Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Europass nedir? Beceri ve yeterliliklerinizi Avrupa’da anlaşılır hale getirmek için düzenlenmiş bir dokümanlar klasörüdür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Europass nedir? Beceri ve yeterliliklerinizi Avrupa’da anlaşılır hale getirmek için düzenlenmiş bir dokümanlar klasörüdür."— Sunum transkripti:

1

2 Europass nedir? Beceri ve yeterliliklerinizi Avrupa’da anlaşılır hale getirmek için düzenlenmiş bir dokümanlar klasörüdür.

3 Avrupa Parlamentosunun ve Avrupa Konseyinin yeterlilikler için tek bir
saydamlık çerçevesi konusundaki 15 Aralık 2004 tarihli 2241/2004/EC sayılı kararı ile Europass oluşturulmuştur. Faaliyetlere katılım aday ülkeler ile Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri içinde yer alıp da AB üyesi olmayan ülkelere de açıktır.

4 Ulusal Europass Merkezi
Belgelerin yönetimini koordine etmek; Belgeleri tanıtmak; Bilgi ve rehberlik merkezlerini bilgilendirilmesini sağlamak; Belgelerin basılı versiyonlarının bulunmasını sağlamak; Ulusal Europass Merkezlerinin Avrupa ağında ulusal ortak gibi hareket etmek;

5 Avrupa Birliği ile uyumlu "ulusal mesleki yeterlilik sistemi" ni kurmak ve işletmek
2008’den beri Türkiye Ulusal Europass Merkezi olarak görev yapmaktadır.

6 5 BELGE EUROPASS CV DİL PASAPORTU SERTİFİKA EKİ HAREKETLİLİK
DİPLOMA EKİ

7 Europass Dokümanları Kişinin doldurabileceği belgeler
Europass Özgeçmiş (CV) Europass Dil Pasaportu Yetkili kurumlar tarafından doldurulan belgeler Europass Sertifika Eki Europass Hareketlilik Europass Diploma Eki

8 Europass Özgeçmiş (CV)
Europass klasörünün temel belgesidir. Avrupa Özgeçmişinin (CV) yerini alır. Tüm Avrupa’da eğitim ve istihdamda ortak bir CV formatı kullanılmasını sağlamayı amaçlar. Kendi beyanınıza dayanır. Etkilidir. Ücretsizdir.

9 26 farklı dilde hazırlanabiliyor
Europass Özgeçmiş sahibi hakkında aşağıdaki kategorilerde bilgiler içerir: Kişisel bilgiler, dil yeterlilikleri, iş deneyimi ve eğitim öğretim Teknik, organizasyonel, sanatsal ve sosyal beceriler Europass Özgeçmiş belgesine eklenebilecek ilave bilgiler 26 farklı dilde hazırlanabiliyor

10

11 EUROPASS CV NEREDEN HAZIRLANIR?

12 Adresinden oluşturabilirsiniz
Adresinden oluşturabilirsiniz

13 Europass Dil Pasaportu
Avrupa dil portfolyosunun 3 belgesinden biridir. Kişinin dil becerilerini ve yeteneklerini ortak bir çerçeveye göre tanımlamasına ve detaylandırmasına imkan sağlar. Kişisel bir değerlendirmedir.

14

15

16 Europass Sertifika Eki
Mesleki öğretim ve sertifikasına sahip kişilere verilir. Niteliklerin işverenler ve kurumlar tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlar. Sertifika ekindeki bilgiler ilgili onay makamları tarafından sağlanır. Ulusal Referans Noktası, nerden temin edileceğine dair bilgi verir.

17 Ulusal Referans Noktası
Mesleki yeterlilikler konusunda bilgilere erişim sağlar. Tüm Ulusal Referans Noktaları bir ağın parçasıdır. Türkiye Ulusal Referans Noktası: MEB Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED)dır.

18

19 Europass Hareketlilik
Öğrenim veya eğitim amacıyla başka bir Avrupa ülkesinde geçirilen bir dönemin (Europass Hareketlilik Deneyimi) kaydıdır. Bir Avrupa ülkesinde; Bir şirkette işe yerleşme, Bir değişim programının parçası olarak akademik bir süre geçirme, Bir sivil toplum örgütünde gönüllü olarak bulunma…vb hareketlilik kapsamına girer.

20

21

22 Hareketlilik Belgesi nasıl temin edilebilir?

23 Yurtdışına gönderen kurumla irtibata geçilerek, bu kurumun Ulusal Europass Merkezi ile irtibata geçmesi talep edilir.

24 Europass Diploma Eki UNESCO ve Avrupa Komisyonu ile birlikte Bologna sürecinin bir parçası olarak geliştirilmiştir. Yükseköğrenim yeterliliklerinin özellikle verildikleri ülke dışında daha kolay anlaşılmasını sağlamaya yardımcı olur. Eğitimin içeriği, düzeyi, süresi vb konularda bilgiler vererek diplomayı tamamlayıcı bir belgedir. Orijinal diplomayı veren YÖK’e bağlı kuruluş tarafından verilir.

25 Diploma Eki; Sekiz bölümden oluşur:
Diploma Ekini alan kişi ile ilgili bilgiler Alınan dereceyle ilgili bilgiler Alınan derecenin düzeyi ile ilgili bilgiler Program içeriğiyle ilgili bilgiler Derecenin kullanım alanları ile ilgili bilgiler Ek bilgi Diploma ekinin onayı Ulusal yükseköğretim sistemi hakkında bilgi

26

27

28 Diploma Ekinin Öğrencilere Ne Yararı Var?
Yurtdışında daha okunabilir ve mukayese edilebilir bir diploma Diploma gibi belgelerin süratle dikkate alınmasını sağlar. Hareketliliği kolaylaştırır; yaşam boyu eğitimi ulaşılabilir kılar. Öğrencinin akademik güzergahının ve edindiği yeti ve becerilerin tam bir tarifini sağlar. Öğrencinin başarılarını nesnel ve adil değerlendirir. Geleceğe yönelik olarak yurtdışında iş ve eğitim olanaklarına daha rahat ulaşma olanağı sunar.

29 EUROPASS ÜCRETSİZDİR VE EĞİTİM İMKANLARINA ULAŞMAYI KOLAYLAŞTIRIR
ŞEFFAF KARŞILAŞTIRILABİLİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDE GEÇERLİ ÜCRETSİZDİR VE EĞİTİM İMKANLARINA ULAŞMAYI KOLAYLAŞTIRIR

30 Europass’ın 5 belgesi ile bilgi, beceri, yetenek ve yeterliliklerinizi etkili ve başkaları tarafından anlaşılabilir bir şekilde kaydedebilirsiniz ve bu belgeleri doldurarak Avrupa’da kendinizi ifade edebilirsiniz.

31 REFERANSLAR http://www.europass.gov.tr/

32 TEŞEKKÜR EDERİM EDA YILDIZ


"Europass nedir? Beceri ve yeterliliklerinizi Avrupa’da anlaşılır hale getirmek için düzenlenmiş bir dokümanlar klasörüdür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları