ASKERİ LİSELER HACI MEHMET CİNGİL İ.Ö.O REHBERLİK SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Advertisements

İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Polis Meslek Yüksekokulları;  Emniyet Teşkilatının "Polis Memuru" ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan,  Polis Akademisi.
O K S ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
AKDAĞMADENİ TİCARET MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
SİLAHLI KUVVETLER BÜNYESİNDEKİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAYAN LİSELER FEN LİSESİ FEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU LİSESİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSE.
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI
ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SINIF GEÇME.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
ASKERİ LİSELER VE POLİS KOLEJİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
GAZİEVRENOS İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
100. YIL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
 TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
YANLIŞ BİR TERCİH, MUTSUZ BİR İNSAN
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
İLK ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
ACIGÖL ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri 1.T.C.
ACIGÖL ATATÜRK İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
NEVİŞET KAMEROĞLU ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ 2’YE AYRILIR 1 )ÖRGÜN EĞİTİM 2 ) YAYGIN EĞİTİM.
ASKERİ OKULLAR VE POLİS OKULLARINA GİRİŞ KOŞULLARI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
100. YIL ÜLFET BAŞER İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 6 İlköğretim Diploması 1.Sözlü Başvuru 15 Dk 7 Merkezi Sınav İşlemleri (TEOG)1.
ŞEHİT KEMAL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ PROGRAMI
KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI
6. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ a. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava.
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»
2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI (ALS)
DİDİM ESRA KARAKAYA ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ.
RASATHANE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Türk Silahlı Kuvvetlerinde Psikolojik Danışman Olmak
Mesleki Eğitim Merkezleri Genel Tanıtım
OKULDA PERSONEL ve ÖĞRENCİ HİZMETLERİ.
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
GENEL BAŞVURU KOŞULLARI
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
Sunum transkripti:

ASKERİ LİSELER HACI MEHMET CİNGİL İ.Ö.O REHBERLİK SERVİSİ

SOSYAL DURUM, AHLAK VE KARAKTER İLE İLGİLİ KOŞULLAR --- TC. Vatandaşı ve erkek olmak --- Nişanlı, evli, dul olmamak veya herhangi bir kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamamak --- Kendisinin, anne, baba ve kardeşlerinin; --- Tutum ve davranışları ile yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş bu gibi faaliyetlerde bulunmamış ve bu faaliyetlere karışmamış olması --- Toplumca ayıp sayılan ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmaları, --- Kusursuz bir ahlak ve karaktere sahip olmaları --- Dürüst bir yaşam düzeyinde olmak ve yüz kızartıcı fiillerde bulunmamaları Askeri Okullar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı parasız yatılı okullardır. Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

SOSYAL DURUM, AHLAK VE KARAKTER İLE İLGİLİ KOŞULLAR --- Yapılacak arşiv araştırması ve soruşturma sonunda şüpheli yada sakıncalı hallerin bulunmaması --- Taksirli suçlar hariç olmak üzere affa veya zaman aşımına uğramış ya da para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak; --- Okuduğu okullardan ahlak ve disiplin sebepleri ile çıkarılmamış olmak --- Okula karşı uygun nitelikte (Dürüst bir yaşam düzeyinde, yüz kızartıcı fiilleri bulunmayan) sorumlu bir veli göstermek. Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

SAĞLIK İLE İLGİLİ KOŞULLAR *** Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin, Askeri okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin aşağıda yazılan sağlık niteliklerine uygun olmak; *** Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düztaban olmamak.) *** Duymasında en ufak bir kusuru bulunmamak. *** Her ne derece olursa olsun gözlük-lens kullanmamak, gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak. *** Kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak *** Ağırlğı, boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ele alındığında, bu rakamdan en çok 5 kg.'a kadar (5 kg. dahil) fazla, en çok 15 kg.'a kadar (15 kg. dahil) eksik olmak. *** Sevk edileceği Askeri Hastane'den "ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR" kaydını içeren sağlık raporu almak. *** Türkçeyi kusursuz konuşmak (dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk, söyleyiş bozukluğu vb. olmamak) Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

BOY VE YAŞ İLE İLGİLİ KOŞULLAR Yaş ve boy (ayakkabısız) aşağıda belirtilen sınırlar içinde bulunmak. YAŞ ASGARİ BOY 13 1.45 cm 14 1.52 cm 15 1.57 cm 16 1.61 cm 17 1.66 cm Hazırlık sınıfı okuyanlar için en fazla 17 yaşında (veya daha genç doğumlu) diğerleri için 16 yaşında (veya daha genç doğumlu) olmak. Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

ÖĞRENİM İLE İLGİLİ KOŞULLAR >>> MEB'e bağlı herhangi bir mesleğe yönelik olmayan ilköğretim okulları ile dengi okullardan Haziran döneminde doğrudan mezun olmak (Öğretmenler kurulu kararı ile geçenler ve son sınıfta 2 yıl okuyarak mezun olan veya öğreniminin herhangi bir safhasında mesleğe yönelik okullarda okumuş olanların başvurusu geçersizdir) >>> Özel okullar ve yurtdışındaki okul mezunları için bu okulların mesleğe yönelik olmadığını ve ilköğretim okulları ile denkliğini belirten MEB'ce onaylanmış belge ile başvuruda bulunmuş olmak. >>> Okul bitirme dereceleri (Son 5 yılın ortalaması); Askeri Liseler için en az 3,50 Astsubay hazırlama okulları iin en az 3.00 olmak *** (Şehit/vazife malülü, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, ve er çocukları ile öz kardeşlerinde ve muvazzaf / subay / astsubay çocuklarında, belirtilen okul bitirme dereceleri aranmaz. Bunların haziran döneminde doğrudan mezun olmaları yeterlidir.) Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Rehberlik ve Araştırma Merkezi UYARI! *** Giriş koşullarını taşımadıkları halde, yanlış bilgi vererek, asılsız belge düzenleyerek / düzenleterek askeri okullara kaydını yaptırmış olanların bu durumları, eğitim-öğretim süresi içerisinde tesbit edildiğinde, okuldan ilişkileri derhal kesilir ve haklarında yasal işlem yapılır. *** Askeri Lise ve Astsubay Hazırlama Okulu Giriş sınavlarına katılacak adaylara son sınıfta her ne şekilde ve şartta olursa olsun öğreminine ara vermiş ve bütünlemeye kalmış olanlar ile son sınıfı öğretmenler kurulu kararı ile geçenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

TEŞEKKÜRLER... REHBER ÖĞRETMEN AYŞE GÜRSOY