KANITA DAYALI LABORATUVAR TIBBI KURSU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

KAPATILMA SÜRECİ VE SONRASINDA TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARI.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME GRUBU 1 ARALIK 2007, İSTANBUL
2440. BÖLGE BAŞKANLAR EĞİTİM SEMİNERİ.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
Biyoistatistik ve Araştırma Yöntemleri
Tanışma Toplantısı 19 Mart 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
/ 191 EğitimYöntemleri Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitici Eğitimi Kursu 27 – 31 Mayıs 2013.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
Bilim Teknoloji Toplum ve Sosyal Değişim
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
IV. MEME KANSERİ HEMŞİRELİĞİ KURSU HAZİRAN 2014
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
4 ARALIK 2009 İZMİR TTB-UDEK TSG Çalışma Grubu Raporu KISA DEĞERLENDİRME RAPORU Grup Adına Sunum: Türk Toraks Derneği.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Sakarya Hava Kalitesi Koruma ve İyileştirme (SAHAKK-İ) Projesi Ağustos 2007 SAKARYA VALİLİĞİ SAHAKK-İ Proje Grubu.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
EUA-KUDEP Sürecinde PAÜ Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Süreç Detayları PAÜ Kalite Koordinasyon Kurulu 17 Aralık 2008.
IN VITRO KOŞULLARDA HASTALIKSIZ BİTKİ MATERYALİ ÜRETİMİ
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
NÜKLEER TIP TRAKYA BÖLGE TOPLANTILARI-6
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
1.ANTİBİYOTİK FARKINDALIK SEMPOZYUMU 20 Kasım 2012 ÖNEMLİ TARİHLER Özet gönderme son tarihi Özet kabul bildirim tarihi Bildiri Tam.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
1 Kapsamlı Sağlık Bakımı Prof. Zekeriya Aktürk Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI Kasım 2010, Ankara
TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
Tanışma Toplantısı 07 Ekim 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
TIPTA UYGULAMA REHBERLERİ
HANGİ ÖĞRENİM SİSTEMİ DAHA MEMNUN EDİCİ?
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
Dr. Faruk ERDEN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Literatür Değerlendirme.
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak
BİYOKİMYA (Tıbbi ve Klinik Biyokimya) TLT213
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. ≤ 40 yaş olmak
Hülya Aybek*, Nural Cevahir**
Eylem planlarının geliştirilmesi
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
İÇERİK Hasta dosyaları arşiv komitelerinin çalışma alanları
Klinik Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

KANITA DAYALI LABORATUVAR TIBBI KURSU ONURSAL EŞBAŞKANLAR: Nazmi Özer TBD VE FEBS Başkanı Diler Aslan TBD KK-LT Komitesi Başkanı İkinci Duyuru KANITA DAYALI LABORATUVAR TIBBI KURSU DÜZENLEME KURULU: Nazmi Özer TBD VE FEBS Başkanı Diler Aslan TBD KK-LT Komitesi Başkanı EBLM Corresponding Member Z. Günnur Dikmen TBD Genel sekreteri Eser Y. Sözmen IFCC-C-ECD üyesi Ferhan G. Sağın TBD Eğitim Aktiviteleri Koordinasyon ve Geliştirme Sorumlusu Ayfer Yalçın TBD İzmir Şubesi Başkanı Uygulamalı Eğitim 14-16 Ocak 2009, İzmir BÖLGESEL DÜZENLEME KURULU : Eser Y. Sözmen Ferhan G. Sağın Yasemin D. Akçay Füsun Üstüner Ayfer Yalçın Ebru Sezer Ezgi Turunç Güliz Armağan BİLİMSEL KURUL (Alfabetik sıra ile): Diler Aslan Peter S Bunting Robert Christenson Ahmet Ergin Andrea Rita Horvath Yeşim Ö. İlçöl Tamer İnal Yahya Laleli Wytze Oosterhuis Ferhan G. Sağın Sverre Sandberg Eser Y. Sözmen Doğan Yücel Joseph Watine Başvuru formuna ulaşmak için: Doç. Dr. Yasemin D. Akçay Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya AD, Bornova/İzmir Tel: 232 3904086 / 232 3904087 Faks: 232 3739477 e-posta: kdlt.izmir@yahoo.com / yasemin.akcay@ege.edu.tr

KÜÇÜK GRUP ÇALIŞMALARI EĞİTİCİ VE KOLAYLAŞTIRICILAR Bu kurs klinik laboratuvarlarda çalışan uzmanlar yanı sıra hasta bakımı ve tedavisi ile uğraşan tüm hekimler ve araştırıcıların katılımına açıktır. Bu kursun amacı, katılımcıları “kanıta-dayalı tıp kavramı” ve “kanıta dayalı laboratuvar tıbbı” uygulamaları konusunda bilgilendirmek, kanıta dayalı laboratuvar tıbbı uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlamak ve yeni bilgilerin araştırılması, incelenmesi, sistematik olarak değerlendirilmesi yoluyla, klinik pratik açısından en yüksek standartta veriyi kullanarak en düşük maliyetle hastalıkların tanısı ve izlenmesinde yeni ufuklar açılmasına katkıda bulunmaktır. Program, IFCC- EBLM komitesinin bilimsel desteği ile hazırlanmakta olup bu komite üyelerinin bir bölümü de kursta eğitici olarak görev alacaktır. Kuramsal sunumların ardından küçük grup uygulamalı çalışmaların yer alacağı program ile bilgilerin pekişmesi sağlanacaktır. EĞİTİM KONULARI  Robert Christenson KDLT Nedir?/Genel Bakış Ahmet Ergin PICO Stratejisi, Soru Sorma ve Çalışmaların Planlanması Ferhan G. Sağın Bilgiye Ulaşma Stratejileri Tamer İnal Tanıya Dayalı Çalışmaların Değerlendirilmesi- QUADAS Diler Aslan Verilerin Analizi Eser Y. Sözmen Sistematik Derlemelerin Değerlendirilmesi Sverre Sandberg Laboratuvar Tıbbı Kılavuzları veya Klinik Kılavuzlar Yeşim Özarda İlçöl Tanıya Dayalı Laboratuvarın Rutin Laboratuvara Uygulanması KÜÇÜK GRUP ÇALIŞMALARI Oturum Koordinatör PICO stratejisi kullanılarak doğru sorunun oluşturulması Ahmet Ergin / Robert Christenson Kaynaklara ulaşma- veritabanları tarama Ferhan G. Sağın / Robert Christenson Tanısal doğruluk çalışmalarının değerlendirilmesi- QUADAS-STEP Tamer İnal / Robert Christenson Verilerin toplanması ve analizi Diler Aslan / Sverre Sandberg Sistematik derlemelerin değerlendirilmesi Eser Y. Sözmen / Sverre Sandberg Laboratuvar tıbbı kılavuzlarının (guideline) değerlendirilmesi Yeşim Ö. İlçöl / Sverre Sandberg EĞİTİCİ VE KOLAYLAŞTIRICILAR (Alfabetik sıra) Diler Aslan Süleyman Demir Ahmet Ergin Tamer İnal Yeşim Özarda İlçöl Ferhan G. Sağın Ebru D. Sezer Eser Y. Sözmen