SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

Kamu Personeli Verimlilik Projesi
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
REHBERLİK DERS II.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Psik.Dan.& Reh. Yusuf ŞARLAK
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
Web Sitesi Hazırlama.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
DEĞERLER EĞİTİMİ.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
Öğretmen-Veli İşbirliği İçin Web Tabanlı Platform Projesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ.
SAMSUN DEĞERLERİYLE BULUŞUYOR
Yönetici Modülü’ne tıklayın.. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp sisteme giriş yapınız.
Birnaz DUMAN Özlem ERAVCU Aslınur SEZGİN Fatma AK Yasin YILDIRIM
Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 2.Dönem Faaliyet Raporu.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM BİR KÜLTÜRLEME ARACIDIR Kasıtlılık: Planlı olma.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMASI 1.İlk yapılacak iş veri girişinden okul mevcut durumu onaylanacaktır. 2.Okul aile birliği.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
İŞ SERİMİ Öncelikle 3D modelini seçmeye karar verdik ve Bektaş TAGUR tarafından internet sitesinden bu model seçildi.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
Değerler eğitimi komisyon üyeleri sorumluluk değeri ve genel değerler ile ilgili yapılacak çalışmalar ve planlamalar ele alındı.
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
REHBERLİK DERS II.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI (BEP)
2010 Faaliyet Raporu.
Sunum transkripti:

SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN

Amaç : İlkokul Çağındaki Çocukların Yanlış Beslenme Alışkanlıklarının Giderilmesi İçin Farkındalık Yaratmak Amacıyla Okul-Aile-Çocuk İşbirliğini Temel Alan Önleyici Sağlık Hizmeti Projesi Alt amaçlar: - Öğrencilere doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması - Velilere öğrencilerin doğru beslenmesi konusunda bilgilendirici materyallerin oluşturulması - Öğretmenlere, doğru beslenme konusunda bilgilendirici materyallerin hazırlanması

Yöntem: 1.Aşama: Proje kapsamında geliştirecek materyaller bilgilendirici amaçlı öğrenci broşürü, öğretmen broşürü, veli broşürü olarak tasarlanacaktır. Bu projede hazırlanacak olan broşür ADDIE modeline göre tasarlanacaktır. Analiz Basamağı: İlkokul öğrencilerinin doğru beslenme hakkında bilmeleri gereken temel özelliklerin, yanlış beslenme alışkanlıklarından nasıl vazgeçecekleri ve yanlış beslenme alışkanlıklarının zararları hakkında bilgiler toplanacaktır. Tasarım Basamağı: Materyal olarak broşür, web sitesi ve afiş hazırlanacaktır. Örnek tasarım aşağıdaki gibidir.

Geliştirme Basamağı: Hazırlanacak olan broşürlerde; Öğrencilere doğru beslenme ve kazandırdıkları hakkında bilgilerin verildiği sunum sayfalarına; Velilere, çocuklarının bedensel gelişimlerini takip etmelerinde yardımcı olacak bilgilere; Öğretmenlere, öğrencilerini doğru beslenme konusunda yönlendirilmesi ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılabilmesi için yapılabilecek olan örnek uygulamalara yer verilecektir. Uygulama Basamağı: Geliştirme basamağında hazırlanan broşürlerin ve Web sitesinin uygulaması sınıf rehber öğretmenleriyle birlikte yapılacaktır. Öğrenci velileri ve öğretmenler için hazırlanan broşürler de uygulanacaktır.

2.Aşama: Web sitesinin Değerlendirmesi Örneklem Grubunun seçilmesi Proje kapsamında hazırlanan broşür, web sitesinin uygulanması ve afişlerin tanıtımı için Trabzon’da bulunan **** ve **** okullarındaki ilkokul öğrencileri örneklem grubu olarak seçilmiştir. Uygulama Şekli Hazırlanan broşür; öğrencilere dağıtılarak sınıf rehber öğretmenleri eşliğinde uygulanacaktır. Veliler için hazırlanan broşür rehber öğretmenler aracılığıyla öğrenci velilerine ulaştırılması sağlanacak ve öğretmen broşürleri de sınıf öğretmenlerine sunulacaktır. Hazırlanan afişler okul yönetiminin görüşlerinden faydalanılarak ilgi çeken yoğun yerlere asılacaktır. Web sitesi sınıf öğretmenleri eşliğinde öğrencilere uygulanacak ayrıca okul dışında velilerin ulaşımına da açık olacaktır.

Veri Toplama Araçları Projede veri toplama araçları olarak anket ve mülakat teknikleri kullanılacaktır. Anket öğrencilere broşür,afiş,web sitesi hakkında bilgilerin toplanması için yapılacaktır, okullarda bulunan öğretmenlerin ve öğrenci velilerinin görüşleri mülakat ile alınacaktır. Verilerin Analizi Broşür, afiş ve web sitesi hakkındaki öğrenci, öğretmen ve velilerin görüşleri alındıktan sonra veriler analiz edilerek genel değerlendirme yapılacaktır. Verilerin analizi aşamasında öğrenci velileri ve öğretmenler ile yapılan görüşmeler ile birlikte öğrencilere uygulanan anketler de incelenecektir.

Kim(ler) Tarafından Yapılacağı İP No İP Adı/Tanımı Kim(ler) Tarafından Yapılacağı   AYLAR 1 2 3 4 5 6 7 1  Literatür taraması Yakup ARSLAN Sibel KURNAZ Serap ARIMAN x   2 Materyallerin tasarımı  3 Çalışmanın uygulanması  4 Verilerin toplanması  x  5 Analizi  6 Projenin raporlanması