AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti 18-30 yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Advertisements

Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Europass nedir? Beceri ve yeterliliklerinizi Avrupa’da anlaşılır hale getirmek için düzenlenmiş bir dokümanlar klasörüdür.
Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
PROGRAM GENEL TANITIMI
ERASMUS OFİSİ.
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
EKLER (BAŞVURU EVRAKLARI) EK 1 STAJ YAPILACAK KURUMA GÖTÜRÜLECEK BELGE (STAJ YAPILACAK KURUM OKULDAN BÖYLE BİR YAZI İSTİYORSA!)
“ PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA-OUR SHARED EUROPE” PROJE YARIŞMASI.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
AB Gençlik Programı (YOUTH)
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde.
HOŞGELDİNİZ… ODTÜ TOplum Gönüllüleri Grubu ARJANTİN İLKÖĞRETİM OKULU
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
ERASMUS+ Gençlik.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
AB Gençlik Programı (YOUTH)
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
PROJE SAHİBİ KURUM PROJE ADI ‘’AB DÜZEYİNDE KARDİYOLOJİK ACİLLERDE ACİL BAKIM VE HEMŞİRELİK HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİN ÖĞRENİLMESİ’’ Learning Of The.
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ. Avrupa Gönüllü Hizmeti YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER, BİR AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİNDE 2-12 AY ARASINDA HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN GÖNÜLLÜ.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi. GENÇLER İÇİN AVRUPA FIRSATLARI Gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme.
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
DUYURU Yükseköğretim Kurumları Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı kapsamında Eğitim-Öğretim yılı için Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma.
Uygun Sözcüklerle Tamamlayalım.
Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER

Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden gönüllü hizmette bulunmak ister misiniz?

Avrupa Gönüllü Hizmeti Cevabınız, Eveeeeeeeet ise Ne yapmalı???

GÖNÜLLÜ ULUSAL AJANS EV SAHİBİ KURULUŞ GÖNDEREN KURULUŞ

Gönderen kuruluş bulmak, Ev sahibi kuruluş bulmak, Size uygun bir proje bulup ev sahibi kuruluşla irtibata geçmek, Başvuru formunu doldurup ulusal ajansa teslim etmek. Avrupa Gönüllü Hizmeti’ ne nasıl başvurulur?

Ev sahibi kuruluş bulmak

GÖNÜLLÜ BAŞVURU FORMU ULUSAL AJANS EV SAHİBİ KURULUŞ GÖNDEREN KURULUŞ

Başvuru tarihleri 1 ŞUBAT 1 NİSAN 1 HAZİRAN 1 EYLÜL 1 KASIM

Avrupa gönüllü hizmeti ne değildir? Staj Turistik gezi Dil kursu Çalışma kampı

Avrupa gönüllü hizmeti nedir? Gönüllülük Kültürlerarası öğrenme Yerel halka fayda Kişisel gelişim

Örnek proje Ülke : Oldbury, İngiltere Ev Sahibi Kuruluş : Options For Life Konu : Fırsat Eşitliği Gönüllülük Süresi : 12 ay Görevleri : %80 Engellilerle boş zaman değerlendirme * yüzme * sanat * dans * oyunlar * alışveriş %10 Engellilerin ulaşımını sağlamak %10 Dil eğitimi

En çok sorulan sorular  Hangi ülkelere gidebiliriz?  Avrupa gönüllü Hizmeti esnasında rahatsızlanırsam masraflarım karşılanacak mı?  AGH‘ ye gitmek istiyorum fakat üniversite öğrencisiyim okulumu dondurmama yardımcı olur musunuz?  Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne başvuru için ne kadar ücret ödemem gerekli?  Ortaokul mezunuyum Avrupa Gönüllü Hizmetine gidebilir miyim?  Avrupa Gönüllü Hizmeti esnasında haftada kaç saat çalışmam gerekli?  Avrupa Gönüllü Hizmeti esnasında nerede konaklayacağım?  Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında İtalya'ya gitmek istiyorum fakat İtalyanca bilmiyorum bu sorun olur mu?  İki arkadaş, Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında aynı projeye gidebilir miyiz?

AVRUPA’YA BEDAVAYA GİTMEK HAYAL DEĞİL!