özdeğerlendirme raporları mühendislik programlarının sürekli iyileştirilmesinde paydaşları motive etmekte önemli bir araç olarak kullanılıyor. Program yöneticilerinin, öğretim üyelerinin sürekli iyileştirme konusundaki heyecan ve kararlılıkları üst yönetimlerden kuvvetli destek buluyor. Sürekli iyileştirmeye yönelik olarak ölçüm sonuçlarına dayalı “değişim” kültürü yaygınlaşmaya başlıyor. ELECO’ 2006, Bursa

“EUR-ACE Implementation” Projesi ve ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) İlk “EUR-ACE” Projesine MÜDEK katılımı “EUR-ACE Implementation” Projesinde MÜDEK resmi ortak ENAEE’ye (European Network for Accreditation of Engineering Education) tam üyelik (17 Kasım 2006) Proje sonucunda mühendislik akreditasyon ajnslarının “EURopean ACcredited Engineering Bachelor” ve “EURopean ACcredited Engineering Master” etiketlerini verme yetkilerini alabilmeleri için gerekli ölçüt ve süreçlerin tanımlanmış ve uygulanabilir olmaları beklenmekte ELECO’ 2006, Bursa

Önümüzdeki İşler: Hedefler MÜDEK’in dernek haline dönüşüp tüzel kişilik kazanması MÜDEK’in mühendislik programlarına yönelik bir akreditasyon kurumu olarak ulusal düzeyde resmen tanınması (YÖDEK – Kalite Tescil Belgesi) MÜDEK’in EUR-ACE etiketli akreditasyon verir hale gelmesi ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) ile karşılıklı tanıma anlaşması imzalanması ELECO’ 2006, Bursa

MÜDEK TEŞEKKÜRLER http://mudek.me.metu.edu.tr/ ELECO’ 2006, Bursa