EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
Advertisements

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ II
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Akademik Üst Kurul’un (AÜK) Görevleri ve İşleyişleri Başvurunun ön incelemesi (en geç 30 gün) Akreditasyon değerlendirme sürecine alınıp alınmayacağına.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Belgeleri poşet dosyaya koymayınız.
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
Mükelleflerin İzahat Talepleri
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
Kurulun İnceleme ve Araştırması
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Hazırlayan: Kemal GÜLLÜ Çağlayan Ortaokulu.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
Standardizasyon.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
25/01/2017 tarihli değişiklikler
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Hazırlayan:.
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Proje Başvurusu Değerlendirme Süreci
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Dernek, kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelen kişi topluluğudur. Derneğin unsurları şunlardır: Kişi.
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
VIII. Kabul Edilebilirlik İncelemesi
V. Bireysel Başvuru Usulü
Sunum transkripti:

EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ AKREDİTASYON SÜRECİ EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

AKREDİTASYON BAŞVURU FORMU ADIM 1 AKREDİTASYON BAŞVURU FORMU KAR AMACI GÜTMEYEN TÜZEL KİŞİLİKLER TARAFINDAN DOLDURULARAK YIL İÇERİSİNDE ULUSAL AJANSA GÖNDERİLİR.

ADIM 2 ÖN DEĞERLENDİRMEYE ALINAN BAŞVURU FORMUNDA EKSİKLERİN TESPİT EDİLMESİ DURUMUNDA İLGİLİ KURULUŞA EKSİKLİKLERİN GİDİRİLMESİ HUSUSUNDA YAZI GÖNDERİLİR.

ADIM 3 BAŞVURU FORMUNDA BİR EKSİKLİK YOK İSE KURULUŞA ALINDI YAZISI GÖNDERİLİR.

ADIM 4 ALINDI YAZISI GÖNDERİLEN KURULUŞLAR YIL İÇERİSİNDE DÜZENLENEN 4 AKREDİTASYON EĞİTİMİNDEN BİRİSİNE DAVET EDİLİR.

ADIM 5 AKREDİTASYON EĞİTİMİNE KATILIM ZORUNLUDUR. AKREDİTASYON EĞİTİMİNE YALNIZCA BAŞVURU FORMUNDA YASAL TEMSİLCİ YA DA PROJE SORUMLUSU OLARAK BELİRTİLMİŞ KİŞİLER KATILABİLİR.

ADIM 6 AKREDİTASYON EĞİTİMİNE GEÇERLİ BİR MAZERET SUNMAKSIZIN KATILMAYAN KURULUŞLAR DÜZENLENEN İKİNCİ EĞİTİME DAVET EDİLİR. BU EĞİTİME DE GEÇERLİ BİR MAZERET SUNMAKSIZIN KATILMAYAN KURULUŞLARIN AKREDİTASYON BAŞVURUSU İPTAL EDİLİR. KURULUŞ 1 YIL SÜRE İLE TEKRAR AKREDİTASYON BAŞVURUSUNDA BULUNAMAZ.

ADIM 7 AKREDİTASYON EĞİTİMİNE KATILAN KURULUŞLARA 6 HAFTA İÇERİSİNDE AKREDİTASYON ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLİR.

ADIM 8 AKREDİTASYON ZİYARETİNDEN SONRAKİ 6 HAFTA İÇERİSİNDE KURULUŞUN BAŞVURUSU AKREDİTASYON KOMİTESİ TARAFINDAN İNCELENİR VE NİHAİ KARAR VERİLİR.

AKREDİTASYON BAŞVURUSU RED Red Gerekçelerinin A bölümündeki gerekçelerden biriyle akreditasyon başvurusunda bulunan kuruluşlar, başvurunun reddine yol açan durumun vuku bulduğu sıradaki yasal temsilci ve proje sorumlusu değişmeksizin ve başvurunun reddi üzerinden (ret kararının verildiği akreditasyon komitesi toplantı tarihi esas alınır) 1 yıl geçmedikçe, tekrar akreditasyon için başvuramazlar.

RED GEREKÇELERİ A A1. Kuruluşun önceki yıllarda sunmuş olduğu AGH projelerinde program kurallarına ve hibe sözleşmesi yükümlülüklerine aykırılık tespit edilmesi, A2. Kuruluşun önceki yıllara ait gençlik projelerine ilişkin sunulmamış nihai raporlarının bulunması, A3. Kuruluşun önceki yıllara ait projelere ilişkin Merkeze hibe borçlarının bulunması, A4. Kuruluşun önceki yıllarda sergilemiş olduğu program ihlallerinden kaynaklı olarak akreditasyonunun iptal edilmesine, iptal tarihinin üzerinden 1 yıl geçmemesine ve bu ihlallerin vuku bulduğu sırada yasal temsilci ve proje sorumlusu olarak görev üstlenen kişilerin görevi bırakmaksızın yine başvuruda bulunulması, A5. Kuruluşun faaliyet alanının Türkiye öncelikleriyle uyuşmaması.

RED GEREKÇELERİ B Ön-Değerlendirme Sonrası B1. Akreditasyon eğitimine katılınmaması ya da eğitim tamamlanmadan ayrılınması, B2. Başvuran kuruluşun akreditasyon ziyaretinde başvuru formunda belirtilen adreste bulunamaması, B3. Başvuru formunun ilk sunulduğu tarihten akreditasyon ziyaretine kadar önemli değişikliklerin (yasal temsilci, adres değişikliği, adına başvurulan kuruluşun isminin değişmesi) meydana gelmesi ve bu değişikliklerin Merkeze bildirilmemesi.

RED GEREKÇELERİ C Akreditasyon Komitesi toplantısı sonrası C1. Kuruluşun idari, mali ve beşeri yapısının AGH içinde akredite bir kuruluş olarak yer almasına elverişli bulunmaması.

AKREDİTASYON ZİYARETİ-1 Akreditasyon eğitimine katılan kuruluşlara, 6 hafta içinde akreditasyon ziyareti gerçekleştirilir. Ziyaretin planlandığı tarihten en az 15 gün önce kuruluşlara resmi bir yazı gönderilerek akreditasyon ziyaretinin tarihi bildirilir.

AKREDİTASYON ZİYARETİ-2 Kuruluşun Avrupa Gönüllü Hizmetine Katılmaya Yönelik Motivasyonu Kuruluşun Faaliyetlerinin Avrupa Gönüllü Hizmetinin amaç ve hedeflerine uygunluğu Kuruluşun AGH hakkındaki bilgi düzeyi Kuruluşun idari, mali ve beşeri kapasitesi

NİYET BEYANLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER-1 Şekli değişiklikler: Akredite kuruluşlar Başkanlığa her zaman bir dilekçe ile başvurmak suretiyle iletişim bilgileri, yasal temsilci ve proje sorumlusu değişikliklerinin yapılmasını talep edebilirler. Dilekçeyle birlikte şu belgeler de eklenmelidir: Adres değişikliklerinde dilekçeyle birlikte İl Dernekler Müdürlüğü’nden kuruluşun belirtilen adreste faaliyet gösterdiğine dair ve dilekçe tarihinden en geç 1 hafta öncesi tarihli bir yazı (kamu kuruluşları için gerekmemektedir); Proje sorumlusu ve yasal temsilci değişikliklerinde kuruluşun yönetim kurulu kararıyla, ilgili kişinin yasal temsilci ve/veya proje sorumlusu olarak atandığına dair bir yetki belgesi –kamu kuruluşlarında yetkilendirme yazısı; Kuruluş isim değişikliklerinde, yeni isimli kuruluşun eskisinin devamı olduğunu kanıtlayan bir belge

NİYET BEYANLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER-2 Esas unsurlarda değişiklikler: Akreditasyon belgesindeki akreditasyonun türü (gönderen, ev sahibi ve koordinatör), temalar ve ev sahibi kuruluşlarda gönüllü için tasarlanan görevler Akreditasyon belgesinin esas unsurlarını oluşturmaktadır. Esas unsurlara yönelik değişiklik talepleri otomatik olarak yerine getirilmez. Genel Koordinatörlüğün takdir hakkına bağlı olarak ya yeni bir akreditasyon ziyaretinin sonucunda ya da ilgili kuruluşun geçmiş dönemdeki performansı dikkate alınarak söz konusu talep yerine getirilir.

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ(AGH) İLE İLGİLİ SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN İLGİLİ UZMANLAR İLE İRTİBATA GEÇİNİZ. agh@ua.gov.tr