KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi - 2009.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
KADEB İ B MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİLERİ TOPLANTISI TARİH: SAAT: 14:00.
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
T.C. ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI Malmüdürlüğü BİRİFİNG RAPORU
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Kanun No : 5018 Kabul Tarihi : 10/12/2003 Değişiklik.
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Kanun No : 5018 Kabul Tarihi : 10/12/2003 Değişiklik.
E-MUHASEBE SUNUMU Sevgi ÖZDAMAR Muhasebe Eğitim Sorumlusu.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
MALİYE SGB.NET Maliye Bakanlığı- SGB-Bilgi Paylaştıkça Çoğalır-2009.
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Strateji Geliştirme Başkanlığı
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞININ GÖREVLERİ, YETKİLERİ VE SORUMLUKLARI Cem ŞİRİN Mali Hizmetler Uzmanı 2013
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI PROGRAMI Kartal Belediyesi
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
KUMRU MALMÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI FAALİYET PLANI.
MUHASEBE EĞİTİMİ.
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
ÇOBANLAR İ LÇE ÖZEL İ DARE MÜDÜRLÜ Ğ Ü İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı
PERFORMANS PROGRAMI SÜRECİ VE SGB.net SİSTEMİ UYGULAMASI
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
ÖZ GELİR YARATMA KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ KONUSUNDA ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ OLARAK YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALAR VE ALTERNATİF ÖNERİLERİMİZ.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI
KESİN HESAP.
Banka muhasebesi, banka işlemlerinin hesap ve defter sistemlerini ve bunların uygulama şekillerini inceleyen muhasebe sistemidir. Bankacılık Kanunu’nun.
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 25 Nisan 2011
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Kanun No : 5018 Kabul Tarihi : 10/12/2003 Değişiklik.
FONKSİYONEL SINIFLANDIRMAYA GÖRE ÖDENEK İCMALİ 1. GENEL KAMU HİZMETLERİ , ,00 2. SAVUNMA HİZMETLERİ , ,00 3. KAMU DÜZENİ.
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
YETKİNLİKLERİNİ ARTIRMA EĞİTİMİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
KASIM 2015 / İSTANBUL İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI BURHAN ORMANOĞLU İç Denetim Birimi Başkanı 1/32.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
HARCAMA.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞININ GÖREVLERİ, YETKİLERİ VE SORUMLUKLARI ADAY MEMUR EĞİTİMİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Bütçenin Uygulanması.
Sunum transkripti:

KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ  Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ve hükümet programı çerçevesinde idarenin orta ve uzun vadeli strateji politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yapmak,  İdarenin muhasebe hizmetlerini yürütmek,  Politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak,  Hesap verebilirliği ve mali saydamlığı sağlamak üzere bütçe hazırlamak ve uygulamak,  Tüm mali işlemleri muhasebeleştirmek ve raporlamak,  Mevzuatı uyarınca belirlenecek bütçe ilke ve esasları çerçevesinde, ayrıntılı harcama programı hazırlamak ve hizmet gereksinimleri dikkate alınarak ödeneğin ilgili birimlere gönderilmesini sağlamak,  Bütçe kayıtlarını tutmak, bütçe uygulama sonuçlarına ilişkin verileri toplamak, değerlendirmek ve bütçe kesin hesabı ile mali istatistikleri hazırlamak,  İlgili mevzuat çerçevesinde idare gelirlerini tahakkuk ettirmek, gelir ve alacaklarının takip ve tahsil işlemlerini yürütmek,  İdarenin mülkiyetinde veya kullanımında bulunan taşınır ve taşınmazlara ilişkin icmal cetvellerini düzenlemek,  İdarenin yatırım programının hazırlanmasını koordine etmek, uygulama sonuçlarını izlemek ve yıllık yatırım değerlendirme raporunu hazırlamak,  Mali kanunlarla ilgili diğer mevzuatın uygulanması konusunda üst yöneticiye ve harcama yetkililerine gerekli bilgileri sağlamak ve danışmanlık yapmak,  Ön mali kontrol faaliyetini yürütmek. Kartal Belediyesi GÖREV VE YETKİ ALANLARI

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ  2008 yılına ait idare faaliyet raporu çalışmaları gerçekleştirilerek kamuoyuna açıklandı  2008 yılı Bütçe Kesin Hesap çalışmaları yapıldı.  2010 yılı Yatırım Programı çalışmaları yapıldı ve Belediye Meclisine sunuldu.  2010 yılı bütçesi hazırlandı.  2009 bütçe giderleri Ön Mali Kontrol İlkeleri çerçevesinde incelenerek ödenek kayıtları yapıldı. Kartal Belediyesi )BÜTÇE FİNANS BÜROSU ÇALIŞMALARI GİDER ŞEFLİĞİ

 adet ‘ödeme emri’ ile hak sahiplerine ödemeler gerçekleştirildi.  2010 yılında sayılı Muhtaç Asker Ailesi Yardımı Yasası gereğince 552 adet muhtaç asker ailesine toplam TL ödeme yapıldı. Kartal Belediyesi MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2)MUHASEBE BÜROSU ÇALIŞMALARI

Emlak Beyanı Doldurulması Emlak Beyanının Kabulü Tahsilat İşlemleri Kartal Belediyesi MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 3)TAHAKKUK BÜROSU ÇALIŞMALARI

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2009 Yılında Tahakkuk BürosundaYapılan İşlemler Müracaat Eden Mükellef Sayısı İşlem Gören Mükellef Sayısı Emlak Vergisi Beyan Sayısı Çevre Tem. Vergisi Beyan Sayısı İlan Reklam Vergisi Beyan Sayısı1.334 Diğer İşlemlerden Gelen Mükellef Sayısı Kartal Belediyesi

 Tahsilat servisinde toplam 7 vezneyle adet makbuz kullanılarak toplam ,59 TL tahsil edildi.  Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergisi mükellef tarafından Belediyenin banka hesaplarına yatırılarak ,46 TL’nin tahsilatı gerçekleştirildi.  2009 yılında kişi tarafından ,40 TL vergi ödemesi internet kanalıyla gerçekleştirildi. MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GELİR ŞEFLİĞİ 1 ) TAHSİLAT BÜROSU ÇALIŞMALARI Kartal Belediyesi

 2009 yılında adet muhtelif kayıt büromuza intikal etmiş olup hepsinin kayıt araştırılması yapılarak ilgili kurum ve şahıslara cevapları gönderilmiştir Kartal Belediyesi Servislere Göre Gelen Mükellef Sayısı Servis Ruhsat ve Denetim İmar ve Şehircilik Zabıta Çevre Koruma ve Kontrol Diğer Müdürlükler Mükellef sayısı MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2) KAYIT ARAŞTIRMA BÜROSU ÇALIŞMALARI

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Yıllara Göre Bütçe Değerleri ve Bütçe Gerçekleşmeleri (TL) Kartal Belediyesi Yıllar Bütçe , , , ,00 Giderler , , , ,05 Yıllara Göre Bütçe Gelirlerinin Değişimi (TL) Gelir Tahakkuk Eden , , , ,38 Tahsil Edilen , , , ,24

Yıllara Göre Vergilerden Tahsil Edilen Gelirler (TL) Kartal Belediyesi Yıllar Emlak Vergisi , , , ,18 Eğlence Vergisi , , , ,43 Çevre Temizlik Vergisi , , , ,98 İlan ve Reklam Vergisi , , , ,44 MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Kartal Belediyesi Yıllara Göre Emlak Vergisi Gelirleri (TL)Yıllara Göre Eğlence Vergisi Gelirleri (TL)

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Kartal Belediyesi Yıllara Göre Çevre Temizlik Vergisi Gelirleri (TL)

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Kartal Belediyesi Yıllara Göre İlan ve Reklam Vergisi Gelirleri (TL)