HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Advertisements

MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
SWOT Nedir ? Nasıl yapılır ?
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II
Mimarlar Odası Denizli
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
ISPARTA KIRSAL KALKINMA PLANI 2014 – 2019 Tematik Çalışma Grupları Toplantısı Isparta Valiliği 04 Aralık 2013.
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
1. PLANLAMA ÇALIŞMALARI PLANIN AMACI : Hazırlanacak kalkınma planları sınırlı doğal kaynaklardan en etkin ve optimal bir biçimde faydalanmayı temin etmek,
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
STRATEJİK EYLEM PLANI A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı Kadıköy Belediyesi
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Bilgi ve Yenilik İktisadı
IPA II Dönemi Hazırlıkları
GELENEKSEL KENT DOKULARININ YENİ GELİŞME ALANLARIYLA BULUŞMASI
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
Doğal Mirası Koruma Mekansal Gelişme Kültürel Mirası Koruma KIRSAL KALKINMA DÜŞÜN GERÇEKLEŞME SÜRECİ VE KELKİT A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı Kelkit 2005.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
Su Yönetiminde STK’lar ile İşbirliği Çalıştayı 19 Temmuz 2012.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Üretici Birliklerinin ve Kooperatiflerin Güçlendirilmesi
DENEYİMLERİN PAYLAŞILMASI KENT ATÖLYELERİ
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’ A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı www.cekulvakfi.org.tr www.kentselyenileme.org

Ulusal Programın stratejileri İdari bölge yerine ekonomik yada doğal eşikler ile toplumsal etki alanlarının ağırlıklı olduğu bir bölge ve alt bölge tanımının yapılması, Yeni bir yönetim anlayışının kurulması için kamu, özel ve sivil örgütler arasındaki işbirliği yöntemlerinin geliştirilmesi, Ulusal, bölgesel, kentsel ve yerel düzeyde belirlenen strateji ve hedefler doğrultusunda kamusal kaynakların öncelik ve kullanımına ilişkin sisteminin doğru kurulması, Planlama sisteminin yeniden tanımlanması, Bölgeler arası dengesizliklerin ortadan kaldırılmasına yönelik plan ve programların oluşturulması,

YENİ GÜNDEM Yetki ve Sorumlulukların Yerele Transferi Kaynakların Yeniden Kullanımı Proje Ortaklığı

Kelkit Bildirgesi Tüm paydaşların katılım süreçlerinde yer alması, Yeni bir kalkınma ve yönetim anlayışı, Kamu, özel sektör ve sivil işbirliği, Doğal ve kültürel potansiyellerin etkin kullanımı ve sürekliliğinin sağlanması, Yerel Kapasitenin artırılması, Sektörler arası ilişki ve bütüncül yaklaşım,

Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Hedef 1 Ekonomik Kalkınma Hedef 2 Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Hedef 3 Katılım Strateji 1.1: Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, Strateji 1.2: Yerel bazlı iş geliştirme imkanlarının yaratılması, Strateji 1.3: Sektörler arası ilişki kurulması, Strateji 1.4: Kültür ve turizm odaklı proje geliştirme, Strateji 2.1: Havza kirliliğinin azaltılması, Strateji 2.2: Kültürel varlıkların korunması, Strateji 2.3: Sürdürebilir çevre Strateji 3.1: Yerel katılım, Strateji 3.2: Paydaşlar arası işbirliği, Strateji 3.3: Kapasite Geliştirme, Strateji 3.4: Yönetim Proje 1.1: Kırsal ve ekonomik kalkınma Proje 1.2: Kültür Balıkçılığı Proje 1.3: Ekolojik tarım Proje 1.4: Meraların Islahı Proje 1.5: Doğal kaynakların İşletilmesi, Proje 1.6: Kent Atölyeleri Proje 2.1: Barışan Kentler Proje 2.2: Ağaçlandırma Proje 2.3: Erozyon Önleme Proje 2.4: Restorasyon Projeleri Proje 3.1: Stratejik Proje Ortaklığı Proje 3.2: Yerel Forumlar Proje 3.3: Eğitim Proje 3.4: Etkinlikler Proje 3.5: Proje lideri yetiştirme

STRATEJİK PROJE ORTAKLIĞI İşsizliğin azaltılması ve nitelikli işgücü yaratılması, Kentsel ve kırsal yoksulluğun azaltılması, Kentsel ve kırsal alanlardaki potansiyelleri dikkate alarak Ekonomik Kalkınma Modellerinin ortaya çıkarılması, Kelkit Platformu ilkeleri doğrultusunda, üretilecek model ve stratejilere baz olacak, yerel ölçekte pilot projelerin uygulamaya sokulması, Teşvik kapsamı çerçevesinde, ulusal ve uluslararası yatırımcılar ile işbirliği ortamlarının araştırılması, Tarihi ve kültürel mirasımızın korunması ve halkın bilinçlendirilmesi, vb gibi konularda proje ve fikir üretip, araştırma yapmaktadır.

Barışan Kentler Kent Atölyeleri ÇİT Portföyü Proje paydaşları ile ortaklıklar kurmak, Proje Geliştirme, katılım, kent ekonomisi vb gibi konularda yenilikçi yöntemler geliştirmek, Geçmiş ile günümüz değerlerinin harmanlanarak oluşturulan yeni kimlik ve imaj doğrultusunda yeni mekanların yaratılması, Kent Atölyeleri Zanaatkar ile profesyonelleri ve eğitim kuruluşlarının birlikte çalışması, Usta-çırak ilişkisi içinde gelenek ve pratiğe yönelik eğitim ortamları sağlanması, Karar verme süreçlerinin hızlandırılması, Disiplinler arası eşgüdümün sağlanması, Proje ekonomisinin yaratılması, ÇİT Portföyü Beceri kazanan kursiyerlerin iletişim bilgileri, Uzmanlık bilgileri, Çalışma deneyimleri, İstihdam olanakları, Eğitim programları, Kurs programları, Aylık raporlar, Dokümanlar ve diğer bilgiler,

SONUÇ Kelkit Havza Projesi ile gündeme getirilen yaklaşım; Bölgesel ölçekte bütüncül bir planlama yaklaşımı, Yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı örgütlenme biçimi, Kaynak kullanımında eşgüdüm ve öncelikleri, Stratejik Proje Ortaklıkları, Doğal ve kültürel bazlı ekonomik ve toplumsal kalkınma,