GEG Gençlik Eylem Grubu. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

Türkiye çapında hizmet veren 5 aktif gençlik derneğinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Kurulacak gençlik federasyonunun alt birimi olarak hizmet verecek.
E-TÜRKİYE : NASIL BİR EYLEM PLANI Mustafa AKGÜL
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Topluluk Başkanı Yavuz Sultan Selim KAVRIK
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem Ankara, (Türkiye)
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
Havza Yönetiminde Stratejik Planlama
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Afetler ve Afet Yönetimi Doğan K. Bıyıklı (TA2SX) 3 Şubat 2007 Echolink – Turkiye Konferans Odası.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
“ AKT İ F YA Ş LANMA VE KU Ş AKLARARASI DAYANI Ş MA” Prof. Dr. Emine ÖZMETE AVRUPA B İ RL İĞİ BAKANLI Ğ I KASIM, 2012 Gaziantep.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
L/O/G/O Yerel Yönetimlerinizin Kapsama Alanında mısınız? Eylem 5.1 Projesi Değerlendirme Akdeniz Belediyeler Birliği.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İYİ YÖNETİŞİM.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
Proje Hakkında  Proje T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel Türkiye ve KAGİDER tarafından hayata geçirilmektedir.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Karşılaştırmalı bir perspektifle yeni kamu yönetimi
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Yönetimde stres kaynakları ve başa çıkma Dr. Alper Engeler
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
STRATEJİK YÖNETİM Ercan EROĞLU Yalova 2006.
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde.
HOŞGELDİNİZ… ODTÜ TOplum Gönüllüleri Grubu ARJANTİN İLKÖĞRETİM OKULU
NEREDEYSE EN SÜPER HAFIZA yeni bir milat mı acep?.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
ERASMUS+ Gençlik.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
Sunum transkripti:

GEG Gençlik Eylem Grubu

21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik. Atölyenin amacı yada katılımcıları olarak bizlerin sıkıntısı 12. gençlik konseyinden bu yana var olan tema adına somut adımlar atamamaktı. Öncelikle Tema Koordinasyon ekibi bir yıl boyunca yapılan çalışmaların aktarımını yaptı.

Sorunlarımızı konuştuk; 19 milyon genç ve bunca sorun varken, bize geleceğimiz diyen fakat bizim için hiçbir politika üretmeyen karar mekanizmalarında söz sahibi ol(a)mamamız en temel problemimizdi aslında.. GENÇLERİN KARAR MEKANİZMALARINA KATILIMInı açık alanda tartıştık.

BUNLAR; Gençlerin karar vericilerle ortaklık kurmalarını sağlamak Yerel gençlik sorun ve ihtiyaçlarından yola çıkarak ulusal gençlik politikasının oluşması için zemin hazırlamak, Gençlerin gençlik politikalarıyla ilgili ortak hareketini başlatmak Gençlerin kendi hak ve sorumluklarının farkına varmalarını ve dolayısıyla katılımı ve aktif vatandaşlığı güçlendirmek Kamu kurumları ve karar vericilerle gençler arasında diyalog başlatmak ve bunu sürdürülebilir kılmak Gençlerin farklı bölge ve illerdeki gençlik sorunlarını tartışmalarını, farklı ve benzer taraflarını görmelerini sağlamak

Sonra dedik ki; HAREKETE GEÇMEK LAZIMM YOL HARİTASI …………… oluşturduk; 1-Gençlik sorunlarını takip et 2-Ulaşabildiğin kanallarda yayınla 3-Eylem planı için ekibine dön (ekip?) 4-Gaza getir 5-Harekete geç(aracı netleştir) 6-Yeniden takibe geç

1-Gençlik sorunlarını takip et 2-Ulaşabildiğin kanallarda yayınla 3-Eylem planı için ekibine dön 4-Gaza getir 5-Harekete geç(aracı netleştir) Blog Gündem ekibi GEG Facebook, gencgonulluler, blog vs. Togses … Stratejik planlama ekibi - Stratejik insanlara ulaşır ve hareket planını oluşturur.

Süreci hızlandırmak, koordinasyonu sağlamak için önce ekipleri belirledik, BU EKİPLER; Gündem ekibi; halihazırda var olan ve ne yazık ki tükenmeyen gençlik sorunları içinde süzgeç olma işlevi görecek Stratejik gönüllü ve planlama ekibi; soruna yönelik çözüm amaçlı eylemi belirleyecek

İletişim ekibi; belirlenen eylemi var olan imkanlarla gençlere ne şekilde duyurulacağına karar verecek ve uygulayacak Eğitim ekibi; gençlik çalışmaları ile ilgili yapılan eğitimleri araştıracak, duyuracak, eksik kaldığımız noktalarda eğitim fırsatları oluşturacak Bütçe ekibi; eylem için gerekli bütçeyi kaynaklardan temin edecek..

Açık alan sonunda oluşturduğumuz bu hareketin artık yeni bir ismi vardı; GEG G ençlik E ylem G rubu

Amacımız gençlerin gündemi içerisinde yetersiz ve yanlış gördüğümüz konulara dikkat çekmek, aktivist yaklaşımları gençlik sorunları alanında kullanmak, kampanyalar, eylemler gerçekleştirmek, gençlerin yönetim ve karar mekanizmalarına aktif katılımını sağlamak. Hem de tüm Türkiye’de, üniversitelerde, meydanlarda, hatta sokaklarda..

Gençlik Eylem Grubu aslında aynı sorunları yaşayan tüm gençlerin aktif katılımıyla şekillenecek ve canlanacak bir oluşum..bu oluşumun uygulamaya geçmesi için gelin hep birlikte HAREKETE GEÇELİM!!!