Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI"— Sunum transkripti:

1 ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI

2 ASKERİ OKULLAR VE BAĞLI OLDUKLARI KOMUTANLIKLAR
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI OLANLAR: HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI OLANLAR: KULELİ ASKERİ LİSESİ- İSTANBUL MALTEPE ASKERİ LİSESİ- İZMİR BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULU IŞIKLAR ASKERİ LİSESİ- BURSA DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI OLANLAR: DENİZ LİSESİ- İSTANBUL/ HEYBELİADA   

3 1. AŞAMA Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencilerin seçimi ÖSYM tarafından tarihinde düzenlenecek ALS Sınavı ile olmaktadır.

4 1. AŞAMA Yazılı sınavda adaylara, ilköğretim düzeyinde, sözel ve sayısal bölümlerden oluşan bir test uygulanacaktır.

5 YAZILI SINAVIN KAPSAMI
Yazılı sınav; Türkçe (30), Sosyal Bilimler : ----Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (7), ----Millî Tarih (4), ----Türkiye Coğrafyası (4), Matematik (30) Fen Bilimleri: ----Fizik (9) -----Kimya (8) -----Biyoloji (8)) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

6 2. AŞAMA Yazılı Sınavda belirlenecek baraj puanlarını aşan tüm adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanmış olurlar. Okula girmeye hak kazanmış sayılmazlar.

7 2.AŞAMA Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yeterlilik Testi,
Kuvvet Komutanlıklarının baraj puanlarını aşan adaylar, belirlenen tarihte Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılacak olan; Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yeterlilik Testi, Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için), Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat ve Sağlık Muayenesi aşamalarından geçeceklerdir.

8 Ön Sağlık Muayenesi Uzman doktorlar tarafından aday öğrencilerin fiziksel görünümleri incelenerek, boy ve kiloları ölçülmekte, sağlıkla ilgili koşulları taşıyıp taşımadıkları tespit edilmektedir. Ön sağlık muayenesinde yetersiz bulunan adayların diğer aşamalara katılmasına izin verilmez.

9 Ön Sağlık Muayenesi Adayların sınavlara gelmeden önce, çıplak vücut ağırlığı ile ayakkabısız boy uzunluğunun sağlıklı bir şekilde mutlaka ölçülmesi gerekmektedir. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar bu aşamada elenmektedir.

10 Bedeni Yeterlilik Testi
Adayların çabukluk, çeviklik, kuvvet ve kondisyonunu meydana çıkaracak testler uygulanmaktadır. Uygulanacak testler aşağıdadır:

11 Bedeni Yeterlilik Testi
TEST TÜRÜ 1. Grup Barajı (13-14 Yaş) 2. Grup Barajı (15-16 Yaş) 400 m. Koşu 85 saniye 80 saniye Durarak Uzun Atlama 160 cm 170 cm Mekik(1 dk) 30 tekrar 35 tekrar Basketbol Topu Fırlatma 7 m 8 m

12 Bedeni Yeterlilik Testi
Belirtilen testlerden 2 veya daha fazlasından başarısız olan adaylar elenir.

13 Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için)
Adaylara uçuşa yatkınlıklarını ölçmek amacıyla bilgisayar önünde psikoteknik test uygulanır. Bu test adayların el-göz-ayak koordinasyonunu, dikkat ve tepki hızını ölçecek şekilde tasarlanmıştır. Psikoteknik testinde başarısız olan aday sadece Hv.K.K.lığını tercih etmiş ise elenir.

14 Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için)
Müzik Yetenek Testi 3 kısımdan oluşmaktadır. 1) Melodi Tekrarı 2) Ritm Tekrarı 3) Fiziki Uygunluk

15 Mülakat Görüşme yoluyla; adayın konuşma yeteneği, ses tonu,
heyecanını kontrol edebilmesi, çok yönlü düşünme yeteneği, davranışlardaki denge, kendine güven, kendini ifade edebilme yeteneği, askerliğe yatkınlığı ile diğer bireysel özellikleri gözlenerek değerlendirilir.

16 Sağlık Muayenesi Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askeri Tıp Fakültesi için uygulama: Mülakat sonrasında başarılı olan adaylar, sağlık muayenesine sevk edilirler. Sağlık muayenesi sonucunda “Askerî Öğrenci Olur.” kararlı rapor alanlardan puan sırasına göre asil ve yedek adaylar belirlenir ve sırasıyla asil adaylardan başlamak üzere kontenjan kadarının kesin kaydı yapılır.

17 Sağlık Muayenesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı için uygulama:
Mülakatı geçen adaylar, uzman hekimlerden oluşan bir heyet tarafından sağlık muayenesinden geçeceklerdir. Muayene sonucunda “Askerî Öğrenci Olur. Uçucu Yetiştirilmeye Elverişlidir.” kararlı rapor alan adaylar genel başarı durumuna göre sıralanır. Bu puan sırasına göre “Asil” ve “Yedek” adaylar belirlenir.

18 2014-ALS : SINAV TARİHİ: SINAV BAŞVURU ÜCRETİ: 45 TL

19 POLİS KOLEJLERİ

20 POLİS KOLEJİ Polis Kolejine öğrenci alımı iki ayrı aşamada yapılmaktadır. I.Aşama: MEB tarafından yapılan TEOG göre Polis Koleji’ne Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi; II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. TEOG a göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır. MÜLAKAT SINAVI FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI YAZILI (TEST) SINAV İNTİBAK EĞİTİMİ

21 POLİS KOLEJİ- 1.AŞAMA Polis Koleji Sınavı için müracaat eden adaylar, TEOG puana göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak o yıl Polis Kolejine alınacak öğrenci sayısının on katı kadar aday Polis Koleji Sınavına katılmaya hak kazanır. Ancak bu sayı Müdürün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile otuz katına kadar arttırılabilir.

22 POLİS KOLEJİ- 2.AŞAMA Polis Koleji Sınavı, Polis Koleji Müdürlüğünün tespit edeceği ve Genel Müdürün onaylayacağı yer ve zamanda; mülakat, fiziki yeterlilik, yazılı sınav intibak eğitimi ve değerlendirilmesi olarak dört aşamalı şekilde yapılır.

23 POLİS KOLEJİ KONU SORU SAYISI Matematik 30 Fen Grubu 25
YAZILI SINAV KONU SORU SAYISI Matematik Fen Grubu Türkçe ve Dil Yeteneği Sosyal Grup Yabancı Dil TOPLAM

24 POLİS KOLEJİ BULUNAN İLLERİMİZ:
BURSA ANKARA

25 ÖZEL İZMİR KOLEJİ REHBERLİK BİRİMİ HAZIRLAYAN: FATİH ŞENTÜRK


"ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları